Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor service-Fender blues deluxe

Vizitator sorinpetrila

Postări Recomandate

mie greu sa cred ca un amp profi e facut in asa fel incat sa se arda traful de iesire... am reparat 20de statiii pina acum si la nici una nu s-a ars traful de iesire.....sigur are o siguranta sau ceva (in afara diodelor alea de protectie )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

4

• pusttiu

3

• mișa

2

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

mie greu sa cred ca un amp profi e facut in asa fel incat sa se arda traful de iesire... am reparat 20de statiii pina acum si la nici una nu s-a ars traful de iesire.....sigur are o siguranta sau ceva (in afara diodelor alea de protectie )

eu cred ,traful de iesire se ardeeu prima oara verificam mufele de la difuzor MAIN SPEAKER SI EXTERIOR SPEAKER si acelea fac figuri ,poate a ramas cea de difuzor exterior in scurtmulti nu au habar de impedante de iesire si pun cabinete cu nemiluita,in paralelam la reparat un Fender ,pe siliciu,finalul a sucombat din aceasta cauzanu ai dreptate cu tensiunile ,cu tuburi sau fara!mai fac figuri si mufele de iesirediodele acelea sunt cam degeaba,merge si fara ,alea protejeaza doar dupa ce intra primarul in scurt ,cam ca la cele pe tranzistori ,se ard finalii si protectia actioneaza dupa :rade: ,asa ca mai bine fara,modelele acestea de Fender sunt cele mai ieftine si lucrate cam aiurea parerea mea este ca nu se poate repara prin corespondenta,daca ai cunostinte submediocremai bine merge cu el la cineva experimentat in tuburi,altfel se alege praful de el
Link spre comentariu

buna seara, postati masuratorile fara lampi , in puctele cheie de la ecc83 (pinii 1 si 8 )si 6l6 (pinii 3,4,5 ) ca sa putem trage o concluzie cu ce e defect.se poate ca statia sa distorsioneze f mult din cauta preului si nu a finalului (de asta era bine venit testul cu semanal de la un radio sau castetofon etc etc). diodele alea de protectie se ard doar cind curentul creste f mult ,,,,,adica lampa e cam decedata. va puteti uita si la postul meu ala cu FARFISA OR200 acolo am avut o problema similara. dupa ce verificati teniunile fara lampi, tragem o concluzie cu ce trebuie continua. cum a spus si dl misa in unele puncte de pe schema sunt diferente mari (daca masurati fara lampi) dar anodica si negativarea nu difera f mult cu sau fara lampi. iar la 400v 20in plus sau in minus nu-s bai :)) cu stima,ym :pusttiuc si mai discutam (daca doriti ....) , apropo sunt tot din Iasi :) .

Diodele alea protejeaza la varfuri de alimentare, sunt conectate in paralel pe alimentare conform schemei.Cand obosesc lampile scade curentul...cand creste sunt alte bube...negativarea in primul rand, mai precis potentiometrele semireglabile au intreruperi sau contact imperfect.Pana la a suspecta traful de iesire as verifica tensiunile pe rezistenta aia din catpzii finalelor, alternativ cu cate o lampa conectata, asa se poate determina curentul anodic si abia daca sunt diferente mari si lampile sunt sigur bune as suspecta traful de iesire...Traful il verifici simplu: alimentezi secundarul cu tensiunea de filament - 6V (gasesti pe firele verzi ale trafului de alimentare din amplif) - legi acolo firele de la masa si iesirea de 8 ohmi si vezi daca tensiunea pe cele doua ramuri ale primarului sunt egale si daca exista tensiune intre firul rosu si capetele albastru si maro. Atentie sa nu verifici cu mana, ar trebui sa ai peste 100-50V acolo.
Link spre comentariu

Daca veti analiza cu atentie, veti observa ca cele 2 diode din anozi sunt o protectie foarte eficienta pentru cazul in care amplificatorul ramine fara sarcina la putere mare. In acest caz, tensiunea virf la virf in primar creste foarte mult. Cind pe o ramura tensiunea ajunge la dublul tensiunii de alimentare, pe cealalta tinde sa devina negativa! Aici intra in conductie dioda respectiva si limiteaza fenomenul pe ambele ramuri. Astfel tensiunea din primar nu poate trece de dublul tensiunii de alimentate iar traful e protejat. Fara aceste diode, in caz de functionare fara sarcina, tensiunea de virf in primar poate atinge valori impresionante, ducind la strapungerea trafului de iesire. In functionare normala, diodele alea nu au nici un rol.Oricum din datele prezentate nimeni nu poate spune cu certitudine daca traful e strapuns sau nu.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

adica vorbesti de fenomenul acela ... cand "iti canta traful de iesire" sau mai rau.. cand au loc descarcari electrice in lampa? [ f zgomotos dealtfel ] :jytuiyu M-am aprins mai frumos ca un VU-metru cand am incercat un SE de test... am pus mana pe traful de iesire sa vad daca " incalzeste" mi s-a deconectat boxa si... :speriat mi s-a strapuns si un MKP atunci. Am experimentat si fenomenul de lampa deschisai`m resurrected :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări