Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 12v si 3A cine ma ajuta

Vizitator bogdog

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator bogdog

multumesc.Si o ultima intrebare C2 si C3 sunt amandoua electrolitice?

la C3 nu spune schema de cablaj unde e minusul sau plusul deci e simplu sau electrolitic?

Dr.L: editeaza!

Link spre comentariu
Vizitator bogdog

am avut o sursa de500 ma da am ars-o.Am vrut sa imi fac eu una mai puternica.Transformatorul m-a costat 30 de lei ,lm338k m-a costat 40de lei iar restul le-am recuperat de pe placi mai vechi.Mi-a luat 6 zile ca sunt la liceu si am multe ore si teme dar si ca sunt incepator in electronica

Link spre comentariu

cu banii cât ai cheltuit cumpărai două surse de ocazie, dar şi aşa ai câştigat experienţă care valorează mai mult.baftă şi la mai multe construcţii, şi experimentări, nu mai cheltui pe componente, deoarece se găsesc aproape moca prin recuperări din aparate electronice dezafectate.

Link spre comentariu

Asta e una din cea mai simpla si fiabila schema de sursa reglabila, asa ca nu stiu ce vrei sa gasesti. Fara suparare dar cred ca trebuie sa mai imbunatatesti putin cunostintele tale si abilitatile practice. Eu nu inteleg cum ai putut sa arzi trafo ala, nu ai fost atent si ai conectat gresit ceva piese sau mai mult ca sigur ai facut scurt,caz in care s-a mai ars si altceva in afara de traf. Sfatul meu e asta, invata usor usor, mai stri mai repari si tot asa. Dar mai bine procedeaza asa, te uiti de 10 ori si lipesti o data, mai intai montezi puntea de diode si condensatorul de filtraj, apoi conectezi trafo si vezi ce tensiune ai la iesire, dupa continui cu LM338, il montezi pe radiator, izolat bineinteles cu foita speciala, vaselina siliconica, dupa care verifici izolatia dintre LM338k si radiator si daca totul e ok, continui cu celelate piese, montezi cu atentie si consulti daca nu stii, cum e cazul tau, foaia de datasheet, cu mare atentie, si garantez ca nu se mai strica nimic si o sa functioneze din prima, iar daca nu functioneaza fie ai montat ceva gresit fie ai luat o piesa stricata se poate sa o iei si defecta din magazin, eu am patit. Daca urmezi pas cu pas ce ti-am zis o sa mearga din prima.

Link spre comentariu
Vizitator bogdog

mi-a inlocuit gratis transformatorul ca a zis ca lipsea ceva din el si sursa imi da de la 1,2 la 20vsi am luat astazi niste diode de putere la 6A ca aseara am folosit niste 1n4007 doar de proba si merge perfect :da :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări