Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un alt amplificator cu EL34

hpavictor

Postări Recomandate

Depinde fiecare ce gen de muzica asculta , pentru iubitorii de "bubuiala" de 20Hz sau mai jos se recomanda un traf cat mai mare ... pentru 100W pe la 50cm patrati sau mai mult :rade:

Asa zisa "bubuiala" nu are legatura cu 20Hz mai degraba cu plaja 63Hz-125Hz sau 200Hz basul "butoi"...,pina la urma sa inteleg ca ai ceva cu norma Hi-Fi ?! , e nu_i nici o problema !,dupa acceptiunea fiecaruia...

Nu vad legatura "pentru 100W pe la 50cm patrati sau mai mult" cu subiectul in cauza , in fine ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

4

• THOMAS

4

• hpavictor

4

• zal

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Asa zisa "bubuiala" nu are legatura cu 20Hz mai degraba cu 63-125Hz sau 200Hz basul "butoi"...

eu nu stiu pe nimeni care asculta house sau tehno pe tuburicei care au amplificatoare pe tuburi sunt oameni culti si melomaninu stiu de ce apar tot timpul discutii sterile in contradictoriudaca un amplificator are traf de 25cm ,care este problema ?cine a proiectat acel traf a urmarit sa obtina ceva anume,nu e nimeni nebun sa supradimensioneze ceva de dragul greutatiidepanatorul nu are dreptate si are un mare hobby,contrazicereaeu tot astept un montaj realizat de el ,schema,cablare,etc
Link spre comentariu

Cine are bani, poate încerca varianta cu trafo Hashimoto:

Pai cine are bani multi, ca banuiesc ca e peste 500 de euro bucata...nu stiu preturile la trafurile Hashimoto, dar din variante asemanatoare cam asa costa - iar daca nu au filiala in Europa mai platesti si transportul din Japonia, plus ca risti sa platesti si vama, ca Japonia nu e inca in UE :ras: Si la banii astia ar trebui spus "poate aborda" - nu ca nu mi-as dori sa fie cineva care "incearca" si, nemultumit de rezultate le vinde ca proiect abandonat pe Elforum...evident la preturi pe masura.A te lega de dimensiunea trafurilor la lampi mi se pare inutil, e ca si cum ai vrea sa ai Hummer dar sa si consume putin si sa si mearga cu viteza mare...Si lumea uita ca si calitatea sarmei e importanta, amplificatoarele de la Audio note nu sunt nu stiu cat de complicate, secretul sunetului sta in realizarea transformatorului de iesire. Evident ca mai e si ceva ulei de sarpe pe acolo, dar e si ceva real...
Link spre comentariu

O nelamurire am si eu !Cu ce D-zeu sunt trafurile Hashimoto diferite de cele facute in-house ?Sirma de argint scaldat in platina ?Cineva ne poate lamuri si pe noi astia mai mici despre diferentele hashimoto -> diy ?Multumiri

Link spre comentariu

Hai ca la urmatorul traf fac si eu un set de poze mai de "reclama", inclusiv lipiturile, montarea tolelor si a capacelor, eventual constructia unei carcase din sticlotextolit de 0.8mm slefuirea si vopsirea ei...Pina una alta sunt foarte nemultumit de niste componente foarte scumpe HiEnd, normal, japoneze. O sa pun citeva poze referitor la asta in topicul meu cu 6s33s. Scuzati de off.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu vreau sa va deturnez discutia, doar va reamintesc faptul ca un geniu, considerat un pionier al constructiilor, este tot un japonez, Koichi Nobu Shishido...Prin constructii "mecanice" foarte sofisticate compenseaza simplitatea schemelor abordate...Va las voua placerea sa cautati dupa el... Eu am citit despre el, cu ani in urma in diverse publicatii si bineinteles si in DIYAUDIO sau AUDIN MAGAZIN sau, de ce nu, in AUDIOFIL-VARAZS vol. I. etc., etc. ...

Link spre comentariu

...mda! Oare de ce crezi ca schemele electrice in multe cazuri sunt publice? Raspuns: Pentru ca nu in schema electrica e "secretul"!Schemele electrice de amplificatoare cu lampi au foarte putine variante...Solutiile de executie sunt infinit multe.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cu mii de scuze,pun aici cea mai simpla,fiabila,stabila si foarte usor de ralizat schema cu EL34 si cam toate datele necesare realizarii OT-ului.Schema este adresata in special userului care mi-a cerut-o.Daca pentru cei avansati nu reprezinta o noutate si-i inteleg ii rog inca odata sa ma scuze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări