Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificari folositoare magnetofon Akai

Vizitator Dj Valy

Postări Recomandate

Vizitator Dj Valy

Salutare tuturor....sper ca am nimerit corect sectiunea.Detin un Akai 620.M-am uitat foarte atent pe o schema de 620 si pe una de 625.In mare parte electronica este identica, doar ca la 625 are ceva mici modificari pt tahograful digital, iar pentru pitch control, 625 fata de 620 are lipsa o rezistenta, iar din pinii rezistentei sunt trase 2 fire la potentiometrul de pitch control.Acest lucru se poate face foarte usor, desigur il voi face intr-una din zilele urmatoare, cand voi face rost de un potentiometru de 1K cu oprire la jumatate de cursa.O alta modificare foarte folositoare, ar fi un Bias Adjust, exact ca la 646 si 747.Insa pentru aceasta modificare nu imi dau seama cam ce ar trebui facut.Exista cineva care sa se priceapa,si cu o schema de 620, sa-si dea seama cam ce ar trebui modificat? Este la fel de usor,se trag 2 fire si se monteaza un potentiometru , sau e vorba de o treaba mai ampla?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

Top autori în acest subiect

• zal

zal 2 postări

Ptr reglare bias se folosea de fapt un stabilizator reglabil care alimenta oscilatorul, oricum o variaţie de cîţiva volţi faţă de tens nominală se traducea tot prin variaţia de cîţiva volţi a tens de înaltă frecvenţă, de exemplu dacă pe cap ai 15Vca normal, cu acel reglaj ai o variaţie între 12...18Vca, deci cam 20% se folosea şi e suficient să simţi diferenţa.

Link spre comentariu
Vizitator Dj Valy

O comparatie intre electronica de 620 si cea de 646 sau 747....cam ce ar trebui "importat" din schema celor cu reglaj bias.Sa inteleg ca nu se monteaza direct un potentiometru?Trebuie sa fac rost de vreo placa electronica de 646 sau 747 sau nu e nevoie?

Link spre comentariu

Nici vorbă, caută în schemă alimentarea oscilatorului şi încearcă să o modifici, în general un stabilizator reglabil cu LM317 e foarte bun ptr aşa ceva, ştiu oameni care au rezolvat chestia asta pe vremea lui Ceaşcă, desigur cu scheme diferite şi cu plaje diverse de reglaj, după ideile fiecăruia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări