Gicuta 46 Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Era normal ca aparatul sa mearga bine cu semnal puternic din exterior; probabil ati injectat semnal luat din ultimul etej al unui alt aparat in primul etaj de FI; acolo semnalul se injecteaza printr-un atenuator pt a fi adus la nivelul normal. Eu raman la prima mea parere ca hiba e intr-unul din etajele de FI; de-asta nu merge pe US. Feritele romanesti sunt excelente dar au viata scurta; in 10 ani isi pierd mare parte din parametri Link spre comentariu
dante Postat Octombrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Nu, etajul final functioneaza perfect. Totusi cind injectez semnal la baza T2 - BF254, aparatul functioneaza, in sensul ca in difuzor se aude postul radio. In cazul asta mai este suspect etajul de FI? Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Am reparat si eu vreo citeva aparate din astea (pacific 4)...si din cite stiu eu cea mai mare problema care o au acestea, e oxidarea comutatoarelor ....acest lucru duce la ne functionarea aparatului...eu am scos pur si simplu fiecare bara care actioneaza acele comutatoare si am curatat bine acele contacte...apoi am trecut la verificarea condensatoarelor electrolitice(care sunt sigur uscate din cauza vechimi aparatului)Daca nu ati curatat acele conmutatoare cred ca ar fi cazul... Link spre comentariu
Gicuta 46 Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Blocul FI are 3 etaje; mixerul(care din economie poate fi autooscilant) et. 2, care amplifica cel mai mult si are pe el si functia RAA si finalul de FI(numai pt modulatie de amplitudine). Pt modulatie de frecventa romanii au mai bagat un etaj,al 4-lea, dar nu discutam despre el).Insist sa masurati din nou tensiunile pe traz. din FI(fata de bara de minus), si cond. placheta din emitori cu vi s-a mai spus. Verificati si semireglabilul de pe linia RAA. Link spre comentariu
dante Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Am curatat barele de la comutatorul de game, fiecare scoasa separat, am gasit semireglabilul de RAA oxidat din cauza excrementelor soarecelui, pe care l-am inlocuit, dar aparatul tot...mort. Ma gindesc sa nu fie vreun traseu ros, cu toate ca la prima vedere nu pare. O sa incerc sa schimb condensatorii ceramici din FI. Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Eu cred ca ar trebui sa incercati in primul rind sa reparati partea de unde ultra scurte...daca aceasta parte merge atunci aveti sa va concentrati numai asupra mixerului de unde scurte ,medii si lungi...daca bobinele care sunt in mixer sunt deteriorate ,numai ilocuindule mai puteti sa-l faceti sa mearga...pentru unde lungi si medii e posibil sa nu fi montat cum trebuie infasurarile de pe bara de ferita.Verificati si condensatorul variabil sa nu aiba armaturile mobile in scurt cu cele fixe.Mai ales condensatorul variabil de pe partea de mixer... Link spre comentariu
tiritrobo Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Uite ce am gasit si eu prin pod: Interesat? Link spre comentariu
ZAMFIR RAZVAN Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 in momentul injectarii semnaltrebuie sa aveti pe baza T302 semnal -T301 semnal un pic mai puternic iar pe baza lui 201 si mai puternic daca binenteles pe baza lui T 301 asta binenteles daca totul e in regula cum tiau indicat si colegii daca alimentarea e in regula si alimentarea tranzistorilor e corespunzatoare .Umaeste traseul dintre T201 si T 301 ca de obicei aveti probabil probleme cu comutatia si urmariti exact care sunt contactii de semnal si daca undeva se pierde semnal vedeti ce aveti pe acolo (vreo interupere sau vreun cond interupt sau scurt la masa si va blocheaza semnalul de FI Uite ce am gasit si eu prin pod. Interesat?colega nu dai pacificul si de unde esti sa-mi dau seama daca ma costa transportu mai mult decait aparatul Link spre comentariu
andrew5200 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Daca afost murdar de rozatoare este bine sa curatati placaRF cu alcool din belsug dupa care trebie lasat cevatimp la . USCAT- SUCCES Link spre comentariu
dante Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Din pacate, in ultima saptamina am fost foarte ocupat si nu am mai avut timp de el, dar saptamina asta o sa-l bag iar in lucru. Multumesc tuturor celor care mi-au dat sugestii! Link spre comentariu
dante Postat Octombrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Am avut un pic de timp la dispozitie si am gasit 2 condensatoare placheta de 100 nano aproape strapunse, unul in baza primului etaj de FI, iar cel de-al doilea la FI5-MA. Acuma am zgomot de fond pe UL si pe UM, dar e in continuare mort pe US si pe UUS. Probabil si pe acolo sint ceva condensatori pusi la masa, sau intrerupti. Multumesc tuturor pt sfaturi! Link spre comentariu
dante Postat Noiembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Obiectiv indeplinit! inca un condensator gasit pus la masa pe UUS. Acuma radio functional Multumesc inca odata tuturor celor care m-au ajutat la repararea lui. Link spre comentariu
Relav Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Mai are cineva schema aparatului? Cea postata pe prima pagina este foarte neclara. Link spre comentariu
Relav Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Am facut rost de schema si am scanat-o la rezolutie mare. Fisierul are 2,5 Mb. Cine are nevoie de schema sa-mi scrie si o trimit pe e-mail. Link spre comentariu
cipry21 Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 am si eu o problema cu un radio pacific nu merg benzile UL si UM , pe UM se aude ceva dar foarte incet si cu fasait. ce poate fi defect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum