Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare usb

Vizitator holy_andrei

Postări Recomandate

Vizitator holy_andrei

Salut! am nevoie de cateva opinii in legatura cu alimentarea de pe usb 2.0! am masurat ca usb-ul scoate 6V! eu am nevoie de o alimentare care sa fie cuprinsa intre 3 si 4 V! stie cineva ce anume trebuie sa fac pentru a reduce tensiunea la valoarea care imi trebuie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut ! In general tensiunea pe portul USB este de 5V !! Nu vad de unde 6V ??????Ca stabilizator poti folosi LM317 . ( tensiunea minima de iesire este de 1,25V )Se poate adapta pentru orice tensiune stabilizata intre 3 si 4V.

Nicidecum! LM317 are nevoie de minim 3V intre intrare si iesire, astfel ca din 5V nominal cat are USB-ul se poate obtine o tensiune de maxim 2V. Daca ai 6V pe usb ori ai probleme cu instrumentul de masura or ai vreo sursa proasta in pc. 6V nu suna cam bine pentru nimic. Ai masurat pe usb-ul din calculator, sau pe vreun alimentator cu mufa de usb?Daca ai nevoie de 3-4V(inteleg ca nu foarte precis) poti pune 2 diode normale in serie, de ex 1n4007, presupunand ca ai 5V pe usb.
Link spre comentariu
Vizitator holy_andrei

intradevar! am gresit eu cu cei 6 volti! stiu ca sunt 5,5 +-10%! ideea e ca vreau sa alimentez un radio mic cu functia de autoscanare de la usb! acesta se alimenteaza la 2 baterii simple de telecomanda! curenti... nu stiu sa va zic ca e nevoie! am inteles ca 3 diode de siliciu in serie ar fi de ajuns!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Si daca tragi 500mA,ramai repede fara placa de baza...mai bine scoate 3.3 V direct din sursa calculatorului(macar acolo ai amperaj),numai sa NU faci scurt.Caderea de tensiune pe o dioda e 0,6V...daca ramai la alimentarea prin USB. Eu incarc tel pe USB si nu are greturi,de ce nu si un radio?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări