Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Maglite 4d cell

Vizitator tymonel

Postări Recomandate

Vizitator tymonel

Am cumparat de curand un Maglite cu 4 baterii r20, si i-am schimbat becul cu care a venit cu unul Xenon, tot de la maglite. Sincer ma asteptam sa vad o diferenta remarcabila, dar asteptarile mi-au fost inselate.

Ideea este in felul urmator: vreau sa shimb becul cu un led , mai precis: http://www.zexstar.com/product_info.php ... -176-.html

Nu am facut electronica deloc, doar electrotehnica ce ma ajuta doar la partea de demontat-schimbat-montat becul cu led-ul. Modulul de alimentare, sa fie de 350mA sau 700mA, daca nu o sa se parleasca led-ul in lanterna (?), temperatura de functionare fiind pana in 40 grade...

Am vazut ca au si un modul de alimentare gata facut de 700mA,...

Daca aveti o idee mai buna asupra alimentarii, va rog sa nu tineti doar pentru voi.

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tymonel

Eu iti propun sa-ti cumperi un bec cu led gata facut: http://www.flashlightreviews.com/review ... ag-led.htm Se gaseste de cumparat si in Romania. Eu mi-am cumparat.

Din cate am inteles eu de acolo, diferenta dintre un bec incandescent si un led de 3 W este de aprox 14,93 de lumeni IN FAVOAREA BECULUI INCANDESCENT! Deci nu am facut nimic.Eu voiam un LED si o sursa de cel putin 400 de lumeni .Multumesc oricum.
Link spre comentariu

Eu vad problema in felul urmator:Daca misa a cumparat,inseamna ca nu merita facut.In cazul tau,experienta in electronica fiind cum spui,cumpararea e cea mai sigura cale pt un rezultat satisfacator.Daca vrei neaparat 10W(chinezi zic ca vezi la 5km cu o lanterna cu led de 10W),atunci ai nevoie de cunostinte si experienta in electronica/sa cumperi modul led-sursa de exemplu de pe Ebay.Ca pe alea numai trebuie sa le adaptezi mecanic.Cauta unul pt modelul de lanterna sau asemanator.Aceste module contin o scc controlata de un Atmel (am una).Ledul aratat e bun pt asa ceva,butucul adaptor, de cupru, il dai la strungar sa-l faca .Restul e mecanica fina,e esential sa folosesti toate partile metalice pe post de radiator de caldura(de ce crezi ca se fac lanternele cu led din aluminiu,cu reflector de aluminiu?),ledul disipa foarte multa caldura,de aceea contactul cu butucul de cupru trebuie sa fie cat mai perfect(transfer termic maxim).Ledul,cu cat functioneaza mai rece,cu atat da mai multa lumina.Cumpara ledul si mai povestim,dar SA NU IL ALIMENTEZI! ca ramai fara si eventual cu o arsura in palma si 'nisip' in ochii.PSnumai ledul e de n lumeni.

Link spre comentariu
Vizitator tymonel

M-am razgandit.

Daca tot e sa fac o investitie, mai bine mai dau un ban si stau in fata (?)....

M-am gandit eu asa ca un led ca asta ar fi cam de 3 ori mai puternic ca cel ales de mine anterior.. http://www.zexstar.com/leduri/leduri-de ... ay-2200lm/ si doar de 2 ori mai scump...

Sursa pt el e la acelasi pret, intrebarea mea: sursele vin cu voltaj reglabil la iesire, sau sunt tip?

Apropos de disiparea caldurii, pot sa fac orice piesa la strung (nu eu :d ) din aluminiu sau cupru... asa ca nu va fi o problema executarea radiatorului pe care o sa stea LED-ul si nici a reflectorului din Al.

In favoarea bridgelux, Temperatura de functionare 105°C .

De lipit merg la un service de electronica sa-mi lipeasca LED-ul de sursa.

Idei pro, contra?

Apreciez orice sfat sau critica.

Link spre comentariu

Daca tot e sa fac o investitie, mai bine mai dau un ban si stau in fata (?)....

M-am gandit eu asa ca un led ca asta ar fi cam de 3 ori mai puternic ca cel ales de mine anterior.. http://www.zexstar.com/leduri/leduri-de-putere-

In primul rand ai nevoie de o sursa booster de 50W,in al doilea rand radiatorul e insasi lanterna si daca ajunge la 70C...in al treilea rand o sa ai o lanterna tip AG(de dus pe umar);personal am obtinut 2200lm din 6 * XP-G R5,la 24W/10V dar folosesc o scc cu niu mare,un radiator de 775 cu ventilator .Numai asa am reusit sa stabilizez t sub 40C.

Leduri potrivite pt lanterne sant:Seoul P7 si Cree MC-E .

Functionare la 105C?Cat-un minut,10'?Si care e acel service,santem in RO,buna dimineata(ani trecuti am condus un service).

Voiam sa-ti povestesc de Luminus ,dar vad ca nu e cazul.

Link spre comentariu
Vizitator tymonel

Daca tot e sa fac o investitie, mai bine mai dau un ban si stau in fata (?)....M-am gandit eu asa ca un led ca asta ar fi cam de 3 ori mai puternic ca cel ales de mine anterior.. http://www.zexstar.com/leduri/leduri-de-putere-In primul rand ai nevoie de o sursa booster de 50W,in al doilea rand radiatorul e insasi lanterna si daca ajunge la 70C...in al treilea rand o sa ai o lanterna tip AG(de dus pe umar);personal am obtinut 2200lm din 6 * XP-G R5,la 24W/10V dar folosesc o scc cu niu mare,un radiator de 775 cu ventilator .Numai asa am reusit sa stabilizez t sub 40C.Leduri potrivite pt lanterne sant:Seoul P7 si Cree MC-E .Functionare la 105C?Cat-un minut,10'?Si care e acel service,santem in RO,buna dimineata(ani trecuti am condus un service).Voiam sa-ti povestesc de Luminus ,dar vad ca nu e cazul.

Am spus mai sus ca nu am cunostinte in electronica , doar intrebam si eu pe cineva care se pricepe muuult mai mult ca mine, am facut comparatie (logica) intre specificatii si atat.
Link spre comentariu

Poti folosi P7 sau MC-E,gasesti sisteme complecte(led/butuc/scc/uC) pe Ebay,poti sa optezi pt unul fara reflector,afli cotele exteriore ale butucului si confectionezi o bucsa adaptoare asfel incat sa compenseze diferenta de diametre(diametrul interior al lanternei si diametrul ext al butucului.Renunti la bateria a patra si montezi in locul ei butucul.

Unele scc care echipeaza becoledul are mai multe moduri(lumina 50%,lumina 100%,etc),moduri care se schimba prin luarea-conectarea alimentarii.

Si sa ai o imagine complecta aspra discutiei studiaza http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14413 .

Link spre comentariu

Trimit,contra unei taxe(shipping);unele produse sant free shipping,platesti produsul si in aproximativ 3 saptamani i-ti vine acasa hartie sa te prezinti la oficiul posta de vama.Intreaba vanzatorul daca produsul are tracking number (numar de urmarire postala) si asa vezi unde se afla-cel mai mult sta in vama,~2 saptamani,daca vezi ca sta mai mult de 2 saptamani suni la vama Buc si intrebi ce si cum e cu pachetul nr..... .Merita sa dai 1-2$ pt nr.,asa sti ca o sa ai produsul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări