Vizitator bogdan S Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Ce vreau eu sa fac este sa imi construiesc un subwoofer de la 0 . Problema este ca nu ma pricep prea bine in acest domeniu si am nevoie de putin ajutor. Cine imi poate spune toate elementele ce trebuiesc cumparate de la difuzor la cel mai mic cablu. Si daca se poate cele mai bune firme in domeniu. Multumesc. (Nu va obositi cu comentarii inutile). Link spre comentariu
Optiplex Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 poi , depinde de putere , mai intai alegi diful , pe cati ohmi il vrei , cati w vrei , ce carac are . Firma e mai putin importanta , biensur , daca vrei ceva bun , va costa . Sa nu te arunci cu capul inainte la orice chinezaraie . Sa nu faci ceva de genul , e frumos , e ieftin , e al meu . Apoi iti iei filtrul , pe acelasi numar de ohmi si w si pe aceeasi sensibilitate ca si diful ( ideal e sa ti-l faci de la 0 ) , si sa taie la 120 hz . Ajungem la cutie , aici ai nevoie de parametrii t/s . Sunt multe programe pe net unde numa bagi parametrii si iti calculeaza instant o cutie . Again , daca iei chinezaraie de multe ori nu ai parametrii deci vei ajunge sa il faci ochiometric sau te pui sa ii masori parametrii si nici atunci nu ai garantia ca o sa sune bine . Abia acum ajungem la cutie , cel mai bun e mdf , si aici in functie de putere incepi de la grosimea de 18mm pana la 25mm . Apoi te gandesti ,ce vrei ? , inchisa , cu tub de bass reflex , cu bass reflex , bandpass ? . cam astea sunt intrebarile care ti le pui inainte sa te apuci . daca vrei firme bune iti iei pioneer magnat jbl ... daca ai buget , pentru buget mediu recomand PA - 800K sau ceva de la monacor, si pentru buget mic Mobile Authority 250 USA ( am mai vazut care au lucrat pe forum cu ele si sunt multumiti) . Acum te intreb eu : ce statie vei folosii ? cati bani esti dispus sa dai ca sa-l faci ? Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 As vrea un subwoofer de 400 W RMS + 2 boxe gen sistem 2+1. Sa il pot conecta la un PC. (E mai simplu sa il cumpar din magazin dar vreau sa fie facut cu mana mea ). Link spre comentariu
Optiplex Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 de multe ori facut cu mana ta e mai bun , si ocazional mai ieftin . totusi ... nu ai precizat , ce amplif ai ? ce buget ai ? http://www.booster.ro/car-sound/subwoof ... -7908.html , aici ai subwooferu , uite si pentru bass de la sateliti : http://www.discopro.ro/?p=productsMore& ... me=pa-800k , si uite si inaltele : http://www.discopro.ro/?p=productsMore& ... me=pht-413 (arhi suficiente) , pot sa iti zic si piese mai ieftine dar trebuie sa imi spui in ce buget te incadrezi , un total sau macar un total pentru subwoofer si un total pentru boxe . sper sa nu se ia drept reclama linkurile Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Asta e difuzorul care l as cumpara http://www.vuum.ro/produse/difuzor-subw ... -w257d2/42 . Nu am amplificator nimic in rest. Incinta vreau sa o fac eu . Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Pentru bas cauta un difuzor ceva mai sensibil. Sa aiba peste 90dB/1W/1m. Totusi, unde vrei sa folosesti sistemul? Pentru casa e exagerata puterea... Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Vreau un difuzor maxim 250 lei . Chiar daca este prea mult pentru casa , ce pot sa zic ... IMI PLACE BASSUL. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Am inteles ca vrei sa folosesti acest sub in casa, si nu pentru sonorizari de genul botezuri, nunti si alte paranghelii. In acest caz, un difuzor de 250lei nu poate sa fie decat mediocru in cel mai bun caz. Un dif. dedicat de sub care sa sune bine, sa aiba putere si tot tacamu costa vreo 200euro. Uite asa ceva: http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7749 mai multe aici: http://www.europe-audio.com/Producten_c ... ep_A_ID=75 sau aici: http://www.europe-audio.com/Producten_c ... ep_A_ID=75. La un difuzor din asta ai nevoie de un amplif cu crss-over activ - asa ceva costa de la 2-300euro in sus. Mai ai nevoie de o cutie bine gandita si bine facuta si gata. In total, daca esti istet scapi din 5-600 euro si ai un subwoofer de clasa mondiala nu parasute mioritice. Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Nu imi permit asa ceva , sunt student .La banii astia il cumperi si bun si gata facut din magazin .Multumesc pentru sfaturile date dar sunt prea scumpe. Link spre comentariu
Optiplex Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 stimate om a lui Dumnezeu , cand ai de gand sa ne spui un buget total ? sau .. ai mentionat cat vrei sa dai pe diful de bas , pe restu cat vrei ? . Nu ca am ceva cu tine dar daca nu ne spui un buget ( total sau pe piese) nu stim dupa ce sa ne orientam . Exista difuri de 30ron cu 300w si difuri cu 300 euro pe care scrie 300w and it's painfully obvious care ar fi mai bun . Mergi pe mobile authority. 90 Ron si au 100w . Sau pe PA 800K . 200w la 180 RON. Cat despre statie , sugerez sa mergi la o piata de vechituri ( gen Flavia sau mehala aici ) si daca ia noroc gasesti ceva chiar bun si ieftin . Duminica asta am cumparat o statie blaupunkt 2x 125w cu 60Ron si merge impecabil deci ai sanse mari sa gasesti ceva bun la buget mic . Salutari de la un alt bass freak Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 stimate om a lui Dumnezeu , cand ai de gand sa ne spui un buget total ? sau .. ai mentionat cat vrei sa dai pe diful de bas , pe restu cat vrei ? . Nu ca am ceva cu tine dar daca nu ne spui un buget ( total sau pe piese) nu stim dupa ce sa ne orientam . Exista difuri de 30ron cu 300w si difuri cu 300 euro pe care scrie 300w and it's painfully obvious care ar fi mai bun . Mergi pe mobile authority. 90 Ron si au 100w . Sau pe PA 800K . 200w la 180 RON. Cat despre statie , sugerez sa mergi la o piata de vechituri ( gen Flavia sau mehala aici ) si daca ia noroc gasesti ceva chiar bun si ieftin . Duminica asta am cumparat o statie blaupunkt 2x 125w cu 60Ron si merge impecabil deci ai sanse mari sa gasesti ceva bun la buget mic . Salutari de la un alt bass freak Omule eu am zis cat as da pe un difuzor si voi sa imi spuneti ce mai e nevoie pentru a pune totul in functiune:D. In legatura cu pretul pieselor sa nu fie exagerat de mari . Pret minim dar sa mearga cu difuzorul dat exemplu mai sus. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 ....... Si daca se poate cele mai bune firme in domeniu. Multumesc. (Nu va obositi cu comentarii inutile).Eu am sugerat ceva in functie de cele scrise mai sus. In ceea ce priveste cumparatul de-a gata din magazin, la 5-600euro cumperi un subwoofer mediocru - comparabil cu ceea ce vrei tu sa faci cu difuzorul de 250lei. In schimb, pe varianta mea vei obtine un subwoofer comparabil cu cele mai bune subwoofere din lume (evident in zona respectiva de performante) care in mod curent se comercializeaza la preturi de la 2000 euro in sus.Am inteles ca nu ai atatia bani, dar nu eu am scris "cele mai bune firme in domeniu".Succes cu proiectul tau.PS: acel difuzor Pioneer este dedicat pentru a fi folosit in masina. In casa nu va suna prea bine.PS2: daca crezi ca te mai pot ajuta cu sfaturi......sunt prin preajma. Link spre comentariu
BF37 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Ce vrei tu se poate obtine cu un Magnat Xpress 10 , in Incinta de 30L , pe care ori il amplifici dintr-o statie cumparata ,second ,ori cumperi un kit de amplificare si il introduci in boxa ( dar la varianta asta trebuie sa sti si ceva electronica ). Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Vad ca esti tot din targu-jiu. In privinta difuzorului asculta de colegi si cauta ceva mai pentru casa...magnat, monacor etc. Sa ai totusi in vedere ca la noi in oras nu prea gasesti nimic, nici macar un loc unde sa-ti taie pal-ul sau mdf-ul cum trebuie.Au recomandat unii targuri de vechituri. Banuiesc ca stii unde se tine la noi acest targ. Mare lucru de obicei nu gasesti, dar daca mergi cel putin o luna pe fiecare duminica ai sanse sa-ti mai pice ceva. Link spre comentariu
Optiplex Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 A mentionat cineva de mdf , unde pot gasi in TM ? . Uite magnat express 10 : http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... Xpress_10/ . Filtre nu gasesc pe Gogu decat firme care nu le stiu insa ai putea incerca cu asta : http://www.hi-end.ro/modul-filtru-subwo ... -1503.html . Un subwoofer are : dif , filtru , cutie . Boxele au : Joase si inalte + filtru pe 2 cai ( pe 2 cai) sau Joase medii inalte + filtru pe 3 cai ( boxa pe 3 cai) , dar e mai complicat sa le faci pe 3 cai , mai bine ramai la 2 . boxele de cat vrei sa le faci ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum