Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum leg difuzoarele la filtru ?

alexmarian

Postări Recomandate

sal. am si eu o intrebare. cum leg la un filtru difuzoarele ex . la un amplificator 100w/8ohm am un filtru 3 cai 8ohm . acum urmeaza problema . ce impedanta sa aiba difuzoarele care o sa le leg la iesirile de la filtru ? la iesirea de bass ? inalte ? medii ? .si inca o intrebare watti vor fi distribuiti in egala masura la fiecare difuzor ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• alexmarian

2

• Optiplex

2

Top autori în acest subiect

pentru un amplificator de 8 ohmi vei folosi un filtru pe 8 ohmi si difuzoare pe 8 ohmi ... cat despre legat , ai vazut ca pe filtru sunt mai multe borne la 3 cai ai : input ( acolo legi plus si minus venind de la statie) si apoi in capatul celalalt ( sau altundeva pe filtru in functei de model) ai 6 borne : + - bass + - medii +- inalte , care biensur , respectand + si - de pe difuzoare le legi . Nu nu vor primi la fel de multi w , spre ex ... niciiodata nu ai la fel de multi w pe bas cat ai pe inalte , totusi , nu de w trebuie sa ti cont , ci de sensibilitate si frecventa de separare . Ideal ar fi sa faci filtrul de la 0 , mai greu dar mai bine :da

Link spre comentariu

spre ex ... niciiodata nu ai la fel de multi w pe bas cat ai pe inalte

:ciuda: ...bineinteles, ceea ce spui tu fiind o mare... prostie. Majoritatea puterii se distribuie difuzorului de joase, mediile si inaltele, impreuna, avind in jur de 10...20% din puterea totala a sistemului.
Link spre comentariu

..bineinteles, ceea ce spui tu fiind o mare... prostie. Majoritatea puterii se distribuie difuzorului de joase, mediile si inaltele, impreuna, avind in jur de 10...20% din puterea totala a sistemului.

totusi daca si afirmi ce ma spus mai devreme ... de ce spun o mare ... prostie ? :ciuda:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări