Vizitator chance Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Va salut,Am si eu o intrebare.Vreau sa pun niste leduri la masina si vor fi alimentate la 12V.Am cumparat leduri albe si cel de la magazin mi-a dat rezistente de 1kΩ si mi-a spus ca pot sa le folosesc linistit la 12v.Acum din cate am citit am calculat si am vazut ca pentru alimentarea la 12V si intesitatea ledurilor de 20mA este nevoie de rezistenta de 450Ω.Acum ce as dori sa stiu ce se poate intampla daca o sa leg ledurile cu rezistenta de 1kΩ? Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Vor lumina un pic mai slab vei avea aproximativ 10mA prin LED-ul inseriat cu 1K la 12V. Link spre comentariu
Vizitator chance Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Si ca sa fie ok sa nu am probleme sa nu se arda sau altceva care este rezistenta maxima care pot sa o folosesc sa nu afecteze lumina emisa. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Sunteti sigur ca acele LED-uri albe suporta normal 20mA? De regula la LED-urile comune, 20mA reprezinta "absolute maximum ratings", cu asemnenea intensitate multe LED-uri sfarsesc la gunoi dupa cateva ore/zeci de ore, vedeti cazul lanternelor chinezesti, care au LED-urile supraalimentate, desi intre 15 si 20 mA luminozitatea nu mai creste semnificativ.Pentru 3 LED-uri albe/albastre serie, alimentate la 12V cu un curent de 15 mA, rezistorul serie ar trebui sa aiba valoarea de 220 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator chance Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Asa zicea vanzatorul si mai mult ca sigur ca valoarea se refera la "absolute maximum ratings".Daca pun un led cu rezistenta de 1k va fi foarte mare diferenta la lumina sau nu este sesizabila.Ca sa nu mai merg sa cumpar alte rezistente.Mentionez ca nu inseriez ledurile,voi alimenta fiecare led individual cu rezistenta aferenta. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Fă o încercare, cu rez de 1k şi cu altele mai mici ptr curent mai mare prin leduri. Alegi cel mai bun compromis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum