Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fototrioda


Vizitator Kelwin

Postări Recomandate

Vizitator Kelwin

Buna ziua tuturor.Sunt nou inregistrat pe acest forum.Ma preocupa (momentan) de obtinerea electricitatii pein efect fotoelectric extern.Caut stadiul actual al tehnicii referitor la fototrioda;literatura de specialitate e saraca pe acest subiect...Orice sugestie e binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • The Stressmaker

    2

Fototrioda este, din ce am gasit pe internet, un tub fotomultiplicator care are o singura dinoda. Este un detector de radiatii electromagnetice care depinde de o sursa de energie externa pentru a functiona, in speta pentru a amplifica un fascicol de electroni emis de fotocatod. Nu poate fi folosit la productia de energie electrica cu un randament decent. Ceea ce vrei sa cauti are o asemanare mai exacta cu bateriile betavoltaice nucleare. Link-uri in engleza : http://en.wikipedia.org/wiki/Photomultiplier , http://en.wikipedia.org/wiki/Betavoltaics , http://en.wikipedia.org/wiki/Photocathode . Depinde de ceea ce vrei sa faci : detectie sau producere de energie.

Link spre comentariu
Vizitator Kelwin

The Stressmaker,multumesc pentru lamuriri.Ce vreau sa fac;caut o cale mai putin costisitoare de conversie a radiatiei in electricitate.Nu stiu daca treaba asta va deveni serioasa,preocuparea mea e conversia caldurii in energie mecanica.Poate reusim sa avem schimb de idei pe aceasta tema.Te invit pe http://cercetare.forumgratuit.ro/

Link spre comentariu

Din pacate solutii simple si cu randament ridicat nu exista. Pentru conversia caldurii in energie mecanica ai mai multe variante ca de exemplu, motoare stirling sau motoare cu abur. Referitor la emisia fotoelectrica externa, incearca si o cautare dupa "Josephson junction". Poate este posibila o crestere a eficientei in mediu criogenic daca, intre fotocatod si anod, electronii pot "sari" mai usor. Daca doresti transformarea directa a caldurii in energie electrica cauta informatii despre emisia termoelectronica, principiul dupa care functioneaza tuburile electronice (lampile radio).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări