attilaa0 Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Buna ziua!Am acest cuptor care arde cele doua rezistente de puse in paralel de 47 ohmi /5W.aceste alimenteaza primarul transformatorului.Am masurat rezistenta primarului si este de aprozx 3 ohmi.Cat ar trebui sa fie stie cineva?Banuiesc ca se ard rezistentele din cauza consumului primarului trafo.Nici o siguranta nu este dusa mai departe si condensatorul e ok.Eventual daca e trafo de bai unde gasesc si c-am la ce pret.Pe traf scrie XB700,class 220V.Va multumesc. Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Se poate va rog o poza, ceva ca nu intzeleg cum sunt rezistorii. Cuptorul a fost desigilat de sumneavoastra sau e la a 2-a autopsie ?47ohm/5W ? Ciudata schema. Nu am vazut cuptor cu ceva in serie cu traful decat elemenul de control (releee) sau intrerupatoare, sigurante, etc. Am atasat un exemplu de manual service pentru uin dispozitiv asemanator.ATENTIE !!! Tensiuni mari in secundar !!! Nu incerca sa masori tensiunile pe acolo !!!Astept poza, pozele. Link spre comentariu
attilaa0 Postat Septembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Da!Poza nu am dar se pare ca intre cele doua contacte al releului care alimenteaza primarul trafo s-a pus cele doua rezistente ,adica la mine releul nu face comanda ca este intreruft bobina releului si contactele raman deschise iar curentul trece prin aceste doua rezistente.Ciudata schema. Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Da!Poza nu am dar se pare ca intre cele doua contacte al releului care alimenteaza primarul trafo s-a pus cele doua rezistente ,adica la mine releul nu face comanda ca este intreruft bobina releului si contactele raman deschise iar curentul trece prin aceste doua rezistente.Ciudata schema.HArtie, creion, guma , rabdare, pune schema pe hartie si o sa vezi ca nu e asha ciudata cum pare. Incearca releul cu atentie, vezi ce scrie pe el. Verifica-i contactele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum