Vizitator holy_andrei Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Salut! am nevoie de cateva opinii in legatura cu alimentarea de pe usb 2.0! am masurat ca usb-ul scoate 6V! eu am nevoie de o alimentare care sa fie cuprinsa intre 3 si 4 V! stie cineva ce anume trebuie sa fac pentru a reduce tensiunea la valoarea care imi trebuie? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 1-- usb-ul scoate 5v , nicidecum 6v...!2-- in functie de curentul necesar , ori faceti un montajel stabilizator cu zenner de 3v sau 3,3 volti sau 3,6 volti , pentru curenti mititei , ori un montajel cu un integrat stabilizator de 3,3 volti pentru curenti mai maricei...! important este sa precizati de ce curent aveti nevoie...? Link spre comentariu
emilberculescu Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Salut ! In general tensiunea pe portul USB este de 5V !! Nu vad de unde 6V ??????Ca stabilizator poti folosi LM317 . ( tensiunea minima de iesire este de 1,25V )Se poate adapta pentru orice tensiune stabilizata intre 3 si 4V. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 pina nu spune de ce curent are nevoie , sfaturile noastre sint incomplete... Link spre comentariu
emilberculescu Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 CORECT !Fara a stii curentul de sarcina .............. Link spre comentariu
godFather89 Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Cel mai simplu cred ca se poate realiza cu 2-3 diode inseriate cu consumatorul. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Salut ! In general tensiunea pe portul USB este de 5V !! Nu vad de unde 6V ??????Ca stabilizator poti folosi LM317 . ( tensiunea minima de iesire este de 1,25V )Se poate adapta pentru orice tensiune stabilizata intre 3 si 4V.Nicidecum! LM317 are nevoie de minim 3V intre intrare si iesire, astfel ca din 5V nominal cat are USB-ul se poate obtine o tensiune de maxim 2V. Daca ai 6V pe usb ori ai probleme cu instrumentul de masura or ai vreo sursa proasta in pc. 6V nu suna cam bine pentru nimic. Ai masurat pe usb-ul din calculator, sau pe vreun alimentator cu mufa de usb?Daca ai nevoie de 3-4V(inteleg ca nu foarte precis) poti pune 2 diode normale in serie, de ex 1n4007, presupunand ca ai 5V pe usb. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 La 500 de mA cat da portul usb,caderea pe LM poate fi mai mica de 3v Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 intradevar! am gresit eu cu cei 6 volti! stiu ca sunt 5,5 +-10%! ideea e ca vreau sa alimentez un radio mic cu functia de autoscanare de la usb! acesta se alimenteaza la 2 baterii simple de telecomanda! curenti... nu stiu sa va zic ca e nevoie! am inteles ca 3 diode de siliciu in serie ar fi de ajuns! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Si daca tragi 500mA,ramai repede fara placa de baza...mai bine scoate 3.3 V direct din sursa calculatorului(macar acolo ai amperaj),numai sa NU faci scurt.Caderea de tensiune pe o dioda e 0,6V...daca ramai la alimentarea prin USB. Eu incarc tel pe USB si nu are greturi,de ce nu si un radio? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum