zal Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Eu cred că am tradus corect, poate portughezii de aici se descurcă mai bine: http://www.novacon.com.br/audioampmac.htm Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Eu cred că am tradus corect, poate portughezii de aici se descurcă mai bine: http://www.novacon.com.br/audioampmac.htm Ii o prostie portugheza! Traful are nevoie de infasurari egale in anod si catod. Eu nu vad sa se intample asa acolo.PS: Dupa cum se vede in download/file.php?id=53418 , detaliat mai jos in imagine se poate concluziona ce trebuie sa fie. In asta consta legenda McIntosh. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Aia e povestea de principiu , nu inseamna ca nu functioneaza cu raport de spire diferit anod\catod ...Bifilar sunt bobinate intre ele sectiunile anodice , deci nu e obligatoriu ca infasurarile din catozi sa aiba acelasi numar de spire Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Pe mine m-a bagat in ceata chestia cu bobinajul bifilar care de fapt e trifilar...iar al treilea fir nu am inteles cum se leaga. Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Aia e povestea de principiu , nu inseamna ca nu functioneaza cu raport de spire diferit anod\catod ...Bifilar sunt bobinate intre ele sectiunile anodice , deci nu e obligatoriu ca infasurarile din catozi sa aiba acelasi numar de spireFunctioneaza cu orice raport, dar nu mai poate fi vorba de McIntosh! McIntosh introduce conceptul de "unity coupled transformer" pe care-l vor promova in toate amplificatoarele cu lampi. Vezi http://www.roger-russell.com/mcintosh1.htmAltfel, sa bobinezi bifilar doua bobine inegale, nu are nici un rost. Nu inteleg de ce trebuie sa bobinezi bifilar sectiunile anodice!?PS: Si aici este o mica explicatie: http://www.roger-russell.com/mccontest.htm Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Pe mine m-a bagat in ceata chestia cu bobinajul bifilar care de fapt e trifilar...iar al treilea fir nu am inteles cum se leaga.Sunt bobine trifilare sau quadrofilare, cand anozii de la etajul preamplificator (dubla-trioda) nu utilizeaza tensiunea anodica egala cu cea a finalului. Poate fi quadrofilar, daca pentodele finale au tensiune ecran mai mica se fac infasurari separate pentru acestea. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Numai unele modele de McIntosh au infasurarile de driver , de aici bifilar - trifilar , dar conceptul in sine "unity coupled" are la baza bobinajul bifilar .sebi_c conceptul de "unity coupled" eu il vad ca modul de legare a bobinelor din anod si catod si bobinarea bifilara a bobinei anodice . De aici vine "unity" - cuplate perfect . Raportul de spire anod\catod se alege dupa necesitati ... cam asa cum se poate alege priza la ultraliniar intre 20-43% Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Da, principial inteleg. Eu ma refeream strict la descrierea prezentata. Se pare ca cel care a demontat traful nu a studiat problema in vederea clonarii ci doar de curiozitate. Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Numai unele modele de McIntosh au infasurarile de driver , de aici bifilar - trifilar , dar conceptul in sine "unity coupled" are la baza bobinajul bifilar .sebi_c conceptul de "unity coupled" eu il vad ca modul de legare a bobinelor din anod si catod si bobinarea bifilara a bobinei anodice . De aici vine "unity" - cuplate perfect . Raportul de spire anod\catod se alege dupa necesitati ... cam asa cum se poate alege priza la ultraliniar intre 20-43%Hai ca deviem de la problema! Sunt o gramada de teoreticieni care clasifica etajele de iesire destul de clar, asa cum e cazul si in doc atasat (vezi detaliu). Cazul general e cazul de amplificator cu reactie in catod. Daca reactia e 100%, adica bobine egale si deci cuplaj unitar atunci cazul este McIntosh. Fiind egale si bobinate bifilar si egal, nu oricum, (am repetat de 100 de ori), anod cu catod de la a doua lampa, componenta AC nu conteaza (variaza in acelasi sens, si marime). Altfel potentialul dintre sarme poate creste si mai mult. NU asta este scopul principal, dar este util in constructia traf iesire. In schimb, inductanta de dispersie este redusa la minimum posibil si deci f. bun la frecvente inalte. In rest, bobinatul bifilar este degeaba, daca nu are ratiunile McIntosh. Adica sa folosesti sarma speciala, pentru ce? Ca nu reduci nici inductanta de pierderi si complici si designul.Raportul neunitar e de ex la Quad! Gata! Nu mai zic nimic! Nu mai admit interventii de "sacaiala"!PS: Imagini cu tensiunile pe bobine la etajul de iesire simulat. Am facut si diferenta pentru a vedea ca din cauza ca AC este in faza si aceeasi marime face ca potentialul intre sarmele bifilare sa fie val. tensiunii de alimentare (440V in cazul simulat), indiferent de variatia AC. Asta explica si comportamenyul inductiv. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Cand in documentul original McIntosh scrie clar ca infasurarile anodice sunt bifilare , de unde ai dedus ca e vorba anod\catod ? Coincide cu modul in care e pus pe situl ala ca este facut ...Asa ca lasa-ma cu "interventii la sacaiala" , daca nici sa citesti nu stii ....In orice caz mai mult respect , daca nu pastreaza-ti fanteziile pentru tine , asa nimeni nu te poate contrazice Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Colegi! Iar va ambalati... Ideea e simpla: aveti de facut remarci, doar care aduc un castig subiectului... altfel linistea e mult mai odihnitoare! Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Cand in documentul original McIntosh scrie clar ca infasurarile anodice sunt bifilare , de unde ai dedus ca e vorba anod\catod ?...Din bun simt! Altfel, uite si extras din US patent 2654058 privind trafo Mcintosh.PS: Asta se putea vedea si din download/file.php?id=53971&mode=view , simulare cu infasurarile considerate intocmai. Noroc, ca am dat si peste patent si asa lucrurile sunt clarificate definitiv. Oricum, am observat ca nu as fi fost crezut, chiar daca un lucru ar fi fost evident. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Din cite stiu ati explicat(si la alt timp) de ce sa ajuns la acest mod de bobinare "Mcintosh" trafo-out (astfel in/pentru curent alternativ de audiofrecventa nu apar VARIATII de potential intre spirele alaturate din bobinaje distincte parca ati spus ,ce sa mai faca capacitatea dintre aceste infasurari ?! cum se mai manifesta aceasta capacitate daca diferenta de potential dintre infasurari ramine neschimbata/ indiferent de regim dinamic/static ?! NICICUM.). Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Sebi, ce zici de inlocuirea celor doua conductoare superizolate, cu doua conductoare normale CuEm intre care se insereaza un fir textil, un fel de bobinaj trifilar ? Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 Din cite stiu ati explicat de ce sa ajuns la acest mod de bobinare (astfel in curent alternativ de audiofrecventa nu apare diferenta de potential intre spirele alaturate din bobinaje distincte parca ati spus ).Cam asta e! Mersi de observatie!Interesant e ca parca a mai fost un subiect in care s-a discutat si pe tema McIntoshului. Lucrurile parca se mai clarificasera acolo.Eu sunt destul de sacait de acest traf. Prea multe posibilitati nu am sa-l fac calumea din cauza miezului. Am incercat pe miez de Temp, dar mai mult de 2H nu reusesc sa scot la 2000 de spire. Am adunat vreo 10 miezuri si nici unul nu arata mai mult. Lazaroiu spune ca masoara 90H (nouazeci de Henry) la 1200spire! Nu stiu cum poate asta! Eu am crezut ca am puntea defecta. Am facut rost de alta manuala, Tesla, si tot atat masoara. Practic sunt exasperat, mai ales cand vad ce inductante fac toroidalele astea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum