Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu extinderea desktop-ului

delfy

Postări Recomandate

Salut. Incerc de ceva timp sa pot face ceva pentru a vedea filmele de pe PC pe TV si nu reusesc sa activez al doilea monitor(sau TV). La calculator am o placa video (asus x1550 Series 1024 MB DDR2 PCi-E). Cablul are la un capat o mufa scart si la celelalt capat o mufa cu 5 pini (cred ca VGA se numeste). Cablul este bun pt ca inainte sa imi cumpar calculatorul asta imi mergea la cel vechi. Am incercat sa fac setarile din Catalyst Control Center si cand dau enable sa stinge monitorul o secunda si se aprinde din nou dar nu se activeaza nimic. De la ce sa fie ? Ce as putea sa fac, ca sa mearga? Va arat cum am setarile si poate ma puteti indruma cum sa ii dau de cap.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• delfy

4

• Th3_uN1Qu3

3

• djdansmart

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

Din ce imi amintesc..tre sa clonezi parca! Tre sa fie ceva setari acolo..eu nu stiu cu ATI ca nu am avut niciodata placi video de la ei..! Dar cauta setari..sa ai conectat cablul!

Link spre comentariu

Al 2-lea monitor se "deschide" daor daca ai 2 placi sau un dual head. Mufa VGA are 15 pini.Sugestie: pune un monitor normal sa vezi daca placa vieo e ok.N uita ca 2 mufe chiar daca se pupa mecanic nu inseamna ca se pua si electric, iar in unele cazuri, potrivirea doar mecanica poate fi ultima rasuflare.Citeste manualul placii actuale si foloseste conectica cu care a venit. Placa poaetfi mai shmekera, si sa nu activeze iesirea 2 daca nu comunica bidirectional cu monitorul (nu stie cu ce rezolutie sa-l atace). Scart-ul nu are pini de comunicatie, dain cate stiam.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Imi pare rau ca nu am mai dat nici un semn de viata pana acum. Nici acum nu am reusit sa activez al doilea monitor(tv). Am reusit sa pun tv-ul inactiv peste displayul cu nr 1 si mi-a aparut pe televizor imaginea cu desktop-ul, dar alb negru. Tv-ul are si mufa scart si 3 mufe rca. Sa fie cablul de vina? Ce cablu mi-ar trebui? ...stima.

Link spre comentariu

Si pe placa calculatorul cel vechi tot alb negru se vedea, dar acolo puteam sa activez si cel de-al doilea monitor. M-am uitat in spate si sub acea mufa asa scrie S-video. Am incercat si setarile astea, de fapt le-am luat pe fiecare in parte si tot alb negru se vede. Cineva mi-a zis ca s-ar putea sa fie de la mufa scart. As incerca cu un cablu care sa aiba mufe RCA sa le conectez la tv dar nu stiu daca se gaseste. :nas:

Link spre comentariu

Cablul ala cu SCART scoate RGB. Daca televizorul nu suporta semnal RGB o sa se vada alb negru. Ia optiunile de AV la rand si vezi daca ai RGB... Daca nu, ghinion. Cablul cu RCA e compozit si pe ala sigur ti'l suporta televizorul (se vede mai prost dar pt filme e ok), insa placa nu cred ca mai stie sa scoata compozit. Ultima data cand am vazut iesire video compozita a fost pe un Geforce4 MX.

Link spre comentariu

Imprumuta o placa video veche (gen geforce2, radeon 9000, ceva de genul) si incearca cu ea. Pe acelasi cablu. Daca iti merge... cauta'ti una pe PCI ca sa poti sa te si joci sa vezi si la TV. :limb: Se gasesc greu dar exista. Geforce 4 MX 4000 stiu sigur ca e pe PCI si are si TV-Out.Nu poti convinge o placa sa scoata compozit daca nu stie. Unele placi veneau cu o cutiuta cu cablu S-Video, iar pe cutiuta aia aveai o gramada de mufe pt toate minunile. Cred ca mai am una pe acasa daca stau s'o caut... Din cate stiu insa merge doar pt placile care suporta VIVO (video in video out adica e si placa de afisaj si de captura).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări