iora Postat Noiembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 am primit urmatoarele recomandari de la dl. "In primul rind aveti cistigul prea mare V1 practic trebuie sa reduceti rezistenta din anod E88CC la circa 6,8k hai sa zic 8k2 in aceasta situatie trebuie sa micsorati rezistenta din catod E88CC la circa 300Ω-330Ω mai mult sau mai putin astfel incit in anod sa aveti circa 85-90V si pe C2 cam 145-150V ,desigur pentru ca toate acestea sa se intimple trebuie micsorata valoarea R8(22K) la circa 2k ma refer la schema de aici http://postimage.org/image/k5l7e4v8/ atentie R6 si R8 cu noile valori necesita R6=2-3W R8=1-2W ,dupa care verificati sinusul dupa C9(cu V2 si V3 scoase din montaj) ar trebui sa fie perfect daca cumva sinusul nu are factor de umplere perfect simetric pe ambele alternante(lucru de care ma indoiesc=adica sinusul de aceasta data va arata bine dupa C9) in aceasta situatie ajustati usor R7 .Dupa ce ati facut aceste modificari si aveti un sinus bun la iesire din primul etaj C9 mai discutam poate si de simetrizarea srpp (nu atacati cu mai mult de 1Vef intrarea V1)." am sa testez schema cu aceste modificari. ultima schema cu modificari.banda de frecvente 10hz-45khz. aceeasi putere obtinuta,insa polarizarile mult mai corecte si semnalul perfect echilibrat: Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 de cand am terminat modificarile, am ascultat amplificatorul.se impaca de minune cu castile JVC-RX700 care au 48ohm.raman la aceasta varianta simpla cu doar o pereche de lampi ,suna foarte bine schema modificata si rasmodificata, dupa "urechile mele",zgomot de fond extrem de mic ,practic insesizabil. se aude doar daca sunt cuplate toate lampile,cred ca din cauza cresterii consumului pe filamente. ca o concluzie finala,sunt incantat de rezultatul acestui experiment si de perfomantele obtinute.cea mai mare realizare dupa sunet e ca nu se mai incalzeste periculos,nici nu am mai masurat temperatura puterea e mare in 32 de ohmi fata de alte amplificatoare comerciale. Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Felicitari ! E bine ca esti multumit de lucrarea efectuata si rezultatele ei ! Ca o nota separata , ti-a zis lumea pe aici ca un singur set de lampi este mai mult decat suficient dar tu nimic , batman , batman .... Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Felicitari ! E bine ca esti multumit de lucrarea efectuata si rezultatele ei ! Ca o nota separata , ti-a zis lumea pe aici ca un singur set de lampi este mai mult decat suficient dar tu nimic , batman , batman .... am sustinut acest lucru ,ca imi place mai mult sunetul cu 2 perechi de lampi deoarece se pare ca functiona sub parametrii cu o singura pereche si cu randament prea mic,insa dupa reglaje si modificarile din schema suna foarte bine cu doar o singura pereche,iar puterea a crescut la aproape 250mW in 32 de ohm,mai mult decat suficient ,cu doua perechi functioneaza la putere dubla insa nu am ce face cu acea putere si e riscant pentru casti.2 perechi vor fi folositoare pentru a ataca si o pereche de boxe prin transformatoare de adaptare de impedanta. Link spre comentariu
iora Postat Decembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2010 Felicitari ! E bine ca esti multumit de lucrarea efectuata si rezultatele ei ! Ca o nota separata , ti-a zis lumea pe aici ca un singur set de lampi este mai mult decat suficient dar tu nimic , batman , batman .... am sustinut acest lucru ,ca imi place mai mult sunetul cu 2 perechi de lampi deoarece se pare ca functiona sub parametrii cu o singura pereche si cu randament prea mic,insa dupa reglaje si modificarile din schema suna foarte bine cu doar o singura pereche,iar puterea a crescut la aproape 250mW in 32 de ohm,mai mult decat suficient ,cu doua perechi functioneaza la putere dubla insa nu am ce face cu acea putere si e riscant pentru casti.2 perechi vor fi folositoare pentru a ataca si o pereche de boxe prin transformatoare de adaptare de impedanta.revin cu o constatare ,dupa mai multe ore de auditie. comutatorul filtrului de la intrare se poate linistit exclude,in locul lui cuplandu-se direct permanent filtrul, chiar daca introduce o atenuare a semnalului la intrare.sunetul redat este mult mai placut in zona frecventelor joase,decat redat direct.am avut curiozitatea sa cuplez direct boxele cu impedanta de 8ohmi la iesire si puterea este suficienta pentru auditie curenta ,insa nu puternica si asta doar cu toate lampile cuplate, insa sunetul e de calitate.pacat ca temperatura de lucru creste cam mult .in casti,daca cu o singura pereche de lampi amplificatorul e foarte linistit,prin cuplarea celorlalte lampi se aude un pic de brum,insa in boxe nu e sesizabil. celor care doresc sa realizeze acest amplificator pentru casti (8-600ohm) le recomand sa utilizeze o singura pereche de lampi finale ,deoarece rezultatele vor fi mai mult decat satisfacatoare. Link spre comentariu
iora Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 am facut comanda pentru 2 transformatoare de adaptare cu impedanta de la 370 ohm la 8 ohm,transformatoare toroidale cu puterea de 15VA -fmin=20Hz -25Khz,0,5dB atenuare la capete, D.ext=73mm ,h=48mm.sunt curios ce putere voi obtine cu acestea.saptamana viitoare voi posta rezultatele.in caz de functionare proasta, ce utilizare le pot da? Link spre comentariu
iora Postat Ianuarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 ... si au sosit transformatoarele adaptoare. suna excelent,sunt foarte multumit,chiar daca nu am nici o contributie la realizarea lor.puterea o estimez undeva la 5W pe o sarcina de 8 Ohm.au bass si inalte asa cum trebuie,deci sunt incantat de ceea am primit.cu acestea am definitivat proiectul meu - amplificator pentru casti si pentru auditie curenta la difuzoare prin aceste transformatoare de adaptare. pretul mi se pare ok -55 lei bucata cu tot cu suport: recomand varianta cu o singura pereche de finale deoarece e mai mult decat suficienta puterea obtinuta. Link spre comentariu
valica Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Eu am acest amplificator : http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm Functioneaza de cateva luni bune ireprosabil! Mare atentie la cum filtrezi anodica ! pe filamente am pus alternativ si merge foarte bine. Separa tensiunile de filamente si de anodica . EU am patit-o punand masa de la filamente la masa anodicei . Am trecut in schimb filamentele pe CA si am lasat anodica cu a masii ! Merge ok ! Felicitari domnule iora, a iesit foarte frumos si cred ca se aude si bineDoresc sa realizez si eu amplificatorul de mai sus, pentru mine, avand in vedere ca sunt junior in domeniu mi se pare mai usor de realizat. Am o nelamurire in schimb, ambele potentiometre sunt liniare sau logaritmice sau unul liniar si unul logaritmic? Link spre comentariu
iora Postat Februarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2011 eu am realizat schema cu 6S19P, de care sunt foarte multumit. atat pentru auditie directa in casti cat si prin transformatorul de adaptare ,pentru auditie in boxe. referitor la intrebarea despre potentiometre, cel de volum este logaritmic iar cel pentru adaptarea amplificarii in functie de sarcina poate fi liniar. Link spre comentariu
valica Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Tot documentandu-ma pentru acest amplificator am dat de acest amplificator OTL pentru casti http://www.illuwatar.se/project_pages/6 ... dphone.htm , credeti ca merita construit? Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Eu m-am decis sa constuiesc unul cu trafuri de iesire.Inspiratia din elektor.Montaj foarte simplu,o dubla trioda si trafurile in anodica direct.Trafurile de iesire sunt de retea(50/60hz), incapsulate,de 10Wa,cu doua secundare la 12v,in gol 16v,legate in paralel. Am probat si un otl cu pcl 86/85,dar desii se aude bine,ii lipseste ceva.. Cam pe aici ma situez: Link spre comentariu
iora Postat Aprilie 23, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Eu m-am decis sa constuiesc unul cu trafuri de iesire.Inspiratia din elektor.Montaj foarte simplu,o dubla trioda si trafurile in anodica direct.Trafurile de iesire sunt de retea(50/60hz), incapsulate,de 10Wa,cu doua secundare la 12v,in gol 16v,legate in paralel. Am probat si un otl cu pcl 86/85,dar desii se aude bine,ii lipseste ceva.. Cam pe aici ma situez: eu in varianta finala am si transformator la iesire de adaptare la 8 Ohm cuplat dupa condensatorul de iesire, pentru a folosi amplificatorul la putere suficienta pentru auditie acasa ,in jur la 4-5W. am testat iesirea pentru casti si dupa transformator si nu am observat sa sune mai bine decat suna direct fara transformator Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Depinde si de ce tip de muzica asculti.Eu am fost surprins pe niste pasaje de jazz. Link spre comentariu
iora Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 e drept ca nu ascult jazz ,insa ideea e ca suna mai placut ca si un amplificator comercial. eu la inceput am avut rezerve referitoare la cuplajul transformatorului prin condensator si pierderile inerente.insa dupa ce l-am realizat fizic sunt multumit de sunetul amplificat atat la joase cat si la inalte.functioneaza zilnic in medie cate 5-7 ore de cand l-am terminat,deja se observa o afumare a lampilor 6S19P-EV pe balonul de sticla. sunt curios cate ore de functionare au 6S19P-EV, E88CC stiu ca are peste 10000... Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 O fi vreo problema daca stabilizez filamentul la pcc88 la 7.12v? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum