Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaj ce face sa clipeasca lampa de frana

Vizitator licutza

Postări Recomandate

Vizitator licutza

Am gasit aceasta schema si vreau sa o pun in practica ,asta daca o sa gasesc toate piesele ca vad ca schema e mai veche ,dar in loc de bec vreau sa alimentez o lampa de frana din aceea cu led-uri care o are masina in dotare.Intrebarea mea :in schema e dat un bec de 0.2A si nu stiu cat consuma lampa mea de pe masina,o sa reziste montajul in cazul in care consuma mai mult?Se mai gasesc in comert piesele ce compun montajul(ma refer la tranzistori)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

3

• alibiduda

1

• ala micu

1

• iulidan2

1

Top autori în acest subiect

Atasez schema folosita de mine pentru lampa suplimentara de stop. Frecventa de clipire se ajusteaza din SR de 100k (si/sau eventual condensatorul de 10 uF). Functioneaza pe masina , fara probleme, de cca. 3 luni. Izolati bine (de preferat cu termocontractil) legaturile firelor. Cineva spunea ca modificarea aceasta este ilegala... Posibil, eu nu am gasit nimic in acest sens, dar raspunderea va apartine in totalitate. Numai bine !

Link spre comentariu

Poti sa folosesti lampa cu led-uri fara probleme eventual daca are prea multe poti sa vezi daca se incinge bd-ul si pui un mic radiator dar nu cred ca e cazul. In legatura cu piesele o sa le gasesti cu siguranta si oricum tranzistorii nu sunt critici poti folosi orice tip de bc si bd atata timp cat o sa fie pnp sau npn.

Link spre comentariu
Vizitator comfel

Am gasit aceasta schema si vreau sa o pun in practica ,asta daca o sa gasesc toate piesele ca vad ca schema e mai veche ,dar in loc de bec vreau sa alimentez o lampa de frana din aceea cu led-uri care o are masina in dotare.Intrebarea mea :in schema e dat un bec de 0.2A si nu stiu cat consuma lampa mea de pe masina,o sa reziste montajul in cazul in care consuma mai mult?Se mai gasesc in comert piesele ce compun montajul(ma refer la tranzistori)?

Din cate am inteles doresti cand apesi pedala de frana becurile spate sa clipeasca Daca este asa poti folosi un simplu releu semnalizare Dacia .fara alte complicatii ...Dar daca te opreste un Militian prost iti da amenda deoarece distragi atentia celor din spatele tau .am patito eu ....................... :da
Link spre comentariu
Vizitator comfel

cred ca omul vrea sa clipeasca doar stopul dsuplimentar de frana .. nu si restul stopurilor.

Nu-i tot acelasi drac .daca esti conducator auto si circuli noaptea iar in fata ta este unul care are astfel de improvizatie.. nu te apuca toate pandaliile .....???... :bataie
Link spre comentariu

...si atunci sa cerem renuntarea la AFU !? La cati tampiti am intalnit pe drum (mi-a fost lovita de trei ori masina, de fiecare data de ... "meseriasi") o atentionare in plus a celor care "stau in fundul tau" cu BMW/Audi/etc-urile lor, nu mi se pare motiv de pandalie !Pandalie mi se pare cand imi vad masina turtita :( ...

Link spre comentariu
Vizitator licutza

.......... o atentionare in plus .................... ...

Exacta la asta ma gandeam si eu dupa ce un prieten a fost lovit in spate de o pitipoanca cu un X6 in timp ce astepta pe rosu la semafor cu piciorul pe franaEl era oprit de ceva timp pentru ca semaforul avea timp mare de asteptare.Stiti ce a zis soferita?Ca nu a realizat ca alea erau luminile de la frana ,ca a crezut ca sunt pozitiile si ca nu si-a dat seama ca e oprit.De aceea ma gandisem sa le fac sa clipeasca ,daca nici asta nu atrage atentia la astia care nu stiu pe ce lume traiesc atunci nu stiu ce sa mai fac.Iar la politaii ar trebuii sa gandeasca mai bine cui dau permis de conducere intai si pe urma sa ma intrebe de ce imi iau masuri suplimentare de avertizare ca ce vezi pe strazi ,ce soferi sunt unii ,inebunesti nu alta si te fac sa te bucuri oridecateori ajungi intreg acasaEu vreau sa clipeasca doar lampa suplimentara de pe centru nu si cele laterale.
Link spre comentariu

daca faci sa clipeasca doar lampa de pe centru e foarte bine,sa nu clipeasca doar lateralele ca nu cumva cel din spate sa creada ca sant avariile si s-a se angajeze in depasire.stiu ca avariile sant galbene dar mai stii ce cred cei din spate cu atatea modificari la masinile de pe sosele.o chestie super frumoasa ar fii ca in functie de decelerare sau forta cu care este apasata frana sa se schimbe frecventa .apasare usoara frecventa mica,apesi tare frecventa mare ,astfel cel din spate realizeaza mai bine cum s-a reactioneze.asta e o idee mai veche a mea de cand aveam dacie dar nu am puso in aplicare.se desface sonda de stop de pe pompa de frana,se face piesa in forma de T la strung,freza etc se pun 2 sonde pe pompa.una pt lampile de frana si una care sesizeaza presiunea in pompa si modifica frecventa lampilor,oricum am auzit ca intre timp s-a brevetat asa ceva si este deja pe masini.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu doua 555 se poate face un montaj care sa faca sa clipeasca ledurile de la al treilea stop doar in primele secunde cand ai pus piciorul pe frana, dupa care sa stea aprinse cum trebuie... :aplauze Succese...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări