FlorinPTM Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Salutare tuturor!!! Am si eu o problema cu ups nu mai tine bateria ca si inainte :cry: in ultima vreme mi se opreste curentul in fiecare zii,si mia zis cineva sa desfac bateria sa vad daca mai are ''apa'' (vorba vine) in baterie, si azi am desfacuto si nu mai are nimik lichid in ea e normal asa ceva?? mia zis ca trebuie sa pun apa distilata si mai ma tine bateria putin mai mult E bine ce fac? Citeva poze: Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 sunt acumulatori cu electrolitul gelificat,ca sa nu fie pericol in caz de deteriorare a carcasei, de aceea nu este "apa"incearca c-un desulfator, cauta pe forum ca este un topic marisor despre asa ceva, dar nu te astept la rezultate uimitoareiar daca nu obtii nimic in bine cumperi alti acumulatori Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Mai bine cauti alt acumulator decat sa te complici, mai ales ca zici ca intra foarte des UPS-ul.Apropo, am vazut ca ai masurat tensiunea dar vezi ca NU asa se masoara curentul, de fapt nu se masoara decat curentul consumat de un anumit consumator. Niciodata nu se pune ampermetrul in paralel cu o sursa de tensiune pentru ca faci scurt !Ma mir ca nu s-a ars aparatul la aia 13A in acelasi timp ma asteptam la un curent de scurt mult mai mare, probabil ca e foarte dus acumulatorul. Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 ma asteptam la un curent de scurt mult mai mare, probabil ca e foarte dus acumulatorul.si eu la fel... se vede ca e dus Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Dar nu trebuia sa faci o astfel de masuratoare, ma mir ca a tinut aparatul, nu asa se masoara curentul.daca vrei sa vezi daca este bun atunci pui un bec auto drept consumator si vezi daca tine tensiunea in sarcina si in acelasi timp probezi cat de repede se descarca.Bafta. Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 incearca c-un desulfator, cauta pe forum ca este un topic marisor despre asa cevaNa'm gasit nimik pe forum de asa ceva :cry: ma ajuta si pe mn cineva sa gasesc topic'u?? plsMar interesa sa il "reconditionez", fac experimente MS Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Eu am bagat apa distilata(auto) cu seringa intr-un acumulator mort vad ca deocamdata e ok. Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 si cam cita apa distilata sa bag in fiecare celula?? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 13, 2010 Partajează Postat Octombrie 13, 2010 Pentru inceput incearca 1-2 mililitri in fiecare celula, apoi lasa-l o ora la linistit apoi il pui la incarcat pe ups si il lasi in jur de 10 ore. Urmareste tensiunea sa nu creasca peste 14.4V la sfarsitul incarcarii apoi trebuie sa se stabilizeze intre 13.6V si 13.8V. Nu uita sa pui dopurile inapoi si sa fixezi cumva capacele de plastic la locul lor. Despre desulfator gasesti aici viewtopic.php?f=14&t=35087 sau aici (Eng) : http://home.comcast.net/~ddenhardt20126 ... desulf.htm . O ultima recomandare. Nu mai masura cu ampermetrul direct pe bornele bateriei, e posibil sa ai surpriza sa ramai cu tatuaje pe maini de la cablurile care iau foc si cu probleme oculare de la metalul topit pe care il poate arunca la scanteie. Daca vrei sa testezi o asemenea baterie foloseste becuri auto (de preferat de far). Link spre comentariu
LostCell Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Nu se mai poate face nimica cu el,eu unu am incercat pe un acumulator asemanator(sunlight) desulfatoru,si sa adaug apa distilata,nu a reinviat,nu au avut absolut nici un efect,cred ca desulfatoru nu este bun decat pt acumulatorii cu electrolit lichid,cum is auto,eventual daca ai vreo bateria auto uzata si ai si loc o poti pune langa ups,la auto nu mai face fata dar la ups s-ar putea sa mai ducă. Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Octombrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Da normal UPS nare nici o treaba,trebuie decit schimbata bateria si gata.Am bagat 2ml in fiecare celula si a mai crescut putin voltaju de la 12,70v la 12,90v-13.00v maxim :cry: Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Daca pun o bateri de masina de 62Ah oare o incarca? sau bubuie UPS Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Nu bubuie da o sa se incarce greu. Daca tot ziceai ca vrei sa te "joci" cu bateria UPS-ului mai incearca si asa: incarca bateria cu un curent mic, circa 5% din capacitatea lui, cateva zile, 2-3 zile. Am citit intr-o carte ca e buna metoda asta cu incarcarea lenta pentru desulfatare. De experimentat nu am experimentat-o. Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 UPS-u incarca cu un curent de 700mA, daca as scoate rezistenta aceea de linga radiator(regulatoru de tensiune) si pun Shuntsa intre toti Amperii ar avea ceva? bine ma gindesc ca da pt ca tranzistoru LM317 nu suporta un curent mai mare de 1,5A ST' si in cazu meu ca am chinezarie de tranzistor mai mult de 1A nu cred ca duce .Daca as pune shunt acolo as optine un curent de 1,5>2A Am atasat citeva poze Link spre comentariu
FlorinPTM Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Cum as putea sa tin o baterie auto in camera?ca am auzit ca e periculos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum