Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa comutatie Fly-Back! Ce putere??

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In schema de mai sus nu am observat un element de control al curentului, o protectie, ceva.Frumos ar fi dost sa fie si o poza, sa se observe grosimea firelor. Daca renunta la partea de inalta tesnsiune de sus nu inseamna ca puterea neconsumata "sus" va putea fi trasa "jos" fara urmari in timp. O luam ca problema sau intrebam utilizatorul ce ar vrea sa faca cu cei 24V ?Incercarea in sarcina, progresiv ar putea fi un raspuns.

Link spre comentariu

Mosul are 11A si diode de iesire 2x15A adik 30A ca sunt puse in paralel!Traseele pe PCB sunt ff groase, la fel si sarma din iesirea de la traf!Am uitat sa zic ca atunci cand fac scurt la iesirea imi intra in protectie sursa, adik incepe si tiuie si nu se incinge deloc firele!Dar in sarcina am ajuns deja la 6A in jur de 150VA. dar nu stiu sigur daca duce mai mult! Dupa schema eu zic ca DA dar astept si parerile voastre,EU VREAU SA O MODIFIC PENTRU 2KW! la 80VAcea tensiune este folosita la motoare de CC foarte puternice, dar nu stiu puterea motoarelor ca sa imi dau seama sursa cat ar duce sursa!

Link spre comentariu

Forward te referi ca la FULL-BRIDGE?Ca eu am componente pentru un full-bridge la vreo 3kw, dar am zis ca daca merge modificata asta de ce sa mai stau sa fac cablajul de la "0".Am ferita E70 si 4 IRFP460 in partea de 310V, la iesire am 4x30A/600V ca redresare plus filtraj pe tor baban etc..!Deci ce sfat ai da?Sa raman la cea full-bridge sau asta?Am si topic deschis pe acest forum cu sursa de 3kw dar titlul este de 2kw ca atat ma interesa , si ma intereseaza, dar duce mai mult!

Link spre comentariu

Posibil sa fie cum spuneti dvs, dar din ce stiu eu e mai greu de scos mai mult de 250W din topologia flyback, dar iar admit ca e posibil sa ma insel. Pt puterea dorita de dvs, mergeti fara teama pe mana topologiei forward, full-bridge. Mare grija , pt ca puterile alea nu se obtin asa de usor si i siguranta. Cea mai importanta componenta e trafu. Destu insa cu off-topic, revenind la oile noastre, eu nu cred ca sursa aia duce mai mult de 250W. Integratul singur nu duce mai mult de 100W, e folosit la scara larga in televizoare si video, dar aici el conduce trafu printr-un mos de mare putere, ce n-as da sa am si e 2 bijuterii ca acela. Repet insa ca filtrajul ala e insuficient, la o putere de 300W trasa din retea , caderea de tensiune pe condensatorul de fioltraj e de cel putin 45V,deci ptr o putere semnificativ mai mare, 500W trrebuie neaparat un filtraj mai mare, cel putin 680micro la 400V, dar eu nu sunt sigur ca din topologia asta se poate scoate puterea acesta. La 500W putere utila in secndar, traful asta in flyback s-ar incalzii destul de tare. Dar asta e parerea mea si eu nu sunt asa de experimentat in surese flyback..

Link spre comentariu

Asta stiu, doar ca atunci cand o testez, duce lejer 150W, iar din priza imi consuma 0,7A, atunci de ce a pus mos de 11A? iar le iesire am consumat 6A, de ce apus dioda de 30A?

Asta ma mirat pe mine!

La topologia flyback inductanta reziduala, sau cum i'o spune in romana (leakage inductance) a trafului este mare, astfel incat tranzistorul de comutatie si dioda au de inghitit varfuri de tensiune si curent mari raportat la curentul de iesire.

Sursa consuma 0,7A de la priza si livreaza 6A cum zici tu, insa semiconductoarele trebuie alese astfel incat sa suporte tensiunea si curentul de varf. De asta valorile alea ale pieselor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări