luc Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 pai sursa ta e cu mos-fet? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 14, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2005 nu .....are mje13009....dar ma gandeam....ca nu conteaza??? nu ... Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 sa nu conteze?conteaza si inca ce!mosul tau nici nu o sa se deschida cu traful driver pe care il ai acum si daca o sa se deschida nu o sa se deschida total d-s si poc.trebuie sa te uiti cu un osciloscop si ai sa vezi .trebuie eliminate anumite chestii.cauta datele de catalog ale fetului si vezi cat are nevoie g--s.apoi te uiti cu osciloscopul cat ai tu la iesirea driverului. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 15, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2005 atunci mai caut niste mje-uri si pun multi in pararel.... Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 15, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2005 am reusit sa il fac sa scoata flacari...... )) era pe masina si am inchis toate geamurile in acelasi timp.... (sunt electrice) si ele se opresc la supra sarcina....si asa a explodat sursa.... pana acum am gasit toti finalii arsi si o dioda....dar dupa ce i-am schimbat a explodat un condensator si nu mai merge...... :axe: Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 da cine nu a patit asa ceva in faza de teste.asta finca sunt atx de 300w care nu au protectie la consumul de curent ci au protectie doar la scurt pe iesire si la scaderea tensiunii de iesire(tu cand ai reinstalat divizoarele de tensiune ale protectiei si le-ai mutat pe 12v din toleranta rezistentelor te-ai situat la un prag superior si protectia nu a mai fost eficace).acum o iei de la capat schimbi tranzistorii arsi,si te gandesti sa faci si o protectie la curent.multa bafta. Link spre comentariu
mihailp Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 IRFP360 suporta 23A la 400v deci e OK, dar sunt N FET. Ce tranzistori de putere are sursa originala? Pentru diode consult un catalog IRF. mp Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 18, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2005 originale sunt mje 13009....sursa am refacuto....aveam o sursa identica..... trebuie sa caut tranzistori....si diode si apoi sa fac traful.....dupa schema vad ca pot sa modific tensiunea la tranzistorii...sa vad cu cat.... mai e o problema vad ca schema e cu 2 trafuri....tre sa le refac pe amandoua cred ) Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 20, 2005 Partajează Postat Decembrie 20, 2005 am renuntat la modificarea surselor atx ,care nu sunt prea fiabile la puteri de peste 200w.acum fac surse in carcasa lor de la 0 cu tranzistoare fet si alt controler,cu protectie la supracurent.in ianuarie dupa ce termin prototipul am sa pun poze. Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 20, 2005 Partajează Postat Decembrie 20, 2005 unul din cele mai simple si fiabile controllere e uc3842;il recomand; tin minte ca am facut la proiectul de diploma o sursulita de-asta care-mi alimenta circuitele...mi-a luat cam o saptamana s-o pun la punct, luata de la 0, cu chopper bobinat de mine. Link spre comentariu
luc Postat Decembrie 21, 2005 Partajează Postat Decembrie 21, 2005 am incercat si eu o sursa cu controlerul care spui,am realizat-o dupa o sursa de fabrica care mergea,am facut transformatorul intocmai dupa cel original dar nu mergea,tranzistorul comutator nu comuta corect.oricum punand transformatorul original in sursa mea mergea,de unde am dedus ca ferita mea avea alti parametri decat originala. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 uite si raspunsul meu.... un tor de 2kw )).... dar am nevoie de niste sfaturi..... imi trebuie diode :(( de 200A...si mai grav... sa aiba caderea fff mica de tensiune.... ce imi recomandatii... nu ma deranjeaza sa bag 20 de diode ca sa fac valoarea respectiva.... Link spre comentariu
ionut20 Postat Noiembrie 17, 2006 Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 la ce frecventa vrei sa folosesti torul ala??? ... ca nu pare pt comutatie :axe: Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 priza...nu ma mai chinui cu comutatie.... Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 17, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 am gasit si diode... BYW81P-200 Dioda rectific.fast 200V 15A 35ns DO220o intrebare intrebatorare..... o dioda are 15A..... puntea de diode v-a suporta curent de 60A ???adica 4x 15??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum