Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mc Intosh MC275

blue

Postări Recomandate

... Din defazor este necesara obtinerea unor tensiuni ca in imaginea atasata. Peste aceasta valoare etajul intra in AB2.

Asa cum reiese din download/file.php?id=53562&mode=viewb amplitudinea furnizata de driver/prefinal este fantastica 467Vvv/165Vef pe ramura final=adica atacul G1-G1 tuburi finale are nici mai mult nici mai putin de 330Vef (Vef=Vrms),practic etajul final dezvolta mai mult un cistig in curent(cistigul in tensiune fiind aproape unitar ,gradul de reactie negativa locala etaj final fiind maxim-in aceasta bucla puternica de reactie negativa locala/totala fiind cuprinse toate "deficientele" trafo-out si astfel puternic/masiv ameliorate , inclusiv fuga fazei la frecvente superioare datorata trafo-out se diminueaza/reduce foarte mult >-astfel orice grad de reactie negativa globala aplicata ulterior se va manifesta foarte calm datorita decalajului minim de faza/timp obtinut adica 180 de grade ai reactiei negative globale se va mentine aproape perfect intr_un ecart foarte larg de frecvente dicutat/disputat/redat/amplificat...).
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi_c

18

• zal

12

• blue

8

• mișa

7

Top autori în acest subiect

Pentru a nu ramane cu subiectul ca fiind chiar atat de greu de realizat, continui prezentarea unui etaj de atac. Nu-i cel de la MC275 ci oarecum asemanator cu cel de la MC225. Asta-i solutia McIntosh vis-a-vis de cea cu trafo-cuplaj pentru a asigura o excursie de tensiune asa de mare. Mie mi-a placut ingineria solutiei in conditiile folosirii unei tensiuni anodice relativ scazute, chiar cu pretul unei reactii suplimentare. Pe langa indeplinirea obiectivului, solutia mai aduce si un aport la imbunatatirea THD, sub 0.5%.

Link spre comentariu

Eu sînt curios dacă va construi cineva ceva, măcar un montaj de probă.

Dar cat de importanta a devenit parerea ta pentru colegii de forum? Mai ales atunci cand nu ti-o cere nimeni ( scuze pentru rautate ) ...........Dar daca tot ai participat la subiectul asta cu o traducere OK privind realizarea trafo out , sper ca sacrificiul si scopul tau nu a fost de a otravi subiectul , ci in sens constructiv , si mai devreme sau mai taziu cineva va evolua suficient si va realiza un asemenea amplificator , atunci efortul tau nu va fi fost facut in zadar , nu fi inca dezamagit !
Link spre comentariu

Cam asta era ideia întrebării mele de mai sus, se pot face mii de studii şi simulări, rămîn vorbe goale, fără o realizare, care însă mi se pare departe de realitate, prima condiţie fiind trafo de ieşire, restul schemei se poate refolosi şi adapta, nu ea opreşte acţiunea.Sînt mai multe studii de genul ăsta aici, din care nu s-a realizat nimic din păcate, eforturi irosite. Îmi pare rău, cred că sînt influenţat negativ de diyaudio.com.Sper să-şi unească eforturile cei cu experienţă la bobinat, poate iese un traf, nu neapărat clonă, ci restructurat pe miezuri normale, eventual. Ceva care să poată fi apoi folosit de oricine are curaj să se apuce de un astfel de amplif.

Link spre comentariu

Eu pot sa bobinez acest traf. Am si sirma cu izolatie dubla cu foaie de catalog din care reies niste performante izolatoare greu de crezut. Problema e ca nu inteleg exact desenul si descrierea lui zal, ma rog, a cui o fi. Nici "povestea.txt" nu imi e prea clara...

Link spre comentariu

Eu pot sa bobinez acest traf. Am si sirma cu izolatie dubla cu foaie de catalog din care reies niste performante izolatoare greu de crezut. Problema e ca nu inteleg exact desenul si descrierea lui zal, ma rog, a cui o fi. Nici "povestea.txt" nu imi e prea clara...

Ce a tradus Zal nu e traf McIntosh! Bobinele din catod si anod sunt exact la fel si bobinate bifilar. In desenul tradus, bibina din catod e separat si diferit bobinat fata d ecea din anod.In opinia mea bobinajul e foarte simplu. Eu l-as face pe simplu C. Pe un brat as bobina doua sferturi de primar bifilar cu un secundar la mijloc pe o ramura si as obtine jumatate de primar, pana la priza V+ pentru Anozi si masa pentru Catozi. Asa as face si pentru celalalt brat al trafului, as pune secundarele de pe ambele brate in paralel si gata. La dimensiunile trafului se are in vedere puterea transferata, circa 40W, pentru montajul simulat. Rezistentele Raa==Rcc=1.3K, iar etajul este echivalent cu un etaj conventional cu Raa=1.3K*4=5.2K. Raportul Naa/Nsec= 18 pentru 4Ohm si 12.75 pentru 8Ohm, Naa=Ncc. Fata de acest aranjament se pot imagina si alte modalitati. Important e sa se asigure un bobinaj bifilar cat mai egal pentru toate bobinele. Bifilarul este obligatoriu pentru infasurarea dintr-un anod si celalat catod!PS. Misa, sarma ta e foarte buna! Rezistenta de izolatie trebuie sa acopere tensiunea anodica, daca infasurarile sunt simetrice. Daca fiecare bobina acopera cel putin 6..8H inductanta/bobina e un traf f. bun. Practic este echivalent cu un traf PP conventional cu 96..128H anod-anod. Cu 10H/bobina, la 20Hz defazajul max. al etajului final este 2grade.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări