Vizitator pascudann Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 ... In schimb cand am legat un fir de la tresa (cred ca asa i se zice la litele acelea din cablu TV, imediat dupa prima izolatie) cablului tv care iese din perete (am desfacut priza la care e conectat) si am legat firul si la impamantarea unei prize de curent imediat a sarit iar siguranta de la panoul principal. Daca am inteles bine, in momentul cand ai realizat un contact intre tresa cablului coaxial si impamantarea prizei, imediat "a sarit iar siguranta", problema este la instalatia electrica.Defapt, a "sarit diferentialul". Adica impamantarea de la priza cu pricina este de fapt nulul (deoarece iti trece prin diferential) si, chiar daca cu creionul de tensiune nu-ti indica ceva, exista o mica diferenta de potential care duce la o "mica scurgere de curent" catre pamant prin tresa cablului coaxial, suficent cat sa declanseze diferentialul. Asa cum preciza emilberculescu, cred ca in momentul cand ai schimbat prizele ai inversat nulul de lucru cu impamantarea. Verifica si celelalte prize care le-ai schimbat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Ce au facut "electricienii" aia de la firma de cablu TV este ca ti-au taiat impamantarea de la TV din cauza ca pe traseul lor exista tresa legata la impamantare. Aia a fost rezolvare pompieristica a unei probleme din reteaua lor ( un tv problematic prin vecini sau o tresa legata la impamantare sau lungime mare de cablu tv paralel cu reteaua electrica). Mai exact, in reteaua lor exista o diferenta de potential care se scurge prin TV (mufa de antena este legata la impamantarea cablului de alimentare) si apoi prin instalatia electrica existenta la tine. Rezolvarea consta in intercalarea unor condesatoare intre reteaua de cablu tv si televizor inclusiv pe tresa (mai exact intre firele centrale, spre tv si spre splitter, se pune un condesator de 470nF / 1kV si intre cele 2 trese se pun 2 condesatoare, cauta pe internet dupa "separator galvanic") .Ar mai fi o problema care ar putea genera aceasta situatie. Este posibil ca impamantarea la acea priza sa fie legata la nulul de lucru (care trece prin diferential), si, la conectarea cablului tv, din cauza acelui curent dinspre cablul tv, apare diferenta de curent suficienta pentru declansarea diferentialului. Din ce stiu eu, LCD-urile moderne folosesc cabluri de alimentare asemanatoare cu cele de la un calculator, care au si impamantarea activa prin stecherul shucko. Un creion de tensiune incepe sa lumineze incepand de la o diferenta de potential de aproximativ 60-100V. Totusi nu ar strica o verificare a instalatiei electrice pentru corectitudinea executiei impamantarii la acea priza(o lampa de control cu bec conectat intre faza si impamantare trebuie sa declanseze diferentialul). Daca instalatia electrica este corecta atunci problema este in reteaua celor de la cablu tv. Link spre comentariu
Vizitator abc_tase Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Ce au facut baietii de la cablu nu este decat o solutie provizorie pana luni cand vine electricianul sa rezolve problema cum trebuie. Cel mai probabil am legat eu prizele de curent prost si asta a cauzat problema. Avand in vedere ca in dozele prizelor sunt cabluri doar de doua culori, respectiv 2 negre si unul rosu, m-am gandit ca ala rosu este impamantarea iar celelalte doua negre sa fie faza si nulul, despre faza si nul stiind ca nu trebuie neaparat tinut cont care unde se leaga la priza. Problema este ca in doua dintre prize sunt cate 6 fire, legate doua cate doua, respectiv doua rosii si patru negre si cred ca acolo se afla buba. Astept sa vina electricianul sa verifice el prizele. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Cum sa pui fir rosu pentru impamantare? Rosu ar trebui sa fie faza Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Daca ai 2 colaci de conductor de culori diferite, la un circuit de priza, cu impamantare, vei folosi un conductor de culoare diferita pentru conductorul de impamantare. Multe din instalatiile electrice vechi s-au facut folosind acest principiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum