Vizitator sorinpetrila Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Salut. Sunt amator-incepator. Mi s-a stricat statia de chitara si nu am bani sa o dau la un profesionist sa mi-o repare asa ca o sa folosesc toate resursele sa o repar. Problema e ca in momentul in care s-a stricat a ars lampa de redresare V3. Am schimbat toate lampile si acum scoate un sune distorsionat si foarte incet. Am aplicat un semnal de 1kHz de 260mA asa cum scrie in schema dar nu pot citi TP2 si nici alte test point-uri de acelasi tip. Si la alimentare dupa redresare imi face la fel. Setand aparatul de masura pe AC, imi indica valori aleatorii in loc sa imi arate 0...adica curent continuu. Ce anume nu fac eu bine.....mai exact de ce nu pot citi un semnal alternativ? Cam care ar fi cauzele pentru care oscileaza citirea semnalului AC?Am atasat si schema dar fara alimentare...tensiunea la TP2 e de 345 VDC.Merci. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Pai vad ca in loc sa pui si schema blocului de alimentare ai pus de doua ori schema amplificatorului...Pune instrumentul pe AC pentru alternativ si CC pentru continuu. Nu mai presupune ciudatenii...cum sa arate 0 daca e continuu? Masuratorile de CC se fac fara semnal la intrare - intrarea in scurt-circuit.Verifica daca la pinii 8 ai lampilor finale ai tensiunea de 60mV DC. Nu vad unde e acel TP2, ce tensiune ai pe firul rosu al trafului de iesire? Vezi ca trebuie sa fie mare, peste 300V. Daca are legatura cu cei 345 atunci alimentarea pare ok.Si daca esti incepator si in electronica ai mare grija ca tensiunile alea omoara, nu doar "pisca"! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 tubul V3 este defazorul etajului finalnu vad partea de alimentareun sfat care nu trebuie interpretat ca o rautatenu te baga la reparat daca nu ai cunostinte solide!!! risti sa ramii fara amplificator!! Link spre comentariu
Vizitator sorinpetrila Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 multumesc pentru indicatii. am pus si schema la alimentare mai jos. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 multumesc pentru indicatii. am pus si schema la alimentare mai jos.ai mp si 5 minute sa ma suni,nu o faci ,treaba ta ,nu vei reusi sa l reparicine se pricepe la asemenea amplificatoare te va rupe in doua cu reparatia ,citeva milioane buneastept Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Acum am vazut...Tp2 e pe pinul 1 al lampii de la intrare? Daca da, e nasol... Iti recomand sa mergi pe mana lui @viobio, are multa experienta si stie ce spune/si de ce spune... Sunt useri din Iasi care se pricep, iti recomand sa iei legatura si cu @expert sau @hbi, daca au timp nu cred ca nu te pot ajuta... Sansele sa repari "prin corespondenta" asa ceva cu cunostinte minimale sunt mici...sansele sa-l strici mai rau sau sa te curentezi sunt mult mai mari...nu inteleg de ce ai schimbat toate lampile? Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 daca ai aparat si stii ca e bun, punel pe DC , scoate lampile din socluri si masoara tensiunile. la ecc pinii 1 si 8 anodica, tensiunea sa fie apropiata de ce scrie pe schema. la finali pinii 3,4,5 sunt cei mai importanti.... tensiunile sa fie ca in schema sau apropiate . daca nu ai tensiune in soclu la lampile finale atunci verifica traful de iesire daca nu are fire intrerupte...sau sursa de alimentare care de 350v. daca ai o mufa care separa partea de preu de cea de final i-ti recomand sa separi ampul in 2 si sa repari prima data finalul, apoi preul. (ca sa testezi finalul poti pune semnal de la un radio sau un casetofon mai nasol de prin casa printr-un C de 5- 100 nf /400v doar sa vezi ca ai semnal pe boxe. nu cred ca ai probleme cu tensiunea de filament (cu toate ca unele ecc-uri din generatia noua china se intrerup f usor) spor la treaba ..... tot timpul masoara pe cea mai mare scara a aparatului si verifica toate sigurantele sa faca contact f bn in soclu. scrie tensiunile masurate in pinii soclurilor, grija mare ca sunt in sens invers fata de lampa.....sa nu confunzi pinii unii cu alitii.... 1si8 sunt legati la masa printr-o rezistenta de putere mai mare..si e si dioda aia 1n4006 care poate face probleme. ..apropo nu vad nici o lampa de redresare V3 in schema... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Atentie! Tensiunile din schema sunt masurate cu lampile montate si intrate in regim. Daca masori cu lampile scoase vor fi diferente FOARTE mari in anumite puncte. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 timpul a expirat!vroiam sa ti propun sa l trimiti la mineil reparam eu,GRATIS!O ZI BUNA Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Poate ca omul nu a stiut de interventia ta , a iesit de pe net fara sa verifice toate mesajele ce i-au fost adresate , era evident suparat si dezamagit , mai ai putina rabdare , va reveni pe forum cat de curand , te rog fa o fapta buna si ajuta-l daca iti sta in putere ! Iata ca si amplificatoarele Fender au probleme..... Link spre comentariu
Vizitator sorinpetrila Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 scuze ca am iesit asa de pe net si multumesc foarte mult pentru oferte si ajutor. ma bucur sa gasesc aici oameni atat de binevoitori .pana acum am gasit un condensator nepolarizat care in loc de 47000nF are doar 10000nF ....asta il inlocuiesc...dar..am gasit doua diode arse sau fac parte dintr-o categorie care nu stiu exact cum se masoara ... nu le gasesc pe la magazine si nu gasesc nici echivalenti pe net....ma poate ajuta cineva? HV 3kV 200mA pe ele scrie R3000 J:: 717multumesc tuturor ce imi dau sfaturi Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 Uite aici despre ce diode e vorba: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 3000.shtml Se pot pune in serie doua diode UF4007 in loc de una din aia, chiar 2X 1N4007, au doar functie de protectie, e bine sa fie doua ca sa nu se strapunga. Dar de unde stii ca sunt arse? Nu prea au nici o treaba cu ce probleme de sunet ai tu...astea ori merg ori se fac sarma si sar sigurantele... Link spre comentariu
Vizitator sorinpetrila Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 in prima schema se pot vedea D4 si D5 legate la lampile de final. ai dreptare sunt de protectie. se masoara ca diode normale?multumesc pentru indicatii totusi cum ar trebui sa le spun la magazin ca m-am dus cu diodele astea si se uitau la mine parca le-am aratat o bomba. Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 buna seara, postati masuratorile fara lampi , in puctele cheie de la ecc83 (pinii 1 si 8 )si 6l6 (pinii 3,4,5 ) ca sa putem trage o concluzie cu ce e defect.se poate ca statia sa distorsioneze f mult din cauta preului si nu a finalului (de asta era bine venit testul cu semanal de la un radio sau castetofon etc etc). diodele alea de protectie se ard doar cind curentul creste f mult ,,,,,adica lampa e cam decedata. va puteti uita si la postul meu ala cu FARFISA OR200 acolo am avut o problema similara. dupa ce verificati teniunile fara lampi, tragem o concluzie cu ce trebuie continua. cum a spus si dl misa in unele puncte de pe schema sunt diferente mari (daca masurati fara lampi) dar anodica si negativarea nu difera f mult cu sau fara lampi. iar la 400v 20in plus sau in minus nu-s bai ) cu stima,ym :pusttiuc si mai discutam (daca doriti ....) , apropo sunt tot din Iasi . Link spre comentariu
Vizitator sorinpetrila Postat Septembrie 28, 2010 Partajează Postat Septembrie 28, 2010 deocamdata am sistat depanarea....preampul sigur nu e defect.... la pre out semnalul e bunpartea de amplificare are defectiune dar cel mai probabil ar putea fi transformatorul de iesire. :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum