Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

putere amplificator

Vizitator aiwa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

13

• cirip

7

• Adi Florin

6

• ICEMAN

6

Top autori în acest subiect

Ca sa fi 100% sigur ca nu arzi nimic amplifu ar trebui sa fie cam 1% din puterea boxelor :lol: Degeaba ai amplif de 1,5 mai puternic decat boxele ca vine ceva maimuta beata si invarte de volum pana la cursa maxima a butonului...ca doar acolo e ampliful la maxim :lol: si salut boxe. :death: Nu amplifurile puternice sau prea slabe ard difurile ci idiotii care nu le stiu folosi. :crazy:

Link spre comentariu

Cei care au procurat mid-wooferul 8PW3, au gasit in fisa tehnica recomandarea producatorului pentru alegerea puterii amplificatorului:8PW3 - putere nominala 125 WatiAmplificator: recomandat un headroom de 3 dB fata de puterea difuzorului, ceea ce inseamna puterea amplificatorului + 3 dB = = 125W + 125 W = 250 W la amplificator in conditiile in care:- aparatura este utilizata de oameni de bun simt si macar cu liceul facut "pe bune"! - ca sa stie ce fac;- sursa de semnal este "curata" si fara distorsiuni;P eforum s-a mai discutat un subiect relationat privind de ce se ard tweeterele.

Link spre comentariu

da... 3 dB inseamna dublarea puterii+6dB fata de 100W de ex inseamna 400W (dulata puterea de 2 ori 100x2x2=400W) :wink: deci dublata de 2 ori sa se inteleaga bine... si tot asa mai departede ce crezi ca in discoteca se aude de mori cu doar 2x600-800W si aia care au 5000W pe masina abea se aude?pt ca au difuri cu spl scazut de ex am ramas uimit cand m-am uitat intr-un catalog pioneer si am vazut ca cel mai mare spl care il aveau niste boxe era 90dB/w/m sa nu mai zic de restu care aveau 84-86 dB/w/m... de la 84 la 96 sunt 12dBfa si tu socoteala ce putere ar trebui sa bagi (presupunand ca boxele ar suporta) pe acele boxe sa se auda ca unele de 96dBsi atunci omul isi cumpara amplificator de 2x100 si boxe pioneer si stie ca are 2x100W in casa... si vine acasa la unu care are 2x15W dar cu boxe bune la un spl de 96dB si zice "du-te ba de aici ca nu ai cum sa ai 2x15W" :lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu

iceman are dreptate :bere: :bere: :bere: :bere: :bere: in sfarsit s-a clarificat problema cu miile de watti care suna cat sutele ...... si se cearta "cunoscatorii" ca la 15 W se aude la fel ca la 100 W fara sa stie ca difuzoarele sunt de vina :blink: :jy08:

Link spre comentariu

are dreptate dar mai trebuie completat.Cateodata difurile cu spl mare sunt limitate mecanic de cursa lor maxima la f. joase.Ai tu 96dB/1W/1m dar cand il lovesti cu 100W bobina iese mult din zona liniara la f. joase, si poate fi depasit de un dif de 1kW capabil de curse f mari, dar cu sensibilitate redusa, sta dca ne referim la SPL maxim ce poate fi stors din ele.Desigur depinde si de incinta folosita.VTP : Cum se aude 8PW3? Din graficul SPL-frecventa nu as spune ca exceleaza in liniaritate. Poate fi corectat usor cu niste filtre?

Link spre comentariu

are dreptate dar mai trebuie completat.Cateodata difurile cu spl mare sunt limitate mecanic de cursa lor maxima la f. joase.Ai tu 96dB/1W/1m dar cand il lovesti cu 100W bobina iese mult din zona liniara la f. joase, si poate fi depasit de un dif de 1kW capabil de curse f mari, dar cu sensibilitate redusa, sta dca ne referim la SPL maxim ce poate fi stors din ele.Desigur depinde si de incinta folosita.VTP : Cum se aude 8PW3? Din graficul SPL-frecventa nu as spune ca exceleaza in liniaritate. Poate fi corectat usor cu niste filtre?

Nu este adevarat, din proiectare, Xmax este suficient pentru orice difuzor, dar daca e prost utilizat se depaseste !!!!!!!!!!!!!!!!Si treaba cu puterea e o prostie. Daca utilizezi corect de ce dispui obtii rezultate maxime.8PW3 nu are nevoie de nici o corectie.; trebuie sa faci separare benzii acolo unde trebuie si sa alegi filtrul care trebuie, nu sa corectezi caracteristica cu componente suplimentare care complica lucrurile.Graficul dat nu este normalizat, asa cum se da , smechereste la difuzoarele de casa. Daca cei de pe forum ar vedea graficele corecte de la difuzoarele incintelor pe care le lauda, ar cadea pe spate de atata linearitate !!!!!!!!!!!!!!!!! Inclusiv la Dynaudio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Link spre comentariu

cum amplificatoarele sunt ieftine si boxele fff scumpe ,eu zic ca amplificatorul sa aiba cam jumatate din puterea suportata de boxe ca atunci cand dai basul tare toata puterea cade pe subwoofer si asta e cel mai scump

Link spre comentariu

eu zic ca amplificatorul sa aiba cam jumatate din puterea suportata de boxe ca atunci cand dai basul tare toata puterea cade pe subwoofer si asta e cel mai scump

:shock: :shock: :shock: hai ca asta o fost tareeee :d :d :d mai documenteaza-te ceva....si asculta de experit, nu numai de cei de pe forum, du-te la firmele care sonorizeaza de ex, si vezi si ele ce zic.. :twisted: nu degeaba se foloseste un amplifiactor de 2*600 in punte pt un dif de 600-800W
Link spre comentariu

cum amplificatoarele sunt ieftine si boxele fff scumpe ,eu zic ca amplificatorul sa aiba cam jumatate din puterea suportata de boxe ca atunci cand dai basul tare toata puterea cade pe subwoofer si asta e cel mai scump

acum se explica de ce se ard basii la "meseriasi" :jy08:

pai tu cand dai statia aia la maxim ..... incepe sa iti bage distorsiuni ... pt difuri incep cosmarurile

si "meseriasu" zice: da boxele is slabe si nu duc, măi măi ce statie puternica am eu :crazy: :crazy: :crazy:[/b]

Link spre comentariu

eu zic asa ! sa iti iei statie si boxe de citi bani ai !! ahahahaeu am boxe de 800 w deci si prin urmare chiar daca as avea bani nu as lua un amplificator de 1200 w ! eu zic ca la un spl de 92 95 mai mult de 50 w nu este necesar in casa !sti de ce zice frunzila ca statia sa fie mai puternica decit boxele !el presupune ca tu daca ai boxe de 100 w si amplificator de 150 w tu o sa ti volumul la aproximativ 100 w cu distorsiuni mici si nu ai sanse sa arzi boxele !in cazul in care ai avea amplificator de 50 w -- el poate da ceva peste 50 w chiar si 100 w dar cu distorsiuni fenomenal de mari - enorme -! si deci arzi foarte usor niste boxe de putere mult mai mare chiar si de 300 400 w !! eu din ce am intilnit multor oameni le suna bine un amplificator deabia dupa ce intra in distorsiuni mai mari de 5 la suta !! suprinzator dar adevarat !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări