puiu Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 1. Poti sa pui si un potentiometru de 5 k. Eu am spus semireglabil(gaseai la 4,7k) deoarece nu este necesar ca de fiecare data sa reglezi contrastul.2. Ai programat in ASM dar nu ai respectat ce spune in ASM. Ai introdus constatantele in loc sa utilizezi comanda: list p=12f675 #include p12f675.inc; sau alt procesor.3. De aceia mie mi-a aparut ultimul procesor cu care am lucrat.4. Nu ai spus cum ai setat biti de programare, si spre ginionul tau eu aveam bitul pentru WDT activat.5. Mie imi da o intrerupere la 402,8 us asa cum este setat. La cat ai calculat intreruperea ?deoarece aceasta intrerupere da 1,007 secunde. Link spre comentariu
Vizitator nr913 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Am gasit semireglabil de 4.7k, dar nu aveau pe stoc. Pana la urma am gasit un potentiometru de 4.7k.Cat despre comanda list p=blablabla, nu am stiut, am selectat pic-ul din optiuni. La fel si la WDT.Intreruperea ar trebui sa dea la 1sec/(20MHz/4oscilatii/8prescaler/250tmr0), adica 1sec/2500Hz, adica 0.0004sec, adica 400uSPrincipiul l-am mai spus si in posturile anterioare.Pana acum, multumesc mult de raspunsuri si indrumari, am comandat piesele, sa vedem ce o iesi. Link spre comentariu
puiu Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 1.Tie cat ti-a dat cant ai facut simularea? Link spre comentariu
Vizitator nr913 Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 Unde vad asta ? Link spre comentariu
puiu Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 1. In modulul de simulare al lui MPLAB, trebuie sa activezi fereastra STOPWATCH si poti sa vezi cand intra uC in rutina de intrerupere.2. In fereastra debugger se alege aptiunea Select tool si se alege MPLAB SIM. Link spre comentariu
Vizitator nr913 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Am facut rost de piese, am facut placajul, am pus componentele pe placaj, am facut programatorul, am facut programul care imi da secunda "la secunda".Acum am o problema. Am Windows XP x64, IC-Prog nu merge nici cu driverul de XP. In schimb merge WinPic800. Faza nasoala la WinPic800 este ca nu pot seta I/O Delay cum setez la IC-Prog. Din cauza asta (cred eu), nu pot programa PIC-ul. Am reusit sa il programez de vreo 2 ori, dar a 3-a oara nu a mai mers. Pot doar sa il sterg, pentru ca scrie cu 0x0000 peste tot. De aici am zis eu ca nu are delay I/O suficient. Cum pot schimba delay-ul la WinPic800 ca nu vad pe nicaieri!? Link spre comentariu
Vizitator nr913 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Exista cumva posibilitatea sa il fi programat cu CP activat si deasta sa imi dea 0x0000 peste tot? Am fost foarte atent sa nu activez CP. Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 1. Nu cunosc cum functioneaza acele softuri, dar in MPLAB daca dai o programare, initial se face un reset si apoi se programeaza softul. Daca softul folosit de tine a facut initial reset si apoi s-a blocat? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) salut as vrea sa realizez si eu acest turometru digital dar citirea este pe senzor optic se poate modifica sa fie pe sezor HALL am cautat pe net si mai nimic complet, se poate atasa schema cu cd 4093 si lm2907 sau lm2917 fara sa aduca modificari ? multumesc proiect complet 2.zip Editat Ianuarie 9, 2015 de kinderu56 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum