Vizitator vali77 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 salut daca ma poate ajuta cineva ..am un acumulator de 12v care lam bus la un atv. pt.copi dar acum marge prea tare si vreau sa reduc la 9-10v {inainte sal schimb ac. era de 6vdar mergea prea in cet Link spre comentariu
Vizitator sergio_1359 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Se poate face cu un regulator in comutatie care e destul de scump sau cu o rezistenta de putere inseriata cu bateria Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Daca motorul jucariei este conceput pentru alimentare la 6 V, cam ce credetica se va intampla cu el daca il alimentati cu 9 - 10 V ? Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Daca motorul jucariei este conceput pentru alimentare la 6 V, cam ce credetica se va intampla cu el daca il alimentati cu 9 - 10 V ?va mirosi a prajit . probele pe care lea facut el sunt acele doar pe moment si normal ca a mers cateva secunde pana nu sa incins bobinajul iar cand il va folosi excesiv ia foc. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 salut daca ma poate ajuta cineva ..am un acumulator de 12v care lam bus la un atv. pt.copi dar acum marge prea tare si vreau sa reduc la 9-10v {inainte sal schimb ac. era de 6vdar mergea prea in cetar fi trebuit să cauţi un acumulator tot de 6 volţi, dar de capacitate mai mare, şi curent livrabil mai mare...am vrut şi eu să fac acelaşi lucru cu atv-ul lui matei, dar am renunţat: acumulatorii buni costă cam de 2 ori cât atv-ul ăla...poţi face altceva: pui un stabilizator între acumulator şi motor, să dea între 6 şi 8 volţi, nu mai mult.aşa o să meargă ceva mai iute, şi n-o să afumi motorul... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Nu se poate modifica transmisia (un raport de demultiplicare mai mic) ? Link spre comentariu
mystery Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Transmisia, adica reductorul de la motor la axa e compacta nu se poate modifica prea usor, doar daca la ultimile pinioane se modifica modulul, adica se confectioneaza altele cu nr de dinti mai mare, ceea ce e costisitor. Alta solutie e folosirea unui variator de la o bormasina cu acumulatori pe 12V, montat la pedala de acceleratie si asa aveti reglaj continuu in impulsuri(PVM), se poate limita viteza, si costa undeva la 20-30ron.Aveti grija ca masinutele astea au un comutator se schimbare a sensului de mers prin schimbarea polaritatii la motor, deci variatorul trebuie montat/alimentat inainte de el.Motorul e identic cu cele de la bormasini/autofiletante, asa ca un motor de 12v de la o bormasina.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum