Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe tesla corcite cu radiotehnica

vicelord

Postări Recomandate

buna ziua de curand am intrat in posesia unor boxe tesla (de la pick-up).Acestea nu mai sunt chiar originale filtrele si difuzoarele de inalte au fost schimbate cu cele din boxele radiotehnica s-30.Am desfacut azi de curiozitate o boxa si mi se pare foarte ciudata legare difuzoarelor. difuzorul de inalte este legat oarecum in serie cu difuzorl de bas apoi intra amandoua in filtru.Inca ceva unul din difuzoarele de inalte avea calota infundata. am desfundato dar tot distorsioneaza. unde as putea sa gasesc un dif identic sau ce inalte sar potrivi.daca este nevoie fac si pozeregards

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vicelord

2

• zal

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Boxele Tesla RK09 (cu carcasa din lemn), sau variantele mai moderne (carcasa de plastic), singurul filtru era un condensator de 4uF/160V cu ulei sau 4,7uF/50...63V electrolitic, ptr diful de înalte. Toate erau pe 4 Ohmi, iar din cîte-mi aduc aminte difurile de înalte din boxele Radiotehnika erau de 16 Ohmi, deci nu se potrivesc.

Link spre comentariu

hmm... eu te cred pe cuvant ca nu se potrivesc dar asa sunt acum...cu ce le pot inlocui???am in boxe si filtre originale de la radiotehnica dar este foarte ciudat modul de legare al tweeter-ului.later edit: din cante am citit la un momendat pe forum tweeterele in boxele radiotehnica erau legate in serie cu led-ul de suprasarcinaregards

Link spre comentariu

RK09 erau Supraphon ........partea de HiEnd de la Tesla , si erau incinte de compresie , difuzorul de medii-joase avea rila de cauciuc , iar dif de inalte intradevar avea ca filtru un singur condesator nepolarizat cu hartie si ulei , de 4.7 microfaraziPuterea era de 15W / 4 ohmi , rezista la 40W lejer , dar doar pentru auditii muzicale , nu zgomoteca !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări