Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de 14.5V

Swat Cat

Postări Recomandate

am si eu nevoie de o sursa de alimentare pt niste statii auto....si mie imi trebuie sa aiba tensiune intre 14v si MAXIM 14.4v la vreo 20A..... si ma gandeam la 2 lurcruri.... 1. un transformator normal 2. o sursa de calculator modificataeu as miza pe sursa de calc ca am tensiune variabila....dar nu stiu daca e posibila treaba.... ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

28

• mihai2000

8

• luc

8

• baza

6

Top autori în acest subiect

20A dintr-o ramura de 12V modificata, hmmm. cam greu. cel putin la sursele cu curent mic pe 12V (8-12-14A)dar nu cumva statiile alea de masina se alimenteaza la o tensiune mai mare printr-un convertor intern ?

Link spre comentariu

pai da dar nu pot.... sursa asta e pt a tine ampurile de pe masina... ca sa nu consum bateria..deci la o sursa de calc imi trebuie: niste ferita cam mare, diode rapide (si multe) tranzistori de putere....si modificare feedback-ului.....atat?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

1.Gasesti cu Google o sursa modificată pt 13,8 V la 20 A + în Conex prin 2003 a apărut un articol2.Încearca: la o sursa buna AT - redresezi în punte folosind ramurile extreme (pt 12V) , filtrezi cu minim 2200uF la 50V si iei feed-back-ul pentru CI driver printr-un divizor cu pot. (tl 494 poate fi alimentat si la 40V) Baftă! mp

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am schema asta la sursa....exact asta....eu vreau sa scap de tot ce nu imi trebuie...adica tre sa dezactivez +5v ;3.3v; -12v......sa imi ramana decat ramura de +12v.....problema mea e cu IC care este un sg6105.....si pe el are intrare pt fiecare tensiune ...si treaba e ca tre sa-l pacalesc.....aveti ideei?

Link spre comentariu

am reusit sa mut toate feedback-urile si protectile pe tensiune de +12v.....si am elimintat restul de tensiuni....... ACUM NOU PROBLEMA.... ce diode sa bag ca sa suporte vreo 50 A.....si finali la fell....parca pe astia originali scria E13009... :P

Link spre comentariu

la integratul din schema ta daca nu vede tensiunile de 3,3v si 5v,protectia lui va crede ca este scurt pe iesire si blocheaza iesirile si oscilatorul.nu cred ca poti sa scapi de aceste tensiuni.cam asta trebuie sa ramana intr-o sursa atx cu tl 494

Link spre comentariu

sm zis...am scapat de toate astea....am putat 3.3 +5 si restu pe linia de 12v...cu rezistente aditionale :))..merge....i-am dat 16A la 13.8v....mai mult nu ma tine inima...trebuie sa schimb finalii si diodele..

Link spre comentariu

aveam 2 becuri faza scurta si inca 2 spoturi....am masurat cu aparatul in serie (am am masurat curentul)...a trebuit sa umblu la protectia de supra sarcina...ca prima daca nu mergea cu mai mult de 10A.... si cica sursa putea 300w :))...acum ma tenteaza sa fac o sursa pt aplificatoare gen Ipa 400 :)))).....ar fi super sa faca asa ceva....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări