Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Review Asus B53J - pentru business

Vizitator ralucamateas

Postări Recomandate

Vizitator ralucamateas

Review Asus B53J

Asus B53J este altceva faţă de laptop-urile cu care ne obişnuise producătorul taiwanez. Asus, care ne-a obişnuit cu portabile lucioase, echipate cu diferite elemente cromate, a lansat noua serie B – business.

Fiabilitatea, rezistenţa şi longevitatea sunt 3 aspecte care stau la baza acestei serii şi asta se poate observa de la exterior şi până la interior. Însă eu aş mai adăuga şi sobrietatea.

Carcasa modelului Asus B53J este construită parţial din aluminiu, în combinaţie cu materiale dure, dar şi plastic mat. Chiar dacă zona touchpad-ului, a tastaturii şi a palm rest-ului sunt din plastic, ele oferă o plăcută senzaţie la atingere. A se remarca faptul că nu are elemente lucioase.

Se vede că Asus a acordat o mai mare atenţie securităţii sistemului şi mai puţin design-ului. Până şi balamalele au fost adaptate acestui tip de laptop. Sunt mult mai rezistente, mai solide, dar asta nu vă împiedică să ridicaţi capacul cu o singură mână. Aici mai contribuie şi greutatea notebook-ului, care nu este deloc de neglijat – aproximativ 3 Kg.

Totuşi există o mică problemă. Dacă închideţi capacul şi-l întoarceţi cu faţa în jos, o să constataţi că balamalele nu au suficientă forţă de a ţine capacul închis complet. Nu este ceva grav, însa noi vă sfătuim să-l transportaţi în genţi sau rucsacuri speciale de laptop şi să aveţi grijă ca ecranul să stea lipit de bază.

Posted Image

Tastatura este una 100% si este şi rezistentă la inundaţii cu 120 cc de lichid – valabil doar pentru modelele B53, beneficiind de tastatură spill-proof. Eu zic, totuşi, să evitaţi accidentele cu lichide şi să nu încercaţi testul acasă.

Touchpad-ul este integrat în palm rest, aproape la acelaşi nivel, având dimensiuni generoase. Cele 2 butoane au o suprafaţă cauciucată, aspră, aş spune “ca de catifea”. Sunt complet silenţioase şi pot fi apăsate fără prea mult efort. Cred că este primul laptop la care butoanele touchpad-ului sunt atât de uşor de utilizat.

Aranjamentul porturilor nu ma incanta.. Eu aş fi optat ca o parte dintre acestea să fie montate şi în partea din spate. Astfel s-ar fi eliberat zonele laterale. Acum depinde şi de modul de utilizare. Eu sunt dreptace şi utilizez un mouse extern. Am fost nevoita să montez adaptorul în partea dreaptă, în faţă şi să folosesc mouse-ul la distanţă. Nici cele 3 ieşiri video nu cred că sunt aranjate tocmai bine. Ce facem atunci când le vom folosi pe toate sau câte două?

Bingo, fiind un laptop de business, acesta este prevăzut şi cu un slot de conectare la un docking station. Vă cumpăraţi unul la birou sau acasă, vă conectaţi toate perifericele, inclusiv monitor sau monitoarele şi nu rămâne decât să legaţi laptop-ul de acesta.

Modelul testat a venit echipat cu un display de 15.6 inch – având o rezoluţie HD-Ready 1366 x 768, cu aspect 16:9 şi mat. Aici avem veşti bune şi rele. Vestea bună este ecranul mat, care prinde bine la un laptop business. Vestea proastă este rezoluţia, care nu se prea potriveşte cu segmentul vizat...

Asus B53J – Performanţe

Şi am ajuns la o zonă aşteptată de mulţi dintre voi – performanţele. Am vorbit de exterior, conectivitate, securitate, iar acum trecem la cifre. Sistemul testat de noi a venit cu o configuraţie interesantă, echilibrată şi bună ca pentru un laptop multimedia: procesor Intel Core i5-450M la 2.4 GHz; 4 GB memorie RAM DDR3; hard disk de 500GB cu 7200 rpm; placă video dedicată ATI Mobility Radeon HD 5470 – 512 MB, Core: 750 MHz, Memory: 800 MHz, lăţime de bandă – 64 biţi; placă video integrată Intel HD cu 128 biţi lăţime de bandă; sistem de operare Windows 7 Ultimate pe 64 biţi.

În urma testelor am avut rezultate frumoase şi interesante. Unele neînţelese nici de noi. O să vedeţi mai jos de ce spun asta. Am reuşit să rulez:

- 3D Mark 2001 – ATI Radeon HD 5470 – 8650 puncte – 1366 x 768

- 3D Mark 2001 – Intel GMA HD – 8580 puncte – 1024 x 768

- 3D Mark 2006 – ATI Radeon HD 5470 – 4226 puncte – 1366 x 768

width=498 height=510http://laptopnews.ro/wp-content/uploads/2010/09/asus_b53_21.jpg[/img]

Modelul testat s-a comportat normal şi n-a vrut să ne supere cu zbârnâitul său, cât despre temperaturi, am fost uşor surprinşi de cele 63 de grade la procesor şi 44 grade la hard disk. Ceva mai bine a stat placa video – 48 de grade – în general placa video dedicată se încinge mai mult. Însă aceste temperaturi au fost înregistrate în urma testelor efectuate. Iar într-un regim normal de utilizare, rar se ajunge la astfel de temperaturi.

Legat de autonomie şi baterie, vă pot spune că Asus B53J a venit echipat cu o baterie standard, însă modelele de serie vor beneficia de baterii Boston-Power Sonata cu garanţie 3 ani. Apropo, această baterie specială se poate încărca până la 90% în 90 de minute. Modelul testat a avut o baterie de 6 celule şi o autonomie de aproximativ 3.5 ore.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări