Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma Discovery cu pager montata pe Dacia 1300, probleme !

Vizitator mliviu2001

Postări Recomandate

Vizitator mliviu2001

Salut,zilele trecute am fost in Vitan si am cumparat o alarma auto Discovery AS500-E2-LCD,adica cu pager.Am montat-o la firma T....de la care am achizitionat-o.Se pare ca tipii de acolo sunt prea comozi sa monteze alarme asa cum ar trebui sau cum scrie in manualul de instalare.Tot de acolo am luat si un senzor de inclinare tip DEI 507Tla 200Ron.Referitor la alarma ,mesterii au legat contactele de la cele doua usi,si portbagajul la acelasi fir verde/alb si au refuzat sa-mi monteze comutatorul pe capota, cum ca montarea sa se face in calea de evacuare a apei si nu va rezista in timp,bla,bla...Senzorul de inclinare mi l-au montat astfel incat la ridicarea auto ,declansa si aparea pe pager pictograma de violare usa.Nici nu mai stiai ce s-a intamplat de fapt cu masina.Dupa doua vizite la ei si nerezolvarea bubelor,am decis ca este timpul sa remediez probema personal.Asa ca am deconectat firul de la portbagaj de unde a fost legat si l-am legat la firul albastru/alb.Acum cand apare o problema la portbagaj ,apare pictograma corecta.M-am inpotmolit cu legarea firului de la capota pt ca pagerul poate afisa si capota deschisa dar nu stiu la care fir trebuie legat.Desi documentatia este numai in limba romana, este plina de greseli de traducere si greseli de tipar.Atasez aici schema de conexiuni invarianta din manual.Are cineva idee unde se poate conecta comutatorul de la capota ca sa afiseze corect evenimentul?

Link spre comentariu
Vizitator mliviu2001

Revin ,daca va pot ajuta conectarea corecta la aceasta alarma (asa cum am conectat-o eu ) sau cu alte lamuriri ,dati de stire.Aceasta alarma este copia modelului de la Eagle Master E5 in proportie de 90%.Gasiti pe site manualul in engleza.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ai prin mufa de conectare a alarmei fire neconectate si care nu stii ce e cu ele? Daca da, unul dintre acele fire ar putea fi intrarea pentru capota...sau incearca sa conectezi ambele intrari pe care le cunosti (usa si portbagajul) simultan la masa si poate-ti apare alarma cu pictograma pentru capota. Daca e asa. cele doua fire trebuie sa primeasca semnal de la intrerupatorul de pe capota prin doua diode cu catodul spre intrerupator, pentru a separa semnalele de la usa de cele de la portbagaj....Succese....

Link spre comentariu
Vizitator mliviu2001

Multumesc,uly pentru sugestii.Voi incerca varianta cu ambele intrari conectate la masa si va anunt daca sunt schimbari.Momentan comutatorul de la capota este conectat la firul de usi.Intre timp ,am luat legatura cu importatorul de echipamente si mi-a recomandat un montator anume de alarme.L-am contactat in numele importatorului,si mi-a recomandat sa leg firul de la capota la usi pe motiv ca pt a umbla la capota ,hotul va trebui sa deschida usa.Pare rezonabila explicatia tipului,dar tinand cont ca masina in cauza este Dacia 1300 iar capota se poate ''deschide'' prin fortare .Mai trebuie cautat...'

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator mliviu2001

Salut Uly,am reusit sa ajung la masina si sa testez cu ambele intrari (usi si portbagaj ) simultan la masa cu diodele aferente.In cazul unui eveniment la capota, imi apare ca pictograma masina cu capota, usa si portbagajul deschise.La un eveniment la usa sau portbagaj se aprinde corect numai pictograma respectiva .As putea sa separ cumva ,ca la capota sa se aprinda numai pictograma de capota ?Poate are cineva vreo idee...?Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări