glide Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 am gasit pe net asa ceva doar ca e de cumparat si nu ofera detalii constructive http://www.tauntek.com/tinyir2-learning ... ceiver.htm deci am nevoie de un receptor IR care poate invata codul unei taste de pe telecomanda de la tv......la apasarea tastei sa cupleze sau sa decupleze un releu (eventual un tirac avand in vede ca e vb de un consumator mic ~1A, un bec economic de 20W) Link spre comentariu
francezu Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Incearca-l pe asta : http://www.bowdenshobbycircuits.info/ir ... pic629.gif Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 multumesc e fix ce aveam nevoie acum sa vad cu hex-ul ala ce-i ca nu am mai gasit pana acum hex-urile in formatul asta de obicei e un fisier care se salveaza........si sa vad cum adaptez un moc3041 si un bt137 in loc de releu, asa o sa aiba o viata mai lunga plus ca-i mai compact circuituleste ok schema de mai jos in locul releului? cred ca am 5V la iesirea acelui PIC12F629* daca inlocuiesc acel TIC226D cu un BT137 mai folosesc R4 si C1? daca da ce valori aleg pt ele? vad ca e si o bobina in lista cu piese dar eu nu vad in schema* este ok hex-ul trecut asa? are idee cineva cum setez fusebiti?* am adaugat si o schema cu MOC3041 si BT137 adaptata dupa alta gasita pe net....nu am idee daca R* va fi tot 180R ca in cealalta schema dar avand in vedere ca e tot un MOC cred ca-i la fel......si nu stiu daca R2 va fi de 1W si C1 de 100n/600V Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Pt bec nu iti mai trebuie neaparat RC ala in paralel cu triacul. Link spre comentariu
francezu Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 E ok hex-ul. Fuse-bitii sunt deja trecuti in hex : IntOSC I/O -on, PWRTE -on. Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2010 francezu' ai simulat intr-un program hex-ul sau cum ai facut? ce program de scriere pt PIC-uri folosesti? eu tocmai am facut cablajul pt programatorul viewtopic.php?f=11&t=34136&p=607004#p607004 si urmeaza sa montez piesele, din ce-am inteles interfata este un programator JDM un pic modificat Link spre comentariu
francezu Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Am incarcat hex-ul intr-un soft de programare si acolo am vazut cum sunt setati fusebitii. Pentru programare cu interfata JDM recomand PicPgm Programmer. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum