Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem " Corner Light " Auto

Vizitator alexneamt

Postări Recomandate

Vizitator alexneamt

salutare ... sunt nou pe aici asa ca nu ma injurati din prima :speriat ... :)) nu prea le am eu cu electricitatea asa ... shtiu eu ce shtiu dar nu prea multe 8-|as vrea sa ma ajutati ... vreau sa fac pe o masina un sistem denumit "Corner Light" ... sa va explic cum sta treaba despre acest sistem ... mai nou la masini noi au faruri adaptive acele " corner light " ... atunci cand virezi sub 40 km/h sa se aprinda un bec din far sau ceata pentru a vedea ce te asteapta dupa coltz ... ca sa-i zic asa ... eu ce vreau !!! .. ca de exemplu atunci cand semnalize dreapta sa se aprinda ceata (dreapta) timp de 20 de sec ... si la stingere vreau una lenta .... nu deodata ca la xenon ... va multumesc tare mult si sunte.ti extraordinari prin treaba pe care o faceti ... :*

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• draku

1

• electronunervos

1

• ratza

1

Inseamna ca-ti vei orienta proiectoarele spre partile laterale, si nu le mai folosesti ca proiectoare de ceata, cam cum avea/are Mercedes farurile din centru, proiectate sa bata lateral.Un montaj nu ar fi greu de facut...un temporizator alimentat din comutatorul de semnalizare a directiei, care sa ia semnal si de la pozitii (sa nu ti se aprinda si ziua) si care sa activeze un bloc cu semiconductori pentru stingere progresiva..desi mai simplu ar fi sa nu o faci cu stingere progresiva ci tot sau nimic, cu un releu pentru fiecare proiector in parte....

Link spre comentariu

Ce vrei tu e simplu de făcut, electronic vorbind. Problema cea mai mare e că vor fi necesari nişte senzori pentru a şti că maşina virează şi că are viteza sub 40km/h. Dacă ai cum monta senzorii respectivi, promit că-ţi fac o schemă, chiar cu stingere progresivă.

Link spre comentariu
Vizitator alexneamt

ar fi e chestie cu senzorii ... dar am macinat problema lui uly .. cu un tov. de al meu ... si am ajuns la concluzia ca e simplu .. dar a asteapt de la el o schema si lista cu necesitatile .... :)

Link spre comentariu
Vizitator Cipri10

Pe mine m-ar interesa cand vireaza roata (indiferent de viteza) sa se aprinda proiectorl respectiv ( virez la dreapta sa se aprinda doar proiectorul dreapt, virez la stanga sa se aprinda proiectorul stang)

Link spre comentariu
Vizitator alexneamt

eu zic e prea complicat treaba asta pe care o vrei tu .... cu viratul colanului si aprinsu proiectorului ... trebe senzori una alta ... eu zic ca mai simplu e pe semnalizare :)

Link spre comentariu
Vizitator Cipri10

Important este ca nu e imposibil :d si e mai frumos efectul la virare decat la semnalizare. De fapt daca stau sa ma gandesc la stilul meu de condus mai bine la semnalizare :-? :DCam ce ar trebui facut ca sa functioneze la semnalizare?

Link spre comentariu
Vizitator alexneamt

Inseamna ca-ti vei orienta proiectoarele spre partile laterale, si nu le mai folosesti ca proiectoare de ceata, cam cum avea/are Mercedes farurile din centru, proiectate sa bata lateral.Un montaj nu ar fi greu de facut...un temporizator alimentat din comutatorul de semnalizare a directiei, care sa ia semnal si de la pozitii (sa nu ti se aprinda si ziua) si care sa activeze un bloc cu semiconductori pentru stingere progresiva..desi mai simplu ar fi sa nu o faci cu stingere progresiva ci tot sau nimic, cu un releu pentru fiecare proiector in parte....

Uite aici ... dar astept o schema si lista cu ce ne trebuie ... nu prea ma pricep in electricitate :(
Link spre comentariu
Vizitator Cipri10

Deci trebe cate un tranzistor alimentat de la pozitie (eventual far) pentru fiecare proiector si cate un releu pentru fiecare proiector, acum mai trebe felul lor si o schema de legare :d

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

masinile mai de neam fiind complet computerizate preiau miscare volanului de pe senzorul de la volan folosit in special pt esp si de la vitezometru.....oricum in masinile de generatie noua totul fiind integrat e f simplu de facut o astfel de smecherie.... altfel e destul de greu si implica improvizatii mariasoare

Link spre comentariu

salutare ... sunt nou pe aici asa ca nu ma injurati din prima :speriat ... :)) nu prea le am eu cu electricitatea asa ... shtiu eu ce shtiu dar nu prea multe 8-|as vrea sa ma ajutati ... vreau sa fac pe o masina un sistem denumit "Corner Light" ... sa va explic cum sta treaba despre acest sistem ... mai nou la masini noi au faruri adaptive acele " corner light " ... atunci cand virezi sub 40 km/h sa se aprinda un bec din far sau ceata pentru a vedea ce te asteapta dupa coltz ... ca sa-i zic asa ... eu ce vreau !!! .. ca de exemplu atunci cand semnalize dreapta sa se aprinda ceata (dreapta) timp de 20 de sec ... si la stingere vreau una lenta .... nu deodata ca la xenon ... va multumesc tare mult si sunte.ti extraordinari prin treaba pe care o faceti ... :*

studiaza schema de aici: http://www.the12volt.com/relays/page5.asp#ptsPulsed to Steady Outputcred ca e fix ceea ce cauti, daca nu ai gasit intre timp
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări