Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fluctuatie viteza Pick-up Unitra GS-431

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...
Vizitator joflo

Buna,Am achizitionat si eu un pick-up din acesta si am problema cu viteza. Sper sa fie potentiometrul sau semireglabilii.Insa eu mai am o alata problema. Cand acul ajunge la capatul discului aparatul nu se opreste si acul nu se ridica.Stiti cumva care sa fie buba? merci,Florin

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator nrgelectronik

Va salut!Am achizitionat si eu de curand un pick-up Unitra GS-431.Dupa o curatare am inlocuit cureaua cu una mai mica decat cea originala.Problema este ca si pe 33 si pe 45 turatia este prea mare si nu o pot micsora din reglajul fin.Cu toate astea reglajul fin al turatiei functioneaza.Am verificat fotorezistenta si este ok.Ma puteti ajuta cu un sfat?Va multumesc!!!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator verdeimpacat

Am avut aceasta problemă. Defectul venea de la dioda zenner D2 (BZP650C10) care în cazul meu era întreurptă. Este un defect de serie fiindcă în momentul când motorul și electromagnetul nu sunt alimentate, ca să țină tensiunea la nivelul de 10V, dioda trebuie să preia un curent de circa 100-150mA, fața de cei 50mA curent nominal din catalog.In fine, soluţia a fost să înlocuiesc D2 cu un stabilizator integrat LM317. Intrarea și iesirea acestuia sunt preluate din punctele în care este lipita R1. R1 si R34 se dezlipesc din circuit, nu mai sunt necesare. Pe lângă LM317 se pune o rezistență de 240ohm și un potențiometru de 2,2K din care se reglează tensiunea stabilizată la 10V. Așa nu mai am nici deriva termică pe care pickupul o avea și când era nou. Țin minte că atunci când dioda încă nu era întreruptă, la fiecare câteva minute, trebuia să umblu la potențiometrul de reglaj fin.Acum nu mai am fluctuație de viteză, are cineva o siglă de AKAI sau TEAC ?!Atasez la post si schema Unitra GS-431 gasita pe Internet la:http://i28.tinypic.com/xksllg.jpgSuccese!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator etudor

Buna ziua,

Am si eu probleme de turatie cu GS 431.

Turatia creste peste viteza de 33 sau de 45 setata.

Lampa lumineaza foarte putin.

Pe mine m-a lasat in 2 etape- intai a facut nazuri, apoi si-a revenit.

Este posibil sa faca asa din potentiometrul de reglaj fin, sau face din cauza lampii care nu mai are eficienta?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Buna,Am achizitionat si eu un pick-up din acesta si am problema cu viteza. Sper sa fie potentiometrul sau semireglabilii.Insa eu mai am o alata problema. Cand acul ajunge la capatul discului aparatul nu se opreste si acul nu se ridica.Stiti cumva care sa fie buba?merci,Florin

Aceeasi problema o am si eu, insa doar cu oprirea la capatul discului...becul lumineaza ; ecranul (plasticul) dintre bec si fotorezistenta se deplaseaza odata cu bratul si la finalul discului lumina becului ajunge direct pe fotorezistenta insa nu se intampla nimic !!!

Rog pe cineva cu experienta sa ne dea un impuls spre rezolvare :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Oprirea si ridicare bratului am rezolvat-o prin inlocuirea fotorezistentei cu una de 5mm (nu am gasit mai mare)...functioneaza perfect la ambele capete.

Insa nu am reusit sa reglez turatiile (33 si 45)... P1 si P2 sunt in capat la minim iar viteza este destul de mare, daca rotesc de ei creste viteza...Viteza se modifica putin prin actionarea P4, insa este departe de normal....Nu am avut timp si rabdarea ca azi sa mai fac si masuratori !...credeti ca poate fi defect de fotorezistenta sau trebuie sa insist in alta parte !???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări