macea Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Va salut cu respect.Am primit de la un amic un osciloscop rusesc model vechi de tipul OML-2M.Problema la el este ca nu amplifica pe verticala.Am spot pe care il pot deplasa sus-jos sau stanga dreapta.Am apasat pe toate butoanele care maresc semnalul,i-am dat diferite semnale dintr-un tv desfacut(sincro cadre,linii,etc),nu simte nimic.L-am desfacut si am constatat ca pe placa pe care este baleiajul vertical are 2 integrate ce par a fi operationale:V6(K1HT591) si V5 care este inlocuit de cineva cu un KP159.Probabil V5 trebuie sa fie la fel cu V6(identice)Schema la el n-am.Am mai constatat ca daca pun degetul pe unul din pinii KP-ului acela spotul se ingroasa cca 1 cm-am zgomot.Ce poate avea?Poate aveti vreo schema sau sfat ptr. depanare.Multumesc Link spre comentariu
vio2007 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 schema http://www.rw6ase-dok1.narod.ru/arhiv/oml2m.djvu Link spre comentariu
vio2007 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 L-am desfacut si am constatat ca pe placa pe care este baleiajul vertical are 2 integrate ce par a fi operationale:V6() si V5 care este inlocuit de cineva cu un KP159.Integratele sunt de fapt tranzistoare duble (diferentiale) ,se pot inlocui cu tranzistoare discrete .Pentru KP159HT1E tranzistorii au parametrii:Ucb=20VUeb=4VIc =10mA (40mA impuls-pentru 30 uSec)factor amlificare beta =80tensiune intre tranzistori=20Vhttp://velradio.narod.ru/ic/159/nt1.html Link spre comentariu
macea Postat Octombrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
macea Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 AM pus 2 BC-uri 170C si nu vrea sa mearga...acum am doar un punct luminos pe care-l pot deplasa stanga-dreapta si sus-jos Link spre comentariu
macea Postat Aprilie 24, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Am rezolvat problema lipsei baleiajului orizontal dupa o pauza de cateva luni l-am mai luat la intrebari si am constatat ca tranzistorul V17 din blocul "X" avea rezistenta colector-emitor de cca 1,8Km.L-am schimbat cu un BC251(pnp) si mi-a aparut spotul!Victorieee! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum