Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari ref. la boilere electrice

Vizitator B0gdan9

Postări Recomandate

Vizitator B0gdan9

Nu am stiut unde sa postez aceste intrebari si am intrat aici. Pentru ca in fiecare toamna/iarna sunt probleme cu apa calda, m-am gandit sa apelez la un boiler electric, insa nu ma pricep in acest domeniul si de aceea as avea nevoie de sfatul vostru.

Ce vreau sa va intreb:

1. As avea nevoie de un boiler de cca. 50L (2persoane or sa-l foloseasca, cred ca este suficient).

Imi puteti recomanda un model?

2. Puterea trebuie sa fie cat mai mica sau cat mai mare pentru a nu ma trezi cu facturi gigant?

O putere: 1500W- 1800W este ok?

3. Cum pot calcula cu aproximatie cat consuma boiler-ul in 24 de h?

4. Este mai bine sa tin boiler-ul in priza tot timpul sau sa-l scot din priza cand nu sunt acasa (8-10h)?

5. Un model cu rezervor din otel emailat cu titan este bun?

6. Pot sa ma debransez doar de la apa calda? sau trebuie sa ma debransez si de la apa rece? (Cum ati procedat cei care aveti deja boilere?)

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• ari_panterra

2

• daniel_ac

1

• Kuki

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ia de 100 ca eu am de 80 si trebuie sa am grija ca daca umplu cada, se raceste apa din boiler. In legatura cu debransarea, mai bine si de la apa rece ca atunci platesti doar ce trece prin contor(teoretic). Puterea sa fie cit mai mica, ca oricum e suprasolicitata reteaua electrica, eu l-am legat pe linia becurilor. Poti sa il tii in priza tot timpul, ca daca nu, cind ai nevoie , o sa fie apa rece. Cam o ora jumate dureaza sa reincalzeasca apa, daca l-ai golit, trebuie sa te obisnuiesti cu folosirea lui, e invers ca la Radet, unde vine rece la inceput, aici vine rece la sfirsit. Consumul e greu de calculat dinainte, deci o baie e vreo 2,5 KW.

Link spre comentariu

Ia de 100 ca eu am de 80 si trebuie sa am grija ca daca umplu cada, se raceste apa din boiler. In legatura cu debransarea, mai bine si de la apa rece ca atunci platesti doar ce trece prin contor(teoretic). Puterea sa fie cit mai mica, ca oricum e suprasolicitata reteaua electrica, eu l-am legat pe linia becurilor. Poti sa il tii in priza tot timpul, ca daca nu, cind ai nevoie , o sa fie apa rece. Cam o ora jumate dureaza sa reincalzeasca apa, daca l-ai golit, trebuie sa te obisnuiesti cu folosirea lui, e invers ca la Radet, unde vine rece la inceput, aici vine rece la sfirsit. Consumul e greu de calculat dinainte, deci o baie e vreo 2,5 KW.

Si daca te debransezi si de la apa rece de unde il alimentezi cu apa??? :nebunrau: DE la fantana cu galeata :nebun: esti sigur ca 100L in 1/2 ore? nu prea cred, mai ales ca vine iarna si apa e foarte rece. La boiler se va monta obligatoriu si supapa unises pe circuitul de apa rece care vine odata ce se cumpara si boilerul. De golit nici vorba, se va distruge rezistenta fara apa.
Link spre comentariu
Vizitator B0gdan9

Merci pt raspuns!Eu il voi folosi doar la dusuri, nu pentru bai in cada, de aceea ziceam ca unu' la 50L ar fi suficient, dar iau in considerare atat unu' la 80L cat si unu' la 100L.> Daca ma debransez si de la apa rece, cum se va monitoriza apa consumata de mine? sau se instaleaza un contor separat?> Pot sa ma debransez doar la baie? sau e musai si de la bucatarie?> Boilerul isi ia apa automat pe masura ce scade apa din rezervor?> Se simte la factura de curent electric de cand folosesti si boiler-ul? Cum iti vin facturile?
Link spre comentariu
Vizitator B0gdan9

Si daca te debransezi si de la apa rece de unde il alimentezi cu apa??? DE la fantana cu galeata esti sigur ca 100L in 1/2 ore? nu prea cred, mai ales ca vine iarna si apa e foarte rece. La boiler se va monta obligatoriu si supapa unises pe circuitul de apa rece care vine odata ce se cumpara si boilerul. De golit nici vorba, se va distruge rezistenta fara apa.

Ti-am trimis un pm.

Link spre comentariu

Eu stau la casa, am un boiler lemne/electric, iarna merge boilerul pe lemne, din motiv de dat caldura in camera de baie, de primavara pana toamna rupe la curent, cam 14-16KWh/zi, rezistenta e de 2000W, boiler-ul de 80l, lasat non-stop conectat.Solutia la casa ar fi boiler pe lemne iarna+panou solar vara.

Link spre comentariu

eu tot la casa stau,si dupa folosirea timp de un an si jumatate a unui boiler electric de 80l si 2000w am trecut la instant pe gaz.instantul consuma o butelie de 9-10l intr-o luna ,cu folosire frecventa de catre 3-4 persoane......merita!!!

Link spre comentariu

instantul consuma o butelie de 9-10l intr-o luna ,cu folosire frecventa de catre 3-4 persoane......merita!!!

Interesant...inteleg ca nu ai gaze. Dar incalzitul camerei de baie?Cu ce?
Link spre comentariu

instantul consuma o butelie de 9-10l intr-o luna ,cu folosire frecventa de catre 3-4 persoane......merita!!!

Interesant...inteleg ca nu ai gaze. Dar incalzitul camerei de baie?Cu ce?
centrala termica cu gazeificare(lemne)-un calorifer+uscatorul de prosoape,apa ce se plimba prin calorifere,incalzeste si apa dintr-un boiler aflat langa centrala(100l) dar datorita distantei mari dintre boiler/centrala si baie si temperaturii apei ce iese din centrala(de max 90gradeC),in general70-80 gradeC,iarna ma folosesc si de instant pana ajunge apa calda de la boiler,apa care o pot trece prin instant sau separat.e putin cam complicat dar odata ce inveti sistemul e f sanatos pt buzunar.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări