Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator pt disp usb

electronunervos

Postări Recomandate

Cu ajutorul vostru vreau sa fac un incarcator care cu ajutorul unui acumulator de 3.6V li-po recuperat sa pot incarca la un cuent de 0,8A un disp pe usb care necesita acest curent. Am gasit de cumparat astfel de disp la 80-90 lei ceea ce e mult daca ma gandesc ca am cateva acumulatoare din diverse dispozitive. vreau ca sa pot incarca acest accu tot din usb.Aveti cumva stiinta de vreun circuit integrat specializat pt conversia de la 3.6V la 5.0V pt 0.8A? Asta e problema mea, deoarece convertoare am mai gasit dar pt 0.3A max. Ceva idei asa de inceput?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• cristian_draghiescu

2

• electronunervos

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Schema este interesanta, insa am doua observatii de facut :- la specificatii se precizeaza Vin = 2,5 V +/- 10 %. Tensiunea de alimentare este cu circa un volt peste maximul admis.- ca sa obtineti 5 V/0,8 A dintr-un acumulator LiPo de 3,6 V va trebui consumat un curent de peste 1 A din acel acumulator. In cazul in care capacitatea acestuia nu este rezonabila, se va descarca foarte repede.

Link spre comentariu

Schema este interesanta, insa am doua observatii de facut :- la specificatii se precizeaza Vin = 2,5 V +/- 10 %. Tensiunea de alimentare este cu circa un volt peste maximul admis.

dar in schema integratul este alimentat prin R5 cu valoarea de 1 k, care dupa parerea mea daca se mareste se poate alimenta si la tensiune putin mai mare
Link spre comentariu

Adevarata problema pe care o intrevad este cea de-a doua mea observatie...

Ce ati precizat anterior in legatura cu descarcarea rapida a bateriei, mai ales ca acumulatorii au capacitatile uzuale intre 1-1,5 Ah, este adevarat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări