duculete Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Salutare,Am un GPS/device care are iesire audio. As vrea ca ls difuzoarele de la casetofon (adik difuzoarele de pe masina) sa montez in paralel iesirea de la GPS astfel incat sa se auda ambele in acelsi timp.Exemplu: conduc, ascult muzica(radio/CD) si vreau ca peste muzica sa aud si indicatiile de la GPS.Cum fac acest lucru fara a afecta finalii sau alte piese din casetofon si gps.Adik ma gandesc ca daca am semnal pe iesirea pe difuzoare la casetofon si in acelasi timp sa am iesirea GPS legata in paralel sa nu ard ceva pe acolo. Sper ca m-am facut inteles.Ms, Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Asta NU se poate asha de simplu. In primul rand nu ai cum sa amesteci 2 surse de semnal in halul asta.Solutzia ?Un radio cu posibilitate de mute pentru telefon si intrii pe AUX. GPS-ul e o chestie doar pentru cei din fatza, cel mult poti sa-i faci un mic amplificator, mono (cu sumator rezistiv sa nu prajesti GPS-ul) si pui difuzorul acela undeva sub bord. Link spre comentariu
duculete Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 am aux pe casetofon dar ma gangeam la un sistem de genu descris de mine.nu doar pt gps ci si pr telefon (iesire audio) etc... Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 intradevar,acum se gasesc aparate (radio-mp3 player auto) care au functii pt telefon sau alte gadgeturi prin bluetooth sau infrarosu,dar raportat strict la cazul de fata ,cel mai indicat e a se conecta la intrarea amplificatorului din HU ,pe cele doua canale pt fata a unui adaptor(cablu ecranat+rezistenta+condensator+mufe) astfel incat sa se poata conecta fara probleme navigatia.valoarea condensatorului si a rezistentei de pe fiecare canal se ia in functie de nivelul si impedanta de intrare al CI de amplificare si de iesirea navigatiei.nu e mare arta,e ceva f simplu. Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 intradevar,acum se gasesc aparate (radio-mp3 player auto) care au functii pt telefon sau alte gadgeturi prin bluetooth sau infrarosu,dar raportat strict la cazul de fata ,cel mai indicat e a se conecta la intrarea amplificatorului din HU ,pe cele doua canale pt fata a unui adaptor(cablu ecranat+rezistenta+condensator+mufe) astfel incat sa se poata conecta fara probleme navigatia.valoarea condensatorului si a rezistentei de pe fiecare canal se ia in functie de nivelul si impedanta de intrare al CI de amplificare si de iesirea navigatiei.nu e mare arta,e ceva f simplu.Stimabile, nu e vorba doar de o mixare pur si simplu. Trebuie sa dai si mute pe sursa de muzica sau sa te dai in jos cu catziva decibeli. Eu folosesc un GPS de marca, care are si functie de MP3. Cand Maritza are ceva de spus, muzica tace. E chestiune de soft. Altfel ar iesi varza. Un circuit de deetctie cu prag trebuie taie muzica cand simte navigatorul.Mixarea nu e treaba asha de simpla. Nu trantesti 2 piese una peste alta si gata. Faa experienta se lasa cu batai, fara nici o legatura cu violentza. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 intradevar,acum se gasesc aparate (radio-mp3 player auto) care au functii pt telefon sau alte gadgeturi prin bluetooth sau infrarosu,dar raportat strict la cazul de fata ,cel mai indicat e a se conecta la intrarea amplificatorului din HU ,pe cele doua canale pt fata a unui adaptor(cablu ecranat+rezistenta+condensator+mufe) astfel incat sa se poata conecta fara probleme navigatia.valoarea condensatorului si a rezistentei de pe fiecare canal se ia in functie de nivelul si impedanta de intrare al CI de amplificare si de iesirea navigatiei.nu e mare arta,e ceva f simplu.Stimabile, nu e vorba doar de o mixare pur si simplu. Trebuie sa dai si mute pe sursa de muzica sau sa te dai in jos cu catziva decibeli. Eu folosesc un GPS de marca, care are si functie de MP3. Cand Maritza are ceva de spus, muzica tace. E chestiune de soft. Altfel ar iesi varza. Un circuit de deetctie cu prag trebuie taie muzica cand simte navigatorul.Mixarea nu e treaba asha de simpla. Nu trantesti 2 piese una peste alta si gata. Faa experienta se lasa cu batai, fara nici o legatura cu violentza.nu cred ca intelegeti,acolo e nevoie doar de o mixare,sa se poata asculta muzica in timp ce se aude si indicatiile gps-ului.volumul muzicii e dat din volumul HU-ului iar cel al gps-ului din reglajul acestuia.se ataca direct etajul final cu semnal audio de la gps si acesta se aude atata timp cat hu nu e trecut pe mute sau nu se reduce volumul la minim(in functie de model) Link spre comentariu
duculete Postat Octombrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Salut,Da asa este, nu doresc sa pun pe "mute" cas'ul cand GPS-ul "vorbeste". Vreau doar sa se auda unul peste altul, daca nu aud, o sa dau din reglajul de volum mai tare/mai incet.ar fi interesant sa fac aceasta treaba cu o mufa extentra. In concluzie, poate sa imi dea cineva o schema de circut care trebuie montata pe etajul final? Aceasta schema va tine cont de schema casetofonului?Top CD player:Sony CDx 212Mentionez ca cd playerul are intrare AUX. Ma gandeam la altceva. Nu pot cumva sa fac "o legatura=scurtcircuit" intre iesirea aux si etajul final inainte de amplificare.AUX se activeaza doar cand comut din buton (deci software ma gandesc) in casetofon.Dar ce se activeaza intrarea semnalului sau iesirea de pe circutul de aux.In concluzie:Astfel semnalele Aux+CD,Radio vor fi comune tot timpul.Sper ca se intelege ms. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum