Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie de deblocare media convertor.

boederyakumo

Postări Recomandate

Nu stiu daca postez unde trebuie, daca nu este aici locul rog sa fie mutat unde trebuie.Subiectul este:O retea internet de fibra optica single mode care are ca transmitator un media convertor 1x FX 10/100 si un receptor 1xFX 10/100 to 4x Tx 10/100, transmisia se face pe 1310, totul functioneaza ok, problema care se pune e ca in anumite situatii din cauza unor probleme de alimentare (fluctuatii de tensiune ) media se blocheaza, am adoptat solutii de ups, stabilizatoare, protectii, etc, problema persista.Acum idea e ca nu mai am chef sa ma tot deplasez 10 km si sa ma tot urc pe stalp sa dau restart, as cere pareri pentru adoptarea unui sistem de restart din alimentare controlat webmanagement (dar mai stabil la fluctuatii de tensiune) dar separat fata de mediaconvertor (cand mediaconvertorul se blocheaza nu mai am acces pe el nici cum).Deci problema este ca daca se afla printre Dv persoane care s-au lovit de astfel de probleme si le-au rezolvat intr-un anumit fel, rog sa posteze, sau oricine are idei oricare ar fi ele, din toate poate se aduna ceva si rezolvam o problema care probabil e suparatoare pentru mai multi.Va multumesc si astept pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boederyakumo

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

practic pot exista mai multe solutii dar era bine daca stabileai exact cauza problemei. cum se blocheaza de la fluctuatii daca ai pus si ups si stabilizatoare s.a.m.d ??? o sursa in comutatie accepta variatii destul de mari pe intrare fara ca tensiunea de iesire sa varieze semnificativ.

pentru o solutie web remote poti apele la un miniwebserver http://www.tuxgraphics.org/electronics/ ... tton.shtml il poti face singur sau cumpara cu 40 Euro (pe site-ul respectiv gasesti mai multe aplicatii interesante)

ceva mai rapid si ieftin poti face cu un telefon mobil antic. de la iluminat sau vibratie comanzi un darlington (optional si un temporizator) + releu si astfel la Beep ai reset-ul dorit.

Link spre comentariu

Prima solutie nu e viabila pentru ca dupa blocare nu mai am nici un fel de control.Ceva mai rapid si ieftin poti face cu un telefon mobil antic. de la iluminat sau vibratie comanzi un darlington (optional si un temporizator) + releu si astfel la Beep ai reset-ul dorit.Solutia asta ar fi o idee, multumesc mult.Toata stima.Mai astept si alte pareri intre timp.

Link spre comentariu

pai reteau nu e asa: Fibra -> Media Convertor -> Router (VoIP/Se sau ce nainva e acolo si mai departe spre LAN?miniwebserverul il pui pe lan si deci ai acces la el.eu am asa : WAN -> Router1 LAN -> Switch -> WAN Router2 + mini web server tot din Sw (nu intrebati de ce e asa strutoreteaua)doar daca "pica" Switch nu mai pot accesa mini web server-ul

Link spre comentariu

ceva mai rapid si ieftin poti face cu un telefon mobil antic. de la iluminat sau vibratie comanzi un darlington (optional si un temporizator) + releu si astfel la Beep ai reset-ul dorit.Solutia asta ma satisface deocamdata.Multumesc mult pentru ajutor !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări