ionut20 Postat Noiembrie 17, 2006 Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 nu .. tot 15A. Spre exemplu .. punte de 1A .. folosesti 4 1N4007, si obti un amper, nu 4 :yawinkle: Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2006 m-am gandi la o chestie......daca in loc de diode as folosii irfz44.... si ele sa deschida cand vine unda corespunzatoare.... as avea pierderii fff mici pe ele... merge.... s-a mai facut asa ceva? Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 11, 2006 Partajează Postat Decembrie 11, 2006 da, se poateuite aici... o ideeseara buna,baza Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2006 r2 e consumatorul da?....si eu vreau sa fie full rectified...adica cu 4 "diode"si crezi ca se merita sa folosesc moss pt 14v la 100A cu cadere minima de tensiune? Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 da r2 consumatorpoti face traful cu priza mediana si ai nevoie de 2 mos-urifoloseste mos cu rds cat mai mic Link spre comentariu
Murcielad Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 mai tu la 220V ai semnal dreptunghiular ?? atunci ar fi intelept sa pui mosuri si sa le deschizi cand vine unda :rolleyes: cum la priza ai sinusoidala ideea ta nu mai este atat de buna :smt003 Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2006 ma gandeam....era prea simplu...dar dc. nu merge pe sinusoidal? Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 12, 2006 Partajează Postat Decembrie 12, 2006 cum dracu sa mearga schema aiaFET conduce de pe la 9-12v ,iar daca ii dai in grila cu 50v sa vezi ce fum iese din el Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 Domnule sofian, imi puteti spune cum ajunge in grila FET-ului tensiunea de 50V?Singura eroare e ca generatorul de semnal e dreptunghiular si nu sinusoidal ( de fapt in locul generatorului se va conecta secundarul transformatorului chopper care furnizeaza semnal dreptunghiular cu durata sau frecventa variabila)Transformatorul care polarizeaza jonctiunea grila-sursa e coborator de tensiune ( il puteti inlocui cu un divizor rezistiv ).Astept rasunsul dvs, d-le sofian Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 dupa cum spui tu nu are cum sa ajunga 50v pe grilaredresare nu se poate face cu asa ceva ptr ca mosfetul se deschide la tensiune mult mai mare fata de o dioda normalaeu personal nu am vazut nici o schema de redresare cu mosfetsi nici nu se merita asa ceva(nu se compara cu o dioda banala) Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 13, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2006 acum depinde de ce moss vb...asta irfz trece orice tensiune prin el...si poate actiona poarta doar prin atingerea degetului pe gate... adica tensiuni minuscule Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 irfz44n ptr a avea rezistenta de 17mOhmi(RDSon) trebuie sa aiba pe grila 10V (Vgs) ceea ce este foarte multsa zicem ca vrei un curent de 100Adaca pe FET cade 2V asta insemna ca FET trebuie sa disipe 200W Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 19, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2006 mai am o nelamurire...cum sa stabilizez tensiunea...1.triac pe primar (nu`s daca merge"2.mosfeti sa disipe tensiunea in plus pe secundar3. mosfeti sa modulez tens. cc din secundaru si sa variez duty-cicle-ull... pt a rezulta o tensiune stabilizatace sa aleg...pt mine ar fi cred cel mai simpplu sa disip tensiunea in plus.... cat sa disipe...500w :P 10 bucati si ajunge Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 Si de ce ma rog nu poti aplica un VGS=10V ?De ce ti se pare foarte mult?Transf. ala ce crezi ca face? Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 20, 2006 Partajează Postat Decembrie 20, 2006 SwatCat, ca sa ai o tensiune stabila la iesire, fa o sursa in comutatie. Sunt curenti prea mari ca sa vorbesti de una liniara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum