Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator casti OTL sau cu transformator adaptor?

iora

Postări Recomandate

• Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iora

67

• mișa

18

• aygun

9

• Den

9

Top autori în acest subiect

@DenCe banda de frecventa au transformatoarele astea? sunt si eu pe cale sa construiesc ceva asemanator. imi lipsesc doar trafurile de iesire. Sunt prea micute ca sa pot sa le confectionez eu de unul singur si ma gandeam la niste trafuri de retea. O sa folosesc un 6n6p in montaj

Link spre comentariu

@DenCe banda de frecventa au transformatoarele astea? sunt si eu pe cale sa construiesc ceva asemanator. imi lipsesc doar trafurile de iesire. Sunt prea micute ca sa pot sa le confectionez eu de unul singur si ma gandeam la niste trafuri de retea. O sa folosesc un 6n6p in montaj

De atitea ori sa discutat ca un transformator de retea nu poate fi folosit pe post de transformator de iesire si totusi se reia obsesiv tema...cum de nu se intelege un lucru atit de simplu ? Sugestia mea este sa bobinati totusi un transformator adevarat, ascultati statia cinci minute si dupa acea inlocuiti-l cu unul de retea avind un raport de transformare asemanator si daca nu exista diferenta de sunet inseamna ca ...asta este !!
Link spre comentariu

Posted Image

Blue, te contrazic umpic,sansele ca sa gasesti un transformator de retea bun(nu extraordinar) in audio sunt cam de 25%.Statistic vorbind,am 4 tipuri de acelasi fabricant,respectiv 1wa/10wa/21wa si 35wa,220v 50/60hz -2 secundare la 12v,load regulation 30%,de fapt scot 2x16.6 v in gol.Cele de 21wa si 35wa le-am scos din ecuatie la probe,refuzau categoric de a manifesta ceva pe joase.In schimb cel de 10wa se comporta absolut perfect pe medii si inalte,cam nasol pe joase,cel de 1wa e plin de joase si medii,dar cam are ceva db lipsa pe inalte(nu catastrofal).Ghici ce se afla intre 1wa si 10wa? Fix transformatoarele de 4..5Wa,transformatoarele care apar si in Elektor ca fiind recomandate.Nu pot decat sa presupun ca ar fi perfecte,pentru ca nu le am..Am cautat exact ce se descria in elektor,transformatoare de pcb incapsulate.Am avut si un pic de noroc,am fost ajutat si de Dr.L in cautare.

Intradevar,nu se pot folosii direct in anod cu lampi mai puternice,deoarece curentul continuu va provoca distorsiuni.Dar asa cum apare in schema,nu se poate cere mai mult.Momentan am placa de sunet terminata la calculatorul de test,am incercat sa vad banda la unul din transformatoare si s-a intamplat nenorocirea...a crapat.(rezistenta aia..)

Daca cineva spera ca un transformator obisnuit de retea va face ceva..ei bine nu,la astea miezul e foarte prost(cateva tole).Si nici robinate...desii sunt la inceput in transformatoarele astea de iesire,un atuu consta in calitatea miezului/nr de tole.

Ps.Chiar acum sacrific un transformator din acesta de 1wa.Ii desfac ca sa vedem pachetul de tole.Blue,esti dator un plasture,deja mi-am atacat un deget cu caterul,dur rau materialul cu care sunt imbracate :rade:

Cu ocazia asta macar va stii fiecare ce sa caute la transformatoarele de retea..

Link spre comentariu

Et Voilà!

Dupa cum am banuit,miezul nu este tocmai de aruncat..

In stanga micul traf de 1wa,in dreapta un transformator de retea obisnuit,de putere mult mai mare,fabricat de tesla.Cel din dreapta,cel normal,e de ocolit..

Posted Image

Link spre comentariu

Transformatoarele astea capsulate sunt foarte calitative,au curba de histerzis mai mica chiar ca un toroidal (industrial,fara alte pretentii)@Den -deci pentru asta aveai nevoie de ele :da

Link spre comentariu

Pai da.. :rade: In orice caz,si in elektor se observa o "inaltime mai mare a miezului" la transformatoarele de iesire comparativ cu cel de alimentare care e de putere dubla.Am gasit la tme 2 care par promitatoare,cod TEZ2.5/D/12-12V ,TSZZ2.8/15V , In mod normal ar trebui ceva pe la 18v iesire,dar nimic promitator prin zona.Poate exista totusi curiosi pentru a incerca un hybrid marka elektor? E suficient de cautat pe google sub numele "Improved Hybrid HeadPhone Amplifier " O sa apara pdf-ul pe undeva..Pcb-ul se poate lua gratuit direct de la elektor.

Link spre comentariu

Pai da.. :rade: In orice caz,si in elektor se observa o "inaltime mai mare a miezului" la transformatoarele de iesire comparativ cu cel de alimentare care e de putere dubla.Am gasit la tme 2 care par promitatoare,cod TEZ2.5/D/12-12V ,TSZZ2.8/15V , In mod normal ar trebui ceva pe la 18v iesire,dar nimic promitator prin zona.Poate exista totusi curiosi pentru a incerca un hybrid marka elektor? E suficient de cautat pe google sub numele "Improved Hybrid HeadPhone Amplifier " O sa apara pdf-ul pe undeva..Pcb-ul se poate lua gratuit direct de la elektor.

La astea faceti referire,sau la altceva???.....am cautat la adresa recomandata de dv. si am ajuns aici!
Link spre comentariu

Revenind la jucaria mea,am facut mici modificari.Se pare ca depaseam puterea pe una din infasurarile de 12v ale transformatorului de alimentare,astfel devenea un veritabil generator de paraziti care ajungeau in trafurile de iesire.Ce e drept si cam aproape plasate.Am incercat sa il ecranez,dar degeaba,tot mai era umpic de brum pe iesire.Pana la urma l-am schimbat cu un mic toroidal de 5wa facut de petra care nu-mi face probleme de genul.Ocazie cu care am crescut si alimentarea la +130v.Am 90v si ceva pe anod acum,se simte si o imbunatatire.Desii semnalul dat de un cd player/tuner e suficient,ma gandesc la un mic opamp in fata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări