Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbarea satelitilor logitech z2300 cu sal 3610S

Vizitator nimrod00

Postări Recomandate

Vizitator nimrod00

Nu stiu atat de multe despre frecvente/ impedante pot spune doar ca nu am pretentii mediocre cand vine vorba de asculatat muzica cu ceva volum.Topicul l-am facut pentru a afla daca aceasta schimbare poate fi benefica sau nu, tinand cont ca sistemul in cauza are capacitatea de a zapaci satelitii anemici cu care este dotat.Puterea unu satelit fiind de 40w Rms ( nu cred totusi ca sunt 40w chiar daca detaliile tehnice specifica asta); respectiv inlocuirea acestora cu Sal 3610s , puterea acestor boxe fiind de 60w Rms.Am sa pun detaliile tehnice de pe pagina producatorului.Asadar rog persoanele cu cunostinte in domeniu sa vina cu pareri.Multumesc; imi cer scuze daca cumva mai exista alte topicuri de acest gen referitor la acest sistem.

*Sateliti Logitech z2300

-Banda de frecventa 35 Hz - 20 KHz

-Putere RMS 2x 40w

-Sensibilitate >100dB

-Impedanta 8 ohmi

- Numar cai 1

* Boxe Sal Home 3610S

- Banda de frecventa 65 Hz - 20 Khz

- Putere RMS 2x 60w

- Sensibilitate 89dB

- Impedanta 8 ohmi

- Numar cai 2

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

1

• ionescu liviu

1

• Optiplex

1

Top autori în acest subiect

Schmbarea poti sa o faci si ca si rezultat poate o sa se auda ceva mai bine ( bine e untermen relativ ), dar per total tot nu o sa fie cine stie ce.Si da, sunt sanse ca sa sune ceva mai tare, desi pt tine si acuma suna tare.( clipping, documenteaza-te )

Link spre comentariu

In putere nu va creste decat daca difuzoarele de la noii sateliti sunt mai sensibili decat cele de la satelitii vechi. Se va auzi eventual mai bine. De distorsionat distorsioneaza amplificatorul sistemului, nu satelitii. Watii acestia sunt puterea pe care o pot consuma difuzoarele fara sa se defecteze, nu are treaba in mod direct cu puterea sunetului produs. Cu asta are treaba sensibilitatea difuzorului, adica cat zgomot produce el cu acea putere. Se masoara in db si este specificata sensibilitatea difuzoarelor de obicei, se numeste SPL si vine de la sound pressure level si se masoara la 1 w la 1 metru in fata difuzorului in anumite conditii (de laborator, intr-o camera fara ecou). Amplificatorul este cel care distorsioneaza de obicei, cand puterea semnalului devine prea mare. Daca asculti vreo 10-30 de minute la volum foarte mare ai sa vezi ca se incinge varful de fier de la difuzoare, cel putin eu asa pateam la z-5500. Asta e din cauza ca difuzorul e suprasolicitat de amplificator cu distorsiuni si se incinge bobina, pana la urma se si arde.Deci tot ce poti sa faci e sa schibi satelitii si sa speri ca vor avea o sensibilitate mai buna decat cei vechi, oricum niste sateliti pe 2 cai se vor auzi mai bine decat satelitii aia de plastic cu un singur difuzor.Acum nu stiu cum va fi, ca vad ca satelitii de la sistem se lauda cu sensibilitate mare (suspect de mare). Ideea e ca nu prea poti avea incredere in aceste specificatii, de fapt aproape deloc. Bag mana in foc ca satelitii acea de la 2300 nu au nici 90 de db pe medii si inalte, nu doar pe o anumita frecventa de beam.

Link spre comentariu
Vizitator nimrod00

Ideea e ca satelitii in cauza, cei de la logitech la un volum 80% - 85% incep sa scoata niste sunete ca si cum si-ar da duhul.Ma gandeam ca boxele sal 3610S pot rezista ceva mai mult la nivelul acesta de volum fara sa ma trezesc cu ele scrum.Nu am riscat cu satelitii sistemului, dar nu se stie niciodata cum se face uitat la un volum mai mare si ma trezesc cu ei prajiti.Din ce am citit in alte topicuri aplificarea sistemului ar fi mult mai puternica decat pot duce satelitii lui, de aceea ma gandesc la aceasta schimbare.

Link spre comentariu
Vizitator nimrod00

Am gasit ceva mai multe detalii pe un alt site - Sal 3600S : Difuzoare medii 135 mm con hârtie suflat cu argint, înalte: tweeter dome mylar metalizat 0.75 inch.Amandoua cu incinta au aproape 8kg, ma intreb ce or pune in ele....Acum nu stiu daca polipropilena este mai buna sau nu, pentru ca setul are si un frate geaman SAL 2610S; aceeleasi caracteristici doar ca membrana difera iar tweeterul este cu 0.25 inch mai mare :scarpin

Link spre comentariu
Vizitator nimrod00

Poi, se aud mai bine, faptul ca sunt pe 2 cai iar incintele din lemn isi spun cuvantul.Ideea e ca pot duce sistemul in 100% fara scoata sunele ca si cum ar pocni, sensibilitatea lor este mai mare decat a logitech-urilor chiar daca pe cei de la logitech scrie >100db(nu cred ca se duc nici macar in 75-80db).Per total a meritat "efortul" :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări