Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 12v si 3A cine ma ajuta

Vizitator bogdog

Postări Recomandate

daca ai desfacut un aparat cu sursa in comutatie( de exemplu monitor),puteai sa veizi cum se monteaza dar mai sunt si alte modele de surse unde se intilneste

Am vazut diode prinse pe radiator de tabla, dar transferul era jalnic+ca fierul nu disipa la fel de bine ca aluminiuDioda propriu-zisa era fierbinte iar "radiatorul" caldut(l-am folosit intr-un montaj si stiu)Am precizat sa mi se prezinte o metoda cu transfer eficient de caldura , ca cel al capsulelor TO220 (de exemplu) si radiator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator bogdog

la mine diodele nu se incalzesc atat de tare incat sa trebuiasca sa le prind de un radiator.Repet am patru diode de putere de 6A,le-am prins cu tabla si abia se incalzesc(am si ventilator la sursa) :bataie :smt103:

Link spre comentariu

o regulă de bun simţ pe care o foloseam la stabilizatoare, gândită de mine dar care ar fi ok totuşi.U max ieşire stabilizat = U intrare alternativ x 1,15 şi diferenţele U continuu redresat - U iesire stabilizat să nu fie mai mari de 10 volţideci dacă ai la intrare alternativ 28 volti ai 39 continuu minus 10 volti max căderea pe stabilizator, ar fi pentru un stabilizator de 29 volti cc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări