Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vana de amestec cu 3 cai

Vizitator tudor1973

Postări Recomandate

Vizitator Leonte Jenea

Buna,

Googalind am dat pe postarea aceasta; am de gand sa-mi fac o instalatie centrala termica soba teracota si nu stiu de unde sa incep cu necesarul de materiale pentru instalatie. Va rog mult o schita/schema, daca se poate completa. Stima si respect.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vincze_szilard

17

• blazeu

3

• doru3160

2

• mester strica

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exprimarea dv. e cam...laconica. Pot doar sa presupun ca va ganditi sa construiti

(artizanal) un sistem de incalzire "mixt", cu serpentina de incalzire in soba si niste

radiatoare alimentate cu acea apa incalzita.

Lipsesc: ce combustibil aveti in vedere; ce suprafata/volum sau cate incaperi si ce

fel, revenind la suprafata/volum; gradul de izolare (pereti exteriori/interiori, tamplarie

"clasica" sau cu cheder, etc.

Sau de fapt intentionati sa realizati "incalzire centrala cu soba in mijlocul casei"??

Aceeasi stima!

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua. Am si eu o intrbare: temperatura pe tur..conform reglajului. Returul..aproape rece. Caloriferele fierbinti in partea superioara  de la mijloc in jos reci. Pompa functioneaza aerisire facuta....care ar putea fi cauza? Oare vana cu 3 cai?

Link spre comentariu

Ce treabă are vana cu trei căi cu caloriferele parţial încălzite ? Aia ori se deschide, ori ba. Cum aveţi montat turul şi returul la calorifere, pe aceeaşi parte, sau pe diagonală ? Dar ţevile de legătură ce grosime au, câte calorifere aveţi, ce tip sunt ? V-a calculat cineva necesarul energetic sau le-aţi luat ,,după ochi,, ?

Editat de validae
Link spre comentariu

E importantă şi echilibrarea,apoi mai contează să nu aibe cumva depuneri de mâl,calcar pe ţevi sau robinete retur.N-a zis dacă are filtru.N-a zis nici dacă a încercat să închidă din calorifere,pe rând,să vadă dacă se încălzesc aşa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări