figher_ionut Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Salutare electronistilor !!! Am incercat sa realizez si eu schmea de mai jos,montaj care permite aprinderea unui led cu o singura baterie de 1.2 respectiv 1.5 volti.Am cumparat piese lam facut si nu merge.Mentionez ca polaritatea ledului cu siguranta nu am inversato. Miezu l-am bobinat cu niste sarma din cablu de net. Ajutatima va rog,poate c alta schema. Cam asa arata ce am realizat eu.Imi cer scuze ca nu se vede bine. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 conteaza miezul feritei, nu merge cu orice miezatentie la fazarea infasurarilorschema am testat-o personal, functioneaza Link spre comentariu
figher_ionut Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Pai miezul l-am scos dintr-un montaj de la un bec economic .De ce sa fie de vina miezul?Si rezistenta de 1K=1000 ohmi nu?Sincer nu ma prea pricep dar incerc sa invat. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 miezurile nu-s standard, sunt facute din materiale diferite cu proprietati diferiteincearca sa vezi totusi fazarea, poate sa fie gresita Link spre comentariu
danb1974 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Nu se vede foarte clar in poza dar votez si eu pentru fazare gresita Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Incearca schema de mai jos, nu ai probleme cu fazarea sau cu miezul ! Link spre comentariu
figher_ionut Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Cristian mersi de schema o sa o incerc si maine o sa iti dau un raspuns. Renunt la cea anterioara care am luat-o de aici http://www.evilmadscientist.com/article ... f#comments si o fac pe asta si apoi o voi relua . Amcitit acuma ca miezul e de douo feluri inductor si transformator.Eu am folosit unu negru cred ca trebuia albastru ca in liku de mai sus. Voi ce spuneti ? Link spre comentariu
Relav Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Inverseaza capetele unei infasurari (oricare dintre ele) dela acel mic transformator. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Miezul aproape sigur e bun, insa ai nevoie de mai multe spire. Sarma din cablul de net e un pic cam groasa. Incearca cu sarma emailata de 0.2, da cel putin 100 spire, si ar trebui sa mearga. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Trebuie un metru(masurat chiar si cu metrul lui DL. Vasile), de CuEm 0,15mm diametru, acel metru de sarma se indoaie la jumatate si se bobineaza la dublu, asa apar cele doua bobine... http://www.emanator.demon.co.uk/bigclive/joule.htm Link spre comentariu
Tarabostes Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Salutare tuturor.Si eu am facut acest montaj de 3 ori si a functionat din prima.Ferita am folosit de la becurile economoce defecte si am bobinat sarma la "ochi" dar am respectat bineinteles fazarea.Pe schema se observa clar cele doua puncte de la bobine(inceputul cu sfarsitul).Deci mai incearca cu ea(schema) ca e buna si functioneaza bine.Succes Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 "niste sarma din cablu de net". Incearca cu sarma izolata email mai subtire! Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Am facut un astfel de montaj cu ferita ce se gaseste pe picioarele diodelor de comutatie, cu sarma de 0,1 mm vreo 7 sau 8 spire si a mers, putin cam slab dar mergea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum