Vizitator Leonte Jenea Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Buna, Googalind am dat pe postarea aceasta; am de gand sa-mi fac o instalatie centrala termica soba teracota si nu stiu de unde sa incep cu necesarul de materiale pentru instalatie. Va rog mult o schita/schema, daca se poate completa. Stima si respect. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 14, 2017 Partajează Postat Iunie 14, 2017 Exprimarea dv. e cam...laconica. Pot doar sa presupun ca va ganditi sa construiti (artizanal) un sistem de incalzire "mixt", cu serpentina de incalzire in soba si niste radiatoare alimentate cu acea apa incalzita. Lipsesc: ce combustibil aveti in vedere; ce suprafata/volum sau cate incaperi si ce fel, revenind la suprafata/volum; gradul de izolare (pereti exteriori/interiori, tamplarie "clasica" sau cu cheder, etc. Sau de fapt intentionati sa realizati "incalzire centrala cu soba in mijlocul casei"?? Aceeasi stima! Link spre comentariu
Daniel61 Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 Buna ziua. Am si eu o intrbare: temperatura pe tur..conform reglajului. Returul..aproape rece. Caloriferele fierbinti in partea superioara de la mijloc in jos reci. Pompa functioneaza aerisire facuta....care ar putea fi cauza? Oare vana cu 3 cai? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 (editat) Ce treabă are vana cu trei căi cu caloriferele parţial încălzite ? Aia ori se deschide, ori ba. Cum aveţi montat turul şi returul la calorifere, pe aceeaşi parte, sau pe diagonală ? Dar ţevile de legătură ce grosime au, câte calorifere aveţi, ce tip sunt ? V-a calculat cineva necesarul energetic sau le-aţi luat ,,după ochi,, ? Editat Februarie 16, 2021 de validae Link spre comentariu
Alphsoo Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 Cel mai probabil a inversat Dorel turul cu returul. Vana e pentru alta treaba acolo. Daniel, turul trebuie sa fie sus iar returul jos. Verifica prima data acest aspect. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 Instalatia a fost echilibrata din robinetii de retur? Link spre comentariu
Alphsoo Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 Faker daca nu ar fi fost echilibrata ar fi avut totusi unele radiatoare fierbinti iar altele mai reci. Cel putin asa cred. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 E importantă şi echilibrarea,apoi mai contează să nu aibe cumva depuneri de mâl,calcar pe ţevi sau robinete retur.N-a zis dacă are filtru.N-a zis nici dacă a încercat să închidă din calorifere,pe rând,să vadă dacă se încălzesc aşa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum