Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare led la o singura baterie 1,5v ajutor

figher_ionut

Postări Recomandate

Salutare electronistilor !!!

Am incercat sa realizez si eu schmea de mai jos,montaj care permite aprinderea unui led cu o singura baterie de 1.2 respectiv 1.5

volti.Am cumparat piese lam facut si nu merge.Mentionez ca polaritatea ledului cu siguranta nu am inversato.

Miezu l-am bobinat cu niste sarma din cablu de net.

Ajutatima va rog,poate c alta schema.

Posted Image

Cam asa arata ce am realizat eu.Imi cer scuze ca nu se vede bine.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• figher_ionut

3

• danb1974

1

• cristian_draghiescu

1

Top autori în acest subiect

Cristian mersi de schema o sa o incerc si maine o sa iti dau un raspuns.

Renunt la cea anterioara care am luat-o de aici http://www.evilmadscientist.com/article ... f#comments si o fac pe asta

si apoi o voi relua .

Amcitit acuma ca miezul e de douo feluri inductor si transformator.Eu am folosit unu negru cred ca trebuia albastru ca in liku de mai sus.

Voi ce spuneti ?

Link spre comentariu

Miezul aproape sigur e bun, insa ai nevoie de mai multe spire. Sarma din cablul de net e un pic cam groasa. Incearca cu sarma emailata de 0.2, da cel putin 100 spire, si ar trebui sa mearga.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor.Si eu am facut acest montaj de 3 ori si a functionat din prima.Ferita am folosit de la becurile economoce defecte si am bobinat sarma la "ochi" dar am respectat bineinteles fazarea.Pe schema se observa clar cele doua puncte de la bobine(inceputul cu sfarsitul).Deci mai incearca cu ea(schema) ca e buna si functioneaza bine.Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări