Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare traf pt DIY400

Vizitator lord1

Postări Recomandate

am un taf 2x25 intr o legatura simetrica pe v- si v+ ar venii undeva la 50v(sau chiar mai putin dupa redresare) ,ce condensatori si cati asi putea lega pentru a atinge o tensiune cat mai mare (imi trebuiesc condensatori de capacitate mare de ex 20000uf)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

3

• sorinpavel

3

• Dr.L

2

• nel65

2

Top autori în acest subiect

Daca ai 2x25V in alternativ atunci in curent continuu vei obtine +/-35VDC in gol, adica doua tensiuni de 35V.Capacitatea condensatorilor se stabileste in functie de curentul consumat si de aplicatie, de exemplu in audio se folosesc capacitati mari pentru a avea zgomot de fond mic, daca vrei sa alimentezi un motor nu ai nevoie de filtraj mare.Daca pui condensatori mai mari nu creste tensiunea dar va ramane "mai constanta" in sarcini mari.O aplicatie generala, pentru un curent de cativa amperi ar necesita cate un condensator de 4700-10000uF pe fiecare ramura, condensatorii trebuie sa fie la minim 40V.

Link spre comentariu
Vizitator lord1

am neoie pt alimentarea unui kit audio DIY-400 * Finali IRFP240/IRFP9240 * 400W/4R * 270W/8R * Alimentare 4R = +/- 45-70 VCC * 8R = +/- 55-75 VCC si as vrea sa stiu daca trafu e bun si valoarea condensatorilor dar si cantitatea lor Multumesc

Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare e mica, adica amplificatorul va functiona dar nu va putea debita decat 70w/4ohmi si jumate din puterea asta pe 8ohmi.Daca vrei sa-l folosesti cu tensiunea asta de alimentare atunci ai nevoie de minim 4700uF si pana pe la 10000uF, acuma tu poti sa pui cat vrei ca oricum merge, dar nici filtraj prea mare ca nu are rost.Amplificatorul ala se poate alimenta de la un traf de pana la 2x50VAC, oricum ce ai tu acum se preteaza mai bine pentru un amplificator cu TDA7294, eventual cu 2 integrate in punte ca sa obtii 150w/8ohmi.Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator lord1

ok, deci 2 x50 inseamna ca v+ si v- au 100v ? nu este cam mare tensiunea de alimentare?p.s. Dr.L imi cer scuze pt numele postului,nu pot modifica numele subiectului ,daca sunte-ti amabil sa il schimbati in ceva corespunzator subiesctului.(ex. traf pt DIY400)Multumesc

Link spre comentariu

2x50VAC inseamna +/-70VDC, adica ai doua ramuri de 70V fata de masa. Asta va fi tensiunea in gol, pentru ca in sarcina mai scade un pic. Deci si tensiunea trafului in gol ar putea fi ceva mai mare.Ai grija ca si puterea trafului trebuie sa fie pe masura amplificatorului, avand in vedere ca amplificatoarele in clasa AB au randament cam de 50% atunci ideal ar fi ca traful sa poata debita o putere dubla fata de puterea pe care o obtii la iesirea amplificatorului. Totusi amplificatorul merge pe program muzical din cauza asta transformatorul poate fi subdimensionat, dar sa nu exagerezi. Daca tot faci ceva pentru tine mai bine dai un ban in plus si faci un lucru de calitate.Bafta.

Link spre comentariu
Vizitator lord1

ok,am atasat un desen pentru a ma face sa inteleg ,nu sunt prea priceput in electronica :dtrafu este fara punte redrsoare ,daca a trebuii sa fie ceva de genu nu este bine deloc :( trebuie rebobinat trafu,mentionez ca traf scoate pente 1000w pe 2x25multumesc pentru timpul acordat.

Link spre comentariu

Pai ai zis ca trafu tau scoate 2x50v in curent alternativ.Inmultesti cu1,41 si vezi ce tensiune o sa ai dupa redresare.In schema ta,cei 70v e tensiunea dupa redresare.succes

Link spre comentariu
Vizitator lord1

recapitulare, am pus trafu pe o punte redresoare + 2 condensatori 63v 10000uf am obtinut:v- si gnd = 35 v ,idem si pt v+ si dublu pt v+ si v - este buna tensiunea pt DIY400?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări