Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cineva poate sa ma ajute?

Vizitator gavy

Postări Recomandate

salut...ma poate ajuta cineva sa creez 1 amplificator de aproximativ 300w ? doresc ca montaju sa fie realizat pe circuit integrat sh dak se poate realiza pe un kit?...va rog ajutor deoarece nu prea cunosc integratele de mare putere ...multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

2

• paul14

2

• rares01

1

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator gavy

poi pe integrat ii mai ushor parerea mea..de kt sa constitui din tranzistori..nu`i vorba de a duce la capat montaju ii de aa gasii un integrat care sa duca puterea aceasta...am citit forumu sh am ramas surprins cu tda 7294..nu sunt tocmai strain de electronica ..sunt in clasa a12 pe profil de acest domeniu ..

Link spre comentariu

De fapt el nu cauta neaparat un integrat, doar doreste ceva gata facut si cat mai compact. In sensul asta vezi ca sunt pe piata kituri cu denumiri de genul FET400. Daca ai un astfel de kit alimentat corespunzator si pus pe un radiator destul de mare poti obtine 400w/4ohmi.Tu nici nu ai precizat pe ce impedanta doresti sa functioneze amplificatorul... deci nu stiu cat de pregatit esti sa construiesti asa ceva (nu vreau sa fiu carcotas dar mai bine sa te avertizez decat sa fii dezamagit).Cauta pe forum IPA400 sau AV400 vei gasi foarte multa documentatie.Eu personal as opta pentru ceva hibrid, adica LME49810 + finali bipolari sau LME49830 + mosfetiBafta

Link spre comentariu
Vizitator gavy

chestia este ca vreau sa fac ca pe un proiect personal....iau totul de la zero ...am auzit ca sunt anumite kituri cu cablajul facut deci cv de genu as cauta... dar nu gasesc ...de ex : kit cablaj pt TAS5630 ... dar chestia ii urmatoarea ..eo doresc sa il creez eo...dupa aceea fac alimentarea dupa el..chestia cu FET`urile 400 ii gata facuta mai pui doar un radiator sh o sursa buna ..ii gata asa nu am facut nimica dak ma intelegi..... as opta totusi pe TAS5630

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa-l faci tu complet mai bine faci si cablajul. daca nu atunci cauta pe forum ca erau ceva useri ce faceau cablaje la comanda sau care vindeau cablaje de AV400.Uita-te totusi un pic pe schema la LME49810, cablajul ar fi destul de banal de facut.Daca vrei sa faci de la zero un amplificator cu componente discrete de o astfel de putere atunci sper ca ai multa experienta in constructia de amplificatoare. Recomand sa citesti topicurile legate de AV400, acolo vei gasi multe instructiuni de punere in functiune si posibile probleme.Bafta.

Link spre comentariu

salut...ma poate ajuta cineva sa creez 1 amplificator de aproximativ 300w ? doresc ca montaju sa fie realizat pe circuit integrat sh dak se poate realiza pe un kit?...va rog ajutor deoarece nu prea cunosc integratele de mare putere ...multumesc anticipat

Citeste cu mare atentie subforumul Scheme de Amplificatoare , la pagina 13 , cu siguranta vei gasi ceea ce cauti , cu amanunte constructive , detalii etc dar sfatul meu : FETurile nu sunt pentru incepatori , cu atat mai putin gunoiul mult laudat de AV400 , iar pe integrate , mai bine te lasi , nu poti avea pretentii.....,mai bine cauta unde ti-am zis : Linx , Sch400 , Sch200 vezi ce ti se potriveste.....cum ai trecut clasa a 12 , ca nu prea scrii in limba romana ?Mult succes
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări