Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe ptr. FET200

amatorul

Postări Recomandate

Buna ziua!Am facut un amplificator cu doua bucati FET200 ptr. un prieten si acum trebuie sa-i fac si boxe dar nu stiu ce difuzoare sa aleg.Amplificatorul va fi folosit in 4 ohmi si va scoate cam 200W.Accept orice idee.Va astept,multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amatorul

5

• CBI

2

• ahegyes

1

• radue

1

Top autori în acest subiect

CE buget ai la dispozitie???? Unde vor fi folosite boxele???? Pentru ce fel de muzica???? Vor fi pentru bairamuri???? DA-ne mai multe detalii alfel e imposibil sa ghicim ce vrei tu sa faci.

Link spre comentariu

boxele vor si folosite si in interior si exterior,bugetul nu este foarte mare,dar le fac treptat,le va folosi mai mult pe muzica house,dance,etc. si vor fi folosite si la bairamuri.

Link spre comentariu

tu de fapt cauti sa-ti confirme careva ca o reteta anume e potrivita? eu nu cred ca poate exista o reteta... retetele le stabilim noi... dar totusi uite o reteta:

in situatia in care le plimbi prin toate partile eu as lua 2 x EMINENCE ALPHA-12A si ce mai trebuie si as face 2 treburi asa: http://skysun.co.za/musical_instruments ... 2015in.jpg

plasa trasa o cumperi de la Griro din incinta(sunt unii care produc tabla trasa), mocheta de la Hornbach, restul gasesti pe toate drumurile... spor!

Link spre comentariu

multumesc nomikos de idee dar eu vreau ceva pe 4 ohm si ma gandeam ca cineva are vreun proiect cu tot cu incinta. Eu m-am gandit la o boxa cu 2 difuzoare Blue Tech EW-1003 pe care sa le pun in paralel dar nu imi place ca nu prea coboara in frecventa.Mai aveti ceva idei?

Link spre comentariu

multumesc nomikos de idee dar eu vreau ceva pe 4 ohm si ma gandeam ca cineva are vreun proiect cu tot cu incinta. Eu m-am gandit la o boxa cu 2 difuzoare Blue Tech EW-1003 pe care sa le pun in paralel dar nu imi place ca nu prea coboara in frecventa.Mai aveti ceva idei?

teoretic cand pui 2 difuzoare la fel intr-o boxa (corect dimensionata si acordata) frecventa de rezonanta scade deci ar trebuis a mearga mai bine pe bassoricum pt bairame alea alea iti trebuie mai mult kickmergi pe varianta aia si eventual in viitor poate iti mai faci un subwoofer de 18' sa le ajute pe bass
Link spre comentariu

teoretic cand pui inca un dif. identic in acelasi volum ,fiecare va vedea jumatate de volum,deci acordul si implicit F3 vor crestepractic e si mai rau,pt ca difurile ieftine mai au si tolerante mari intre parametrii :d eu zic ca e nevoie si de bas sub 60hz ca e petrecere ca e altceva,dar un lucru e cert,dif mic cu spl mare si ieftin pe deasupra care sa dea bas jos ...avioaneasa ca nu mai le cauta,avioanele nu zboara asa de jos :limb:precizeaza un buget orientativ pt 4 difuri de 2 cai,nu te acomoda dupa amplif pt ca ala cu greu scoate 200w in 4 ohmi si decat sa faci niste cutii cu multe difuzoare,mai bine mai putine dar mai calitativeamplificatoare mai gasesti tu...

Link spre comentariu

pai tot ceva ieftin ,iei tot de acolo de unde le iei si pastea,asa ieftine,comp-uri dalea,ce altcevala nivelul asta de pret nu prea sunt difuri profesionale,iar cele de casa sunt si ele la alte preturimai bine ia ceva de 12' daca pui 1 singur dif,sau faci pe 2 cai si le pui subwofer daca vrei bas mai jos/multeu nu am proiect pt asa ceva,nu ai zis ca i le faci tu?uita-te si pe forumul magazinului lor,ai sanse mai mari sa gasesti detalii pe acoloeu nu stiu wofere la ~ 100 lei sa faca ce cautimai bine arunca un ochi si pe la anunturi,cu ceva atentie poti lua mai calitativ sau macar mai ieftinpoate boxe facute,gen unitra etc daca nu te descurci cu cutia,filtrele finisajuldupa cum vezi nu are nimeni solutii de-astea 'la cheie' ,ieftin si bun aceste 'retete' nu exista

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări