Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de 14.5V

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Domnule sofian, imi puteti spune cum ajunge in grila FET-ului tensiunea de 50V?Singura eroare e ca generatorul de semnal e dreptunghiular si nu sinusoidal ( de fapt in locul generatorului se va conecta secundarul transformatorului chopper care furnizeaza semnal dreptunghiular cu durata sau frecventa variabila)Transformatorul care polarizeaza jonctiunea grila-sursa e coborator de tensiune ( il puteti inlocui cu un divizor rezistiv ).Astept rasunsul dvs, d-le sofian

Link spre comentariu

dupa cum spui tu nu are cum sa ajunga 50v pe grilaredresare nu se poate face cu asa ceva ptr ca mosfetul se deschide la tensiune mult mai mare fata de o dioda normalaeu personal nu am vazut nici o schema de redresare cu mosfetsi nici nu se merita asa ceva(nu se compara cu o dioda banala)

Link spre comentariu

mai am o nelamurire...cum sa stabilizez tensiunea...1.triac pe primar (nu`s daca merge"2.mosfeti sa disipe tensiunea in plus pe secundar3. mosfeti sa modulez tens. cc din secundaru si sa variez duty-cicle-ull... pt a rezulta o tensiune stabilizatace sa aleg...pt mine ar fi cred cel mai simpplu sa disip tensiunea in plus.... cat sa disipe...500w :P 10 bucati si ajunge

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări