Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare Hpavictor

Postări Recomandate

Acel laborator este al lui Sorin (Sorteh)+ inca cineva.

Am mai discutat ocazional cu el, mi-a trimis niste foto.

Foarte frumos ce a facut acolo.

Da, acele module din poze, sint cele de acum ceva timp.

Victor a promis pe un topic, ca atunci cind va avea unul gata facut, il vom testa/asculta la mine.

Astept cu nerabdare sa se intimple acest lucru, doar Victor sa dea un semn.

Spor la lucru Sorin+Victor! :aplauze

Link spre comentariu

Partea mea pe participare la proiectul comun ( la care nu a participat absolut nimeni în afară de Sorteh și de mine ) a fost strict legată de concept și schemă .Nu am pretenții materiale sub nicio formă , acest lucru a fost specificat de mine exact de la momentul inițierii acelui proiect , iar participarea mea s-a sfarsit o data cu prezentarea partii teoretice .Realizarea practica si alte aspecte ce tin de plata in avans a unor module finite nu este treaba mea , nu am de ce sa ofer explicatii doar pentru ca un user invidios crede ca mai poate pune " talpi " acestui proiect :) . Vremurile au fost foarte dure cu Sorteh , și sper ca va reuși sa-si onoreze promisiunea . Habar nu am dacă se va termina vreodata acest proiect , sunt cateva variabile care pot schimba viitorul si totul poate fi un fail grandios sau o simpla temporizare , urmata de satisfactii audio .Partea de realizare practică nu a fost si nu este de interes pentru mine , eu am donat partea teoretica a proiectului tuturor celor interesati , si a fost disponibila moka tuturor userilor , pana cand administratorul forumului a renuntat la toate atasamentele de pe forum .Ar trebui ca toti userii sa invete si bogata intelepciune populara , spre exemplu va las sa meditati asupra urmatoarei cugetari :" Cainele moare de alergatura iar prostul de grija altuia " .

Link spre comentariu

Doar o mentiune fac in calitate de moderator.

Nu incepeti galceava cu cine a luat tzeapa si cine isi primeste banii inapoi.

Cel putin nu la sectiunea mea.

Forumul/Moderatorii/Vasile/Eu/etc nu au nici un folos de pe urma acestui proiect, totul s-a facut ca o intelegere intre participanti si Sorteh.

Nu e nici o incercare de musamalizare, DAR discutiile sunt off topic deoarece nu au legatura cu amplificatoarele in sine.

Topicul respectiv s-a blocat, NU s-a sters si va ramane blocat pana cand se vor oferi fie niste informatii tehnice, fie, sa speram, proiectul livrat.

E treaba voastra cum va organizati.

Dracu: - care e treaba cu conzii muse 99?

In rest las-o mai moale cu dumele.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Modulele din imagini cred ca au o putere de 50..75w pe canal,se observa o singura pereche de tranzistori finali.Lucrătura este îngrijită, ce nu îmi place.....unele componente sunt smd,e doar părerea mea,probabil ca cei care au proiectat amplificatoarele au avut un motiv sa folosească componente smd

Link spre comentariu

Modulele din imagini cred ca au o putere de 50..75w pe canal,se observa o singura pereche de tranzistori finali.Lucrătura este îngrijită, ce nu îmi place.....unele componente sunt smd,e doar părerea mea,probabil ca cei care au proiectat amplificatoarele au avut un motiv sa folosească componente smd

Mda , parerea ta despre componentele SMD nu conteaza pentru majoritatea profesionistilor  , deoarece industria electronica din prezent foloseste doar asemenea componente de semnal mic in proportie de 95% iar tendinta este de crestere , asa ca parerea ta este bine sa o pastrezi doar pentru tine si pentru cei ca tine  .

Modulele pot debita diverse puteri pe sarcina , in functie de alimentare , radiator , tensiune , tipul finalilor , temperatura ambianta sau valoarea impedantei reactive a sarcinii folosite .

Te compatimesc pentru faptul ca ai Wattmetru in ochi , probabil ca este motivul pentru care poti aprecia " ochiometric " puterea pe sarcina...

Daca ai competente in ghicit , mai bine te lasi de electronica si te apuci de ghicit rezultatele la 6 din 49 , vei obtine satisfacii mai mari decat sa-ti dai cu parerea despre componentele SMD :) sau watii pe internet   .

Nu e cazul sa-ti mai modifici postul asa cum iti sta in obicei  , citatul de mai sus a surprins tot .

Link spre comentariu

Cu o singura pereche de tranzistori se pot obtine practic puteri mai mari decit puterea maxima disipata a tranzistorilor respectivi, cit timp tii acei tranzistori in curba SOA, in ceea ce priveste temperatura, tensiunea C-E/Ic.

Nu reamintesc postarea unde EXPERIMENTAL doar pentru teste, am depasit bine 450Wati audio/4 ohm incinta acustica, din doar o pereche de finali de 200W, dar pun o filmare, electronica are multe surprize:

https://www.youtube.com/watch?v=5vqDi3nWE2I[/video]

Link spre comentariu

2 chestii as avea de comentat, daca colegul Ratza doreste poate sterge mesajul, nu-i bai.

1.- La AS2050 al meu am masurat eu cu mana mea cca 120W pe 4R putere maxima, si asta cu boxa conectata la iesire, si nu sarcina pur rezistiva, si semnal sinus la diferite frecvente ( evident ca am testat si rezistiv ), si stiti cu totii ce finali foloseste AS2050, adica sa spui ca un amplif poate doar 70-80W numai inspectandu-l vizual si vazand ca are doar cate un final pe ramura, mi se pare nestiintific.

2.- N-am lucrat niciodata cu SMD-uri, asta din pura comoditate, si totusi la proiectul amplificatorului mosfet de putere de pe topicul meu, o sa folosesc componente SMD, pe partea de semnal, cel mai probabil rezistente si condensatori, tranzistorii vor ramane TO92 cu un scop precis. Adica m-am convins eu singur ca este totusi bine sa evoluam si noi o data cu restul lumii.

Cam atat am avut de zis, cer scuze daca cineva se simte ofensat de postarea asta a mea, nu asta urmaresc.

Numai bine.

Link spre comentariu

Alte cateva imagini , pentru a rupe-n fix in doua  ficatii invidiosilor : 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Din pacate , se pare ca partea comerciala  a proiectului comun AE150S nu se va realiza foarte curand , dar  exista bunavointa suficienta pentru a putea duce pana la capat acest proiect .
Pana cand ?
Nimeni nu poate ghici , viitorul e ascuns privirii  :) ..
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitari domnule Victor,intru rar pe forum dar azi fac o cruce mare rosie in calendarul crestin chiar daca e neagra-am vazut ceva ce afirmati ca este o realizare practica a dumneavoastra.Am vazut  intamplator postarile,frumoase poze.Inca o data felicitari si cu riscul de a nu mai avea acces pe aici as mai avea o intrebare:le-ati fotoshopat?

Link spre comentariu

Ptr curioşi, unele dintre poze sînt făcute pe 23 Februarie anul acesta, cele de ansamblu, iar cele cu detalii sînt mai greu de identificat dar se lucrează la asta.

Urmăresc cu curiozitate acest proiect, încă de la lansare acum cinci ani, ca un partizan al amplifurilor total simetrice.

...............

Cine ştie, poate-mi calc pe inimă şi mai fac un amplif de gen, să fie masa mai bogată... dar să văd dacă mai merită prezentat pe forumul ăsta.  :rade:

Editat de zal
Link spre comentariu

Aproape toate ( dintre cele prezentate ) sunt realizate anul asta , am câteva sute de poze cu acest model de amplificator , în diverse faze de asamblare . Desigur , am și cu alte modele , dar nu doresc să stric surpriză finală .Poate , vreodată , voi face publice anumite detalii .Poate nu , deoarece viitorul e ascuns privirii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări