iora Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 care ar fi recomandarea ta ,referitoare la acest gen de amplificatoare pentru casti. merita efortul de a le construi sau doar asa de amorul artei,mai bine zis pasiunii pentru lampi?intreb in ideea ca ai ascultat si realizat mult mai multe amplificatoare ca mine,atat cu lampi cat si cu semiconductori.ma refer in special la OTL Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Nu stiu daca merita sau nu. Eu, pentru mine, nu as construi un amplificator de casti cu 4 lampi finale pe canal plus una in atac. Cu 9 lampi poti face un televizor nu un amplif de aprox. 100mW cit ai nevoie la casti. Poate pentru cineva pasionat de auditia la casti merita...Personal, daca mi-as face un amplif pentru casti, mi-as face unul cu o singura lampa si cu traf de iesire. Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 am inteles ideea.sunt nevoit sa folosesc minim 3 lampi pe canal sau 5 in total deoarece am ales sa nu folosesc transformatoare de iesire deoarece nu le am si nici sarma si tole pentru bobinat, iar pentru 32 ohmi nu se prea poate obtine o auditie puternica cu o singura lampa finala. am mai postat o schema cu o singura lampa 6S19P tot amplificator OTL insa se alimenta la 92V/100mA si era necesar sa reduc tensiunea de 200V .transformatorul l-am cumparat gata confectionat si a trebuit sa adaptez schema la traf.pe cablaj am sa prevad loc pentru 4 sau 2 finale si am sa fac un test de auditie pentru comparatie.e foarte posibil sa raman la 2 lampi finale.amplificatorul de casti va avea si functia de preamplificator pentru PP-ul cu GU-50. Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 astazi am facut schema cablajului care va culisa in interiorul cutiei pe santurile carcasei special prevazute in acest scop. varianta de cablaj e pentru 4 lampi finale.dupa ce voi testa ce putere se poate obtine ma voi decide daca voi decupa carcasa pentru toate lampile sau doar cate 2 lampi 6S19P pe canal.nu am folosit un program dedicat pentru cablaje deoarece in cele din urma le voi realiza eu. dimensiunea e 160mmx 220mm ,vedere dinspre trasee.fisierul atasat e mare ca marime. daca cineva doreste sa il prelucreze intr-un format acceptat de firmele de PCB-uri e binevenit: cablajele le-am desenat de mana pe hartie si apoi in photoshop ... sper sa am timp sa invat si un program dedicat. soclurile vor fi montate pe partea cu trasee,iar componentele pe cealalta parte Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 In Sprint Layout le faceai cel mai rapid Scanai cablajul , il dimensionai la sara 1:1 si apoi importai jpeg-ul in sprint layout. Lucrai peste desenul deja existent si gata :DSuccese ! Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Omu` cat traieste invata! asa e daca nu intreb pe nimeni.nu a durat prea mult nici in photoshop,mai mult conceptia decat desenul.nu am verificat inca traseele.intre timp am mai gasit o schema realizata de un rus: Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Faina schema rusului dar nu se merita.Probabil ca impedanta de iesire e intre 30 si 40 Ohm.Asa ca ...condensatorul de iesire e foarte mare! Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 cablajul finalizat marime 160x220mm,jpeg, o singura fata: Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 nu uita traseul de massa e cel mai important...! Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 nu uita traseul de massa e cel mai important...! in ce sens? traseul de masa e central asa cum apare aici: Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 nu uita traseul de massa e cel mai important...! in ce sens? traseul de masa e central asa cum apare aici: Ma refer la importanta pe care trebuie sa o acorzi in sensul ca am observat unele trasee prea subtiri a acestuia ,de fapt de la cel mai indepartat punct de massa linia ideal ar fi sa se ingroase constant cu cit se apropie de punctul imaginar comun(central) de asemeni zonele de sensibilitate maxima pot si ecranate tot cu trasee de masa fara bucla bineinteles ..... Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 am inceput sa umplu spatiile goale ramase cu traseu de masa,prima data pentru aspect si a doua oara pentru un traseu de masa cat mai consistent,desigur fara bucle de masa,insa o sa functioneze ok si doar prin ingrosarea traseului de masa central Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 am inceput sa umplu spatiile goale ramase cu traseu de masa,prima data pentru aspect si a doua oara pentru un traseu de masa cat mai consistent,desigur fara bucle de masa,insa o sa functioneze ok si doar prin ingrosarea traseului de masa centralam verificat schema si am retusat erorile. aceasta este varianta finala dupa care voi realiza maine cablajul. Link spre comentariu
iora Postat Noiembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 in schema cablajului s-a mai strecurat o eroare. potentiometrul e conectat invers,in sens contrar acelor ceasornicului .am corectat legaturile dupa ce am facut cablajul. ma apropii de final cu acest amplificator.urmeaza testele ce a iesit se vede aici: pentru auditie in boxe am sa caut 2 transformatoare de adaptare de impedanta pentru 8ohm, castile le voi folosi inseriate cu o rezistenta pentru protectie,dimensionata in functie de ce putere obtin la iesire Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Asteptam proba de" foc".................. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum