AdyXXL Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Salut! Sunt nou in domeniu ,dispun de 2 difuzoare(woofere scrie pe ele) de 10`inch(25cm) marca GrandHigh (GH) pe ele scrie ceva de USA , difuzoarele sunt pe 8 ohmi, altceva nu cunosc.... as dorii sa stiu ce pot face cu ele? ce incinta sa ii fac (din pal) , dimensiuni..etc, ce medii sa folosesc/ inalte si ce filtre as putea de asemenea sa folosesc.....aa deocamdata nu am nici o statie deci va trebuii sa iau una ce imi recomandati pentru cele doua boxe ? Multumesc anticipat! astept raspuns. Link spre comentariu
iulianpry Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 De obicei construiesti incintele in functie de parametrii difuzorului, dar din cate vad nu prea ii ai (lucru comun )....Deci se trece la pasul 2 = la noroc Prima varianta Bass Reflex*in principiu poti pune un difuzor de 25 intr-o incinta cu volum de circa 30 litri intern ,incinta acordata la vreo 50Hz...*dupa ce spui tu acolo in mesaj ma gandesc ca wooferele ar avea nevoie de ceva mai mult volum ca sa coboare mai mult in frecventa deci ai putea opta pentru 40 poate chiar 50 litri volum intern(cum spuneam la noroc) si sa faci acordajul pe la 40-45Hz...o sa ai nevoie de o pereche de filtre care sa iti taie wooferul pe la 800Hz,frecventa de la care incep sa lucreze mediile,dif de medii sa fie taiat pe la 4000Hz,frecventa de la care sa "intre " tweter-ulDECI FILTRU DE ORDINUL 2 ,PE 3 CAI cu taiere la 800 si 4000-pentru medii poti folosii un dif de 13 cm (dupa buget) alegi ceva cu mai multi decibeli decat wooferul-pentru inalte daca nu lasi nimic sub 3000Hz in el ar trebuii sa tina cam orice chinezarie (si asta ales dupa buget ca si asa nu ai prea multe variante )A doua varianta ar fi sa faci o incinta inchisa care va suna, cel putin teoretic ,mai bine...dar acum si aici e vorba de noroc *pt incinta inchisa ar trebuii un volum mai maricel pt a putea cobora mai mult in frecventa -->pote 55 sau 60 litri ...mult prea mare dupa oarerea mea.... :cry: Eu am ceva boxe in genul a ceea ce vrei tu sa construiesti echipate cu EW1003 si comp 25....incinta are 32 litri volum intern si e acordata la 55hz ...nu are bass de speriat(nici nu aveam pretentii ) dar au un kick frumos si sunt multumit de ele. Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 multumesc mult pentru raspuns;) daca ai putea sa pui niste poze cu dimensiunile necesare incintei si forma(daca ai ) mi-ar prinde foarte bine ;) MULTUMESC am pus si cateva poze in ultima poza e o placa de pal de 58cm x 40 cm care cred eu ca ar merge pusa pe fata . e ok inaltimea 58cm cu 40 latimea? am mai multe placi de dimensiunea asta....merg lateralele la fel?daca nu pot taia dintr-o placa mai mare dar am nevoie de un proiect cva? ma gandeam sa cumpar: Difuzor medii 13cm g5002/8ohm Tweeter dinamic 100W MAX. 8ohm AVD-502 si mai ramane sa gasesc filtrele (de la miv**...) Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 :ce mi-ar convenii mie mai mult ar fi sa construiesc incintele pentru difuzoare de 30cm si sa pun difuzoare de 25cm iar in cazul in care nu sunt multumit cum se aud , as cumpara unele de 30 cm dar nu stiu daca se poate....eu vreau sa folosesc boxele pe la petreceri /majorate...etc... Link spre comentariu
iulianpry Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Daca te bagi la majorate petreceri etc mai bine cumpara doua ew1205 si doua comp34 plus hornuri adecvate si alege un proiect gata facut p aici p forum ca sunt o multime Difuzoarele tale sunt suficiente pentru uz "domestic " in camere decente ca marime(20-30mpMAX) si nu prea populate intrucat banuiesc ca nu au un spl prea mare decat sa te grabesti mai documenteaza-te putin inainte sa faci o alegere.e pacat sa strici palul aiurea Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 Multumesc mult! O sa mai studiez problema si o sa vad ce pot face. ma gandeam sa pun difuzoarele mele intr-o incinta mai mare sa vad daca ma multumesc cat de cat iar cu timpul sa cumpar niste ew1205(difuzoare) si doua comp34(astea ce sunt ) si cam cat costa? sau ce as putea sa fac cu cele doua difuzoare pe 10` (25cm) as putea sa pun 2 difuzoare din astea pe un satelit cu inca un dif de medii si unu de inalte? si in total sa am 2 sateliti din astia:? (eu dispun de 2 difuzoare din astea dar mai pot face rost de 2) ....multumesc anticipat!super tari satelitii tai:) sunt pe 12`inch difuzoarele? vad ca nu ai pus si de medii (sau nu trebuie) ....cat scot amandoi? Wdeci 2 difuzoare de 10` inch cu un difuzor de medii si unu de inalte pe un satelit mai mare evident ..ar merge? desi nu prea cred... :cry: Link spre comentariu
iulianpry Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 comp34 sunt drivere (impreuna cu hornul tin locul dif de medii si al tweter-ului)...pe romaneste un fel de tweerer care coboara mai mult in frecventa pentru a se unii cu basul ,fara a mai fi nevoie de un dif de medii.Pretul parca 50 lei bucata (bune la pretul lor) *satelitii mei sunt cu ew1003 si comp 25 plus horn hp607 . ei duc cam 150w RMS fara probleme daca nu exista distorsiuni,si au un spl bunicel (teoretic vreo 95 db...nu am cu ce sa aflu practic) *nici amplificator de nadejde nu prea am si nu am reusit sa vad ce pot ei cu adevarat deoarece i-as putea arde de la distorsiuni (aplif e facut cu tda 7294 in punte...zicese 140w rms NU PREA CRED da 100W curati ii are) nu se merita sa te complici cu cate 2 dif de 10" p boxa .nu vei obtine mare lucru poate doar o bubuiala mai mare ...plus k devin greu de manevrat. Mai bine faci fetele putin mai late ,40 cm suficienti, si faci cum ai zis stai cu astea de 10" care le ai da le folosesti in combinatie cu un driver comp 34 sau comp 25 si horn hp607,si cand mai ai 200 de lei iti iei doua ew1205 si faci transplantu'.(sau dai anunt poate mai are careva de vanzare lw1203 sunt ceva mai bune p partea de bass) Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 cu alte cuvinte eu vreau 2 sateliti cu care sa scot cat de cat si bas si medii si inalte sa fie acceptabili pentru majorate / maxim botez mai micut.... nu am nicio sansa cu difuzoarele mele de 25 cm? banuiesc ca nu sunt chiar chinezarii astea care le am eu ...cel putin asa pare... am un prieten care si-a facut 2 boxe cu difuzoare de 30cm (12`) si cu tweetere fara medii... cam asa iau iesit(arata bn) .....mie imi plac incintele fullrange(trapez) acele cu doua gauri jos in forma de triunghi pt eliminare aer.....dar nu stiu daca merg facute cu astea de 25cm... u ai difuzoare de 30cm pe satelitii tai nu? Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 nu se merita sa te complici cu cate 2 dif de 10" p boxa .nu vei obtine mare lucru poate doar o bubuiala mai mare ...plus k devin greu de manevrat.Mai bine faci fetele putin mai late ,40 cm suficienti, si faci cum ai zis stai cu astea de 10" care le ai da le folosesti in combinatie cu un driver comp 34 sau comp 25 si horn hp607,si cand mai ai 200 de lei iti iei doua ew1205 si faci transplantu'.(sau dai anunt poate mai are careva de vanzare lw1203 sunt ceva mai bune p partea de bass)cred ca imi fac fata de 40cm/ inaltimea de 58cm / cu latimea sunt in dubii.....banuiesc ca trebuie undeva sub 40cm (?) ... pun difuzoarele astea de 10` si cam cat costa driver comp 34/25 si hornu hp607 ? si ce filtre mai trebuie? multumesc anticipat...acum trebuie sa plec . o sa citesc mai pe seara! O zi buna in continuare si multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat , sper sa fiu multumit de rezultat, dar mai astept ceva timp pana am un proiect al incintei concret Link spre comentariu
iulianpry Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 nu zice nimeni ca nu ai nicio sansa cu dif tale ... poti incerca daca iti place e ok .satelitii mei sunt cu dif de 25 cm.nu am considerat ca e nevoie de mai mult pt casa.:Dcomp34 plus horn hp607 cred ca ajung cam la 120 lei perechea(2xcomp34 +2xhp607)comp25 plus Hp607 cam 60lei perechea ....acum depinde si de unde cumperi si daca le mai gasesti.in general dif pt petreceri sunt cele profesionale cu spl mai serios .plus ca pt un bass adecvat fara sa omori dif satelitilor se foloseste si un subwoofer (creste cheltuiala si complexitatea). oricum ai dao daca vrei sa faci un banut cinstit p la vreun maj ceva trebuie sa depui ceva efort financiar . :cry: oricum documenteaza-te bine inainte ,dupa ce te apuci e greu sa mai modifici.In plus gandeste-te bn cat le duci p afara si cat le tii prin casa:dak le scoti des la plimbare la un moment dat marimea prea mare a incintei devine deranjanta(deci 2 de 10" nu prea cad bn),daca nu le scoti des la plimbare nu are sens sa faci mari investitii ,pt casa e suficient un proiect de 10'' cu dif tale.Calea de compromis e greu de gasit si o poti alege doar citind parerile altora ,vazand incercarile unora,esecurile altora,etc...nu prea ai ce face cu 2 boxe foarete mari pt uz zilnic...ar ocupa spatiu aiurea..si sa fim sincer ce naiba faci cu inca 2 dulapuri in casa --> dar nici cu 2 boxe prea mici nu te poti duce la petreceri(ca p acolo marimea conteaza si e bn sa ai rezerva de putere pt momentele in care petrecaretii vor mai mult:D).... Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 ma bag si eu in discutie , http://www.bcae1.com/spboxnew2.htm uite aici ii bagi ce dimensiuni vrei si el iti da volumul cutiei , in alte cuvinte te joci cu forma cum vrei si afli daca mai e bun volumul ( e pe la jumatea paginii unde scrie ported enclosures) . Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 ma bag si eu in discutie , http://www.bcae1.com/spboxnew2.htm uite aici ii bagi ce dimensiuni vrei si el iti da volumul cutiei , in alte cuvinte te joci cu forma cum vrei si afli daca mai e bun volumul ( e pe la jumatea paginii unde scrie ported enclosures) .multumesc pt raspuns;) dar sincer sa fiu nu am reusit sa fac mare lucru cu acest site(nu prea ma pricep) Link spre comentariu
AdyXXL Postat Septembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Ce difuzoare am eu? scrie pe ele : "Woofer driver Units for GH-8 " cred ca nu sunt full range :cry:e posibil sa fie luate dupa sistemul GH - 7 sau 8? care din cate vad eu GH-7 cost 4 500 E )nu cred ca o sa folosesc driver si horn ci cred ca o sa iau niste medii si tweetere:P(sau sa vad ce drivere gasesc) si le pun pe niste incinte din pal trapex cu gaurile alea de jos in forma de triunghi*(2) si sus un dif medii si unu inalteinaltime 58cmlatime fata 40cmlatime laterale 40cmlatime spate 24-25cmpal de 1.8(cred) mochetatsi voila;) ...sper sa nu stric palu.....E mai bn sa le fac inchise? sau sa fac si gaurile alea jos pe unde va iesii aerul ? Link spre comentariu
AdyXXL Postat Octombrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2010 am schimbat proiectul ...se poate inchide . Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum