Vizitator sckippio Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 salutari tuturor ,am un proiect de cateva saptamani si ma tot bat cu el de-mi sar capacele.e un indicator de panou care ar trebui sa faca urmatoarele:introduc intre 2 si 10 puncte de masurare; aleg 2 puncte : p1-> la 4mA si p2 -> la 20 mA.intrarea curentului e data de un adaptor de curent. setarile reusesc sa le fac , ies in partea de indicatie , sta in indicatie si arata ce trenuie un timp variabil (are perioade cand sta 3 minute si perioade cand sta si 15-20 min) ca dupa acest timp as-mi indice niste valori cu totul aiurea.cablajul e facut "pe genunci" de oameni experimentati, componentele sunt ok( am testat memoria, am testat converorul ) insa fac programarea pe un pic "cu fereastra". picul ales ptr cablaj e 16c622(nu ma intrebati de ce ca nu depinde de mine) si un display lcd cu 4 digiti.acelasi program putin mai complex e facut pe un alt cablaj, acelasi uC, afisajul facandu-se pe 5 module digit. schimbat driverul de afisaj (drecere de la mod lcd la mod digit) programul merge fara nici o problema, insa pe cablajul cu lcd merge total aiurea.initial m-am gandit ca citeste prost variabilele din memoria i2c, apoi am zis ca e convertorul , le-am facut teste la fiecare in parte, am facut si teste una depinzand de cealalta (citesc convertorul, memorez in i2c, apoi citesc din memorie si afisez) nu e nici o problema , merge brici. am facut paralela intre programul cu lcd si digiti difera anumite parti care au fost scoase ptr ca nu erau necesare.ce ar fi de imi merge cum trebuie o perioada de timp variabila ca apoi sa se dea peste cap?atasez schema in proteus si fisierul hex . stiu in schimba ca simularea din proteus nu e aceeasi cu cea din viata reala (mi-au explicat cei mai experimentati ca nu se citeste in proteus cum trebuie si plus ca nici adaptorul curentului simularea nu e facuta cum trebuie). sper sa ma ajute cineva ca nu reusesc si nu-mi dau seama .precizez ca codul este verificat si de alta persoana mai experimentata ca mine, schema e facuta de ingineri experimentati. Link spre comentariu
puiu Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 1. Ce programator ai folosit si cum sunt setati biti de stare( in deosebi WDT)?2. Precizez ca nu pot sa deschid fisierul tau cu schema in Proteus, iar limbajul in hexa nu ma ajuta deoarece nu-l pot descifra. Daca ai posta softul in ASM sau in C sar putea sa-ti fie cineva de ajutor. Link spre comentariu
Vizitator sckippio Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 salut, am rezolvat pana la urma -era legat de o intrerupere cand citeam/scriam din memorie -> trebuia sa dezactivez (inainte de a citi/scrie) intreruperile si sa le reactivez (imediat dupa citire/scriere).oricum multumesc tuturor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum